İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motorda Düzensizlik (Titreme / Tekleme)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Ersin Uçan

4 ay öncesine kadar Fusion 1.6 otomatik vites benzinli aracım vardı. Söylediğiniz gibi araç boşta iken gaz verildiğinde titreme yapıyordu. En sonunda bir akşam araç gaz yememeye başladı ve yolda kaldık. Tekrar çalıştırmayı da başaramadım. Kartal sanayi de sürekli gittiğim usta rolanti kontrol valfini temizledi, ateşleme bobini ve bujileri değiştirdi sorun ortadan kalktı. Ford marka araçlar LPG li olduğunda ateşleme bobinine zarar verebiliyormuş. Sizin aracınızda da benzer bir problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Yeni konu açmak istemedim, buradan devam edeyim. Aracım 2010 Tdci Sedan (90 HP) son zamanlarda 2000 devir civarında motor kısmından titreşime bağlı bir ses geliyor. Sebebi ne olabilir acaba, yarın servise gideceğim. 2000 deviri aşınca veya alt devirlere düşünce ses kesiliyor.

Rölantide de biraz titreşim gözlemledim,yarın alternatörü de kontrol edeceğim. Belirtilen seri üretim arızaları için araçların geri çağırılmaması da başka bir ayıp ! Yazıklar olsun Ford Otosan'a !!!

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür
(düzenlendi)

Emre bey 2000 devir civarı titreşim bağlı sesin kaynağı %99 katalizörün bağlantı civataları ya düştü ya da gevşedi. Boşda kalan konvertör titreşime bağlı şaseye vurarak ses yapıyor bu konuda forumda çokca yazıldı arayarak bulabilirsiniz. Garantiniz devam ediyorsa şanslısınız yoksa yandınız.

tarihinde Bilgihan Ömür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Bilgiler için teşekkür ederim Bilgihan Bey. Bu sesi bahsettiğiniz katalizör bağlantısı yapıyor olabilir bana da mantıklı geldi. Biraz üst devirlerde vites değiştirdiğimde bazen "tırrrr" :D gibi bir ses oluyor, mekanik kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bugün servise gittim, şikayetlerimi belirttim .Deneme sürüşü yaptık , sesin kesileceği tuttu . Servis yetkilisi sorunu soğuk havaya bağladı . Sıcaklık etkileyebilir dedi, biraz gözlemleyin tekrar olursa daha detaylı inceleyelim aracı dedi.

Bugün birde hava filtresinden turboya gelen büyük hortumda biraz yağ terlemesi fark ettim, bunun da normal olduğunu söylediler. Aracımın çekişinde herhangi bir problem yok, genelde sakin kullanıyorum. 2000 devirin altına düşmemeye özen gösteriyorum. 50. yıl kampanyası nedeniyle 5 yıl garantim var.

Alternatöre baktım Dayco marka,120 amper. Fakat parça kodunun sonunu tam okuyamadım, yarın fotoğrafını çekip bakacağım. Kodun sonunda "PO" gibi bir ibare var.

.

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün

Bilgiler için teşekkür ederim Bilgihan Bey. Bu sesi bahsettiğiniz katalizör bağlantısı yapıyor olabilir bana da mantıklı geldi. Biraz üst devirlerde vites değiştirdiğimde bazen "tırrrr" :D gibi bir ses oluyor, mekanik kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bugün servise gittim, şikayetlerimi belirttim .Deneme sürüşü yaptık , sesin kesileceği tuttu . Servis yetkilisi sorunu soğuk havaya bağladı . Sıcaklık etkileyebilir dedi, biraz gözlemleyin tekrar olursa daha detaylı inceleyelim aracı dedi.

Bugün birde hava filtresinden turboya gelen büyük hortumda biraz yağ terlemesi fark ettim, bunun da normal olduğunu söylediler. Aracımın çekişinde herhangi bir problem yok, genelde sakin kullanıyorum. 2000 devirin altına düşmemeye özen gösteriyorum. 50. yıl kampanyası nedeniyle 5 yıl garantim var.

Alternatöre baktım Dayco marka,120 amper. Fakat parça kodunun sonunu tam okuyamadım, yarın fotoğrafını çekip bakacağım. Kodun sonunda "PO" gibi bir ibare var.

.

Araç hangi ay çıkışlı ?

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Emre bey, Mutlaka servise gidin

1- Katalizör bağlantı civatalarını kontrol ettirin. Araç lifte kaldırılıp alttan ve üstten bakılsın gözle görülüp emin olunsun. (Deneme sürüşüyle değil)

2- Alternatör değişimini isteyin. Hangi alternatör olduğunun fotoğrafını üstlerde yayınlamıştım. (Denso marka)

3- Turboya giden hava hortumundaki yağlanma hiçde normal değil. Bende de aynı sorun vardı normal dediler, daha sonra kendim detaylı incelerken fark ettim turboya bağlanan kısmındaki kelepçe aşırı sıkılmadan hortumu kesmiş fakat kesik motor tarafında kaldığı için gözükmüyor. Soluğu serviste aldım o hortumun fiyatı işçilik hariç 750 TL haberiniz olsun.

Hortumun fotoğrafını yayınlıyorum, dikkat ederseniz yırtıktan kelepçe gözüküyor.

2ct1k.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Bilgihan Bey , turbo hortumundaki terlemeye canım biraz sıkıldı, aracım daha 33.000 km de ve turbo ömrünü uzatmak için gereken özeni gösteriyorum. Haftasonu detaylı olarak bakacağım. Sizin değiştirdiğiniz alternatör Fomaco' muydu ? Aracımdaki Denso, 120 amperlik olan model yarın etiketindeki tozu ,kiri silip kodunu okuyacağım. Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Baki özkan

Arkadaşlar araç boşta ve gaz verdiğinizde belirli devirlerde vibrasyon varsa ben artık normal diyeceğim bu işe.Yaklaşık 5 ford araca baktım.Hepsi 1 senelik araba.Hatta iki gün önce 1000 km deki araca baktım ondada vardı. Fakat araç hareket edince aynı devirlerde o titreşimi hissetmiyorsunuz.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Burak Altınyıldız

bu zırıltı gibi bir ses dimi benim arçtada var o devir aralığında oluyor ama soğuk havalarda daha çok hissediliyor. knedeni klima borularından geliyor izole edin sorun düzeliyor.

eğer aynı sesden bahsediyorsak tabiki bu focusun kronik bir derdi çok kafaya takmayın derim

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

bu zırıltı gibi bir ses dimi benim arçtada var o devir aralığında oluyor ama soğuk havalarda daha çok hissediliyor. knedeni klima borularından geliyor izole edin sorun düzeliyor.

eğer aynı sesden bahsediyorsak tabiki bu focusun kronik bir derdi çok kafaya takmayın derim

Bahsedilen ses değil benzinli motorlarda boşta gaz verince 2000-2200 devirden 3000 devire kadar kesiklik yapıyor titreme gaz yememe vs.Ama yükte yani yolda bu durum söz konusu değil.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

bu ses sizi bukadar rahatsız ettiğine ve üzerine gittiğinize göre belliki aracınız normalden fazla titriyor ve ustanızın volant balansı lafını ciddiye alın bence, aynı sorunu benim araçtada yaşıyordum volant değişiminden sonra bariz titreme azaldı.. hatta araç giderken 3.000 devire gelmek dahi istemiyordum konsol bile titriyordu araç sanki legodan yapılmış gibi ;)

Yorum bağlantısı
Burak Altınyıldız

Bahsedilen ses değil benzinli motorlarda boşta gaz verince 2000-2200 devirden 3000 devire kadar kesiklik yapıyor titreme gaz yememe vs.Ama yükte yani yolda bu durum söz konusu değil.

okey ben yanlış anladım ozaman benzinli dizel fark etmiyormu dizelde yaşayan arkadaşta var sanırım benzinli motorda yaşanması çok enteresan diğer markalarda benzinli kullandım hiç ne duydum ne yaşadım.servise gidince benim ustaya soracam

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

okey ben yanlış anladım ozaman benzinli dizel fark etmiyormu dizelde yaşayan arkadaşta var sanırım benzinli motorda yaşanması çok enteresan diğer markalarda benzinli kullandım hiç ne duydum ne yaşadım.servise gidince benim ustaya soracam

Dizellerde varmı tam bilmiyorum ama genelde yazanlar benzinli motoru olanlar ben dahil.Artı kullanduğında bir anormallik göremezsin sadece boşta yapıyor.Boşta ayağını milim milim gaza basınca 2000-2200 devirde sanki takılı kalıp yavaş yavaş gaz vermeye devam edincede birden 3000-3500 devire fırlıyor.

Yorum bağlantısı
Baki özkan

Arkadaşlar 15 gün önce Focus Titanyum 115 hp benzinli 2011 model araç aldım. Dikkatimi çeken araç boşta 1700-2200 arası bir yerlerde (bazen değişiyor) çok rahatsız edici olmasada hissedilecek bir şekilde titreme yapıyor.Aracı kullanırken fazla hissetmiyorsunuz..Ama mantıken aracı kullanırkende o titrediği devirde sabit gazla gidecek olsan aynı şey olmaz mı? yetkili Servise götürdüm. Bir usta gaz kelebeği olabilir dedi.Aynı serviste diğer usta 10 da 1,100 de 1 bu araçlarda görülebiliyor,normal yapılacak veya değişecek herhanği bir şey yok dedi.

Bilgisayarda çok sıra olduğundan bağlanamadı.Kısacası tatmin olamadım.Dediğim gibi ancak dikkatli olunursa fark edilebiliyor.Sizlere sorum? Bu bir sorunmudur? Şu an için rahatsız edici bir durum yok ama bu titreşim daha sonra artıp bize sorun olurmu? Böyle bir sorun yaşayıp sorunu çözebilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Arkadaşlar 15 gün önce Focus Titanyum 115 hp benzinli 2011 model araç aldım. Dikkatimi çeken araç boşta 1700-2200 arası bir yerlerde (bazen değişiyor) çok rahatsız edici olmasada hissedilecek bir şekilde titreme yapıyor.Aracı kullanırken fazla hissetmiyorsunuz..Ama mantıken aracı kullanırkende o titrediği devirde sabit gazla gidecek olsan aynı şey olmaz mı? yetkili Servise götürdüm. Bir usta gaz kelebeği olabilir dedi.Aynı serviste diğer usta 10 da 1,100 de 1 bu araçlarda görülebiliyor,normal yapılacak veya değişecek herhanği bir şey yok dedi.

Bilgisayarda çok sıra olduğundan bağlanamadı.Kısacası tatmin olamadım.Dediğim gibi ancak dikkatli olunursa fark edilebiliyor.Sizlere sorum? Bu bir sorunmudur? Şu an için rahatsız edici bir durum yok ama bu titreşim daha sonra artıp bize sorun olurmu? Böyle bir sorun yaşayıp sorunu çözebilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Arkadaşlar dün bir arkadaşımın aynı model focus titanyumunu denedim. Aynı benzer vibrasyonu onun araçtada hissettim, içim rahatladı.Şu an araçla ilgili tüm kafamdaki sorunlar halloldu. Forumdaki tüm sorunu olan arkadaşlarımın sorunlarını çözmeleri dileğiyle....

Yorum bağlantısı
ünsal Ulaş Dağlı
Valla Mert Bey, Ben bu olayın 90 lık olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum kesinlikle 90 lık olup titremeyen bir sürü araç gördüm yani 90 ps bu sınıf bir araç için az bir güç değil. Yani 4-5 sene evvel Ford Otosan İnönü Fabrikasında Motor Alan Bakım bölümünde çalışmış birisi olarak Transit motorlarının 90 ve 110 (o gün için öyleydi sonradan artırıldı) beygirlik motorlar olduğunu hatırlatırım. Transit titremiyorduda neden Focus titriyor. O da 90 lıktı buda 90 lık. Bu forumu bir sürü kişi okuyor 5-6 kişi falan yorum yapmış bende de var diye. Daha çok kişi olması gerekirdi. Ayrıca dediğiniz gibi olsa mahkemeye verelim ayıplı mal demektir bu. Ford da ne gerekiyorsa yapsın.

ceyhun bey bendede var trend aynı problem bndede var sabah ustaya gıtcem gosterecem bılgı verırım size

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kemal Güllü

Alternatörü bugün bilgisayarla araca bağlanarak kontrol ettiler ve merkeze raporladılar, gerçekten sorunlu seridenmiş. Değişim için PB kodlu alternatör siparişi geçildi. İyi günler.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

arkadaşlar bu rölantide titreşimle ilgili olarak kimimize yine 120 Amper alternatör takarken kimimize 150 Amper alternatör takıyorlar.

dikkatimi çeken bende 120 A alternatör var ve direksiyonu çevirdiğimde farlar ve tavan ayak aydınlatma lambaları göz kırpmakta. acaba 150 A takılan araçlarda da bu oluyor mu, bu durum beni rahatsız etti. neden bu işin bir standardı yok?

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Benim araca hsonu 150A lik YB kodlu alternatörden taktılar. Araçta ciddi şekilde ses azaldı, sanki benzinli araçlar gibi, hiç titremiyor. Alternatörün aracı bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Benim araca hsonu 150A lik YB kodlu alternatörden taktılar. Araçta ciddi şekilde ses azaldı, sanki benzinli araçlar gibi, hiç titremiyor. Alternatörün aracı bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.

Kemal bey rölantide direksiyonu sağ sol yapınca farlar ve tavan aydınlatması göz kırpıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Rölantide direksiyonu sola sağa kırdığımda farın ışık şiddetinde düşme oluyor.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

bu olay neden oluyor acaba benim araca 120 A alternatör takmışlardı tün amperinden diye düşünmüştüm ama değil demek ki

Acaba neden yapıyor bu göz kırpmayı araç?

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Eski astra aracımda da direksiyon kırdığımdan bu durum oluyordu.

Yorum bağlantısı
Yusuf Çayır

Arkadaşlar ben direksiyonu konfor modunda kullanıyordum ve direksiyonu sağa sola çevirdiğimde dediğiniz gibi farlarda anlık düşme oluyordu..Normal moda aldığımda bunlar ortadan kalktı, şu an böyle bir sıkıntı yok...tabi diğer kullanım modlarındada bunu yapmaması lazım sonuçta ortada bir sorun var belli....

Yorum bağlantısı
Ümit Demir 2

onlara göre normal tabi. bu mesleki etikle alakalı bir durum. Valla durum dediğim gibi. Bunun dışında parası çok olan garanti bitti mi ben 800 TL'yi cebimden verir alternatör taktırırım diyenler, aracı traktör gibi kullanmaktan memnunum diyenler varsa bu alternatörle devam etsin.

Arkadaşlar bendede aynı sorunlar var.

Hem rolantide çalışırken bir dalgalanma oluyor hemde ışıklarda veya dur kalkta devir ibresi düşüp silkeleme yapıyor(yakıt tüketimide yükseliyor o anda)

Verdiğiniz bilgilere göre bende aracımdaki alternatöre baktım kodu 8M5T 10300 YA yazıyo etiketinede sonradan PA yazılmış(fotografta belli oluyor) sanırım servis yolları göründü banada öğledeğilmi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...