İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motorda Düzensizlik (Titreme / Tekleme)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Samet Hasanoğlu

Mehmet Bey Gerçekten dediğiniz gibi çok şey var arızayı bulmak cok zor aslında arızayı bulmak zor değilde usta bulmak zor.

Aracım 130 binde bütün hortumları kontrol ettim çatlak vs burulmak göremedım.

Bana saki ateşleme sorunu gibi geliyor sallantıyı yaptıgında egzosun sesi değişiyor.

Ateşleme ilgili Buji kablosu Buji ateşleme bobinini 2 defa değiştirdim.

Aklıma takılan triger kayısı geliyor kısa zamanda bilgisayara bağlatıp triger kayışınada baktırıcam.

Bu arıza adama kafayı yedirtir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kayışı bilgisayar görmez, ayrıca rolanti dengesizliğine sebep olmaz...

Bilgisayara bağlanıp, ehil bir teknisyenin tüm sensörleri tek tek incelemesi gerekir...

Yorum bağlantısı
Samet Hasanoğlu

bugun aracımı ozel servıse bıraktm bılgsayara bagladılar elektronın hıc bır arıza yok mekanık olarak arıyacaklar yarın bıterse sonucu yazarım ınsl artk cozulur

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Aracımda yaklaşık bir iki aydır 100 Km hıza gelince titreme sorunu oluyor.Resmen araca binmek istemiyorum,çok rahatsız ediyor beni.Balans ayarı için Götürdüğüm de Balans ayarlarında sorun çıkmadı.Acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Araç titrediğinden mi bilmiyorum Arkadanda ses geliyor.Rüzgarda Bayrak dalagalanmasının çıkardığı sesi andırır cinsten birşey....

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Sorununuzun yanıtı burda aracınızı ön rotlarına salıncaklara baktırım sorun büyük bir olasılıkla orda yatıyor.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Lastiklerinizde de problem olabilir. Onları kontrol ettirdiniz mi?

Balansa soktuğunda lastikçi bunu tespit edemediyse kocaman bir yuhhhh çekiyoruz ona.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Balansı teker araç üzerinde iken yapabilen bir yere git YAsin hocam yine olmaz ise ön salıncak ile başlayıp tüm ön düzen kontrol edilecek. Kaldırıma vurma veya çukura sert girme gibi durumlar oldu mu araçta?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Balansı teker araç üzerinde iken yapabilen bir yere git YAsin hocam yine olmaz ise ön salıncak ile başlayıp tüm ön düzen kontrol edilecek. Kaldırıma vurma veya çukura sert girme gibi durumlar oldu mu araçta?

Lastikler araç üzerindeyken balanslarına bakıldı Tahir.Yok kaldırım veya çukura girme gibi bir durum yaşamadım.

Titreme aracın gövdesinde'mi yoksa sadece direksiyona'mı vuruyor...

Aracın Direksiyonu titriyor ama araçta da hissediyorum mesela sağ koltuğa bir poşet veya çanta koyduğumda çok belli oluyor.Çantanın Fermuarlarından ses geliyor mesela şıkır şıkır.

Balansa soktuğunda lastikçi bunu tespit edemediyse kocaman bir yuhhhh çekiyoruz ona.

Balans yapan usta birşeyler dedi ama anlamadım.Çok su tutma disklere dedi ne biliyim onlar etkiler falan dedi.Ama anlamadım..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Direksiyon net bir şekilde titriyor ise direksiyon kutusunda da bir sıkıntı olabilir.Ön düzenden iyi anlayan ehli bir ustaya göstermen lazım Yasin hocam çok fazla kurcalatmaya da gelmez.Murat abinin tavsiye edeceği bir usta mutlaka vardır.

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Direksiyon net bir şekilde titriyor ise direksiyon kutusunda da bir sıkıntı olabilir.Ön düzenden iyi anlayan ehli bir ustaya göstermen lazım Yasin hocam çok fazla kurcalatmaya da gelmez.Murat abinin tavsiye edeceği bir usta mutlaka vardır.

Evet hafta sonu olmazsa Muart abinin kapısını çalacaz.İnan arabayla yola çıkmak istemiyorum.Direkdiyon kutusundan olmasa gerek çünkü her zaman yapmıyor belli bir hızda mesela 120 km'de kesiyor titremeyi.

Yorum bağlantısı

Lastikler ve yürüyen aksam kontrolünde her şey sapasağlamsa iki şey aklıma geliyor.

1. Arka tamponun veya alttaki plastik koruma malzemesinin tespit vidalarının bir kaçından kurtulmuş olması (bayrak dalgalanması gibi gelen ses nedeniyle) ve titreşim yapması.

2. Zayıf bir ihtimal, volan veya baskı-balata'nın bozulması nedeniyle titreşim.

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

2800-3000 devirde.Dediğim gibi 100 km hızda yapıyor.120 yi bulunca sıkıntı yok.90 da falan da yok.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Motor kulakları ve baskı balatadan olma ihtimali dolayısıyla sordum.Titreşimi sonradan kesiyor olması da ilginç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

lastiklerinizin kaç yıllık genelde bu tip sorunlar lastiklerin sırt düşüklüğünden oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Lastikler ve yürüyen aksam kontrolünde her şey sapasağlamsa iki şey aklıma geliyor.

1. Arka tamponun veya alttaki plastik koruma malzemesinin tespit vidalarının bir kaçından kurtulmuş olması (bayrak dalgalanması gibi gelen ses nedeniyle) ve titreşim yapması.

2. Zayıf bir ihtimal, volan veya baskı-balata'nın bozulması nedeniyle titreşim.

Sizlere o ayrıntıyı söylemeyi unuttum.Arac bu olay ilk başladığında frene bastığımda kendi sağa sola atıyordu.Usta Baskı-balatalarda sıkıntı olabilir dedi ama ben baktırmadım o ustaya güvenmediğim için.Bu yüzden ikinci ihtimaliniz olabilir...

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Bence de Sani beyi dinleyin eğer lastikleriniz yeni değilse değiştirin. Benimki de sağa sola dalış yapıyordu titreme oluyordu şimdi 4 tane yeni lastik aldım ip gibi gidiyor eski lastikler balık sırtı gibiydi saygılar

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

lastiklerinizin kaç yıllık genelde bu tip sorunlar lastiklerin sırt düşüklüğünden oluyor

Lastikler üzerindeki lastikler 2010 model aracım.33000 km'de.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Lastikler üzerindeki lastikler 2010 model aracım.33000 km'de.

çünkü aynı sorun abimin connecte de vardı lastikleri değiştirince kayboldu

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Motor kulakları ve baskı balatadan olma ihtimali dolayısıyla sordum.Titreşimi sonradan kesiyor olması da ilginç.

Benim aklıma da baskı balata geliyor.

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

2800-3000 devirde.Dediğim gibi 100 km hızda yapıyor.120 yi bulunca sıkıntı yok.90 da falan da yok.

Lastikler araç üzerindeyken balanslarına bakıldı Tahir.Yok kaldırım veya çukura girme gibi bir durum yaşamadım.

Aracın Direksiyonu titriyor ama araçta da hissediyorum mesela sağ koltuğa bir poşet veya çanta koyduğumda çok belli oluyor.Çantanın Fermuarlarından ses geliyor mesela şıkır şıkır.

Balans yapan usta birşeyler dedi ama anlamadım.Çok su tutma disklere dedi ne biliyim onlar etkiler falan dedi.Ama anlamadım..

%99.99 rot - balans ayarları bozuk yada lastiklerde problem var geri kalan ihtimal bijonları kontrol edin gevşeklik olabilir...

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Lastikleren değil öğle olsa düşük hızlarda da yapar. Yasin bey ön rotlara ve salıncağa baktırın birde amortisörlerinize bunlardan biridir muhakkak dediklerinize göre. Sorununuz çözüldükten sonrada burdan paylaşırsanız bizede ilerisi için yadımcı olur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...