İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motorda Düzensizlik (Titreme / Tekleme)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Tahir İlter

Aracınız 2011 ama motor kulaklarında bir sıkıntı olabileceği aklıma geliyor.Bir de ne zamandır dizel araç kullanıyorsunuz.Eğer benzinli araca alıştı iseniz belki daha titreşimli geliyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.6 lt motor focularda hiçbir zaman 72 A olmadı? Bu kadar yeni bir otomobilde, motor/şanzıman kualkarından kaynakalann bir titreme olabilir derim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arıza, adı üstünde beklenmeyen terslik, zaten garanti bunun için var. En sarsıntılı anı rölantidir, zaten gazı verince titremesi azalır. Sağ motor takozu, çok da az arıza yapan bir parça deildir hani :birthday:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Normalde onlar anlayacak, müşteri tireşim var demişse

1. Normalse, muadil bir otomobilde aynısını olduğu gösterilir

2. Değilse arızalı parça bulunur.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Avşar

Benzer bir problem benim aracımda da var. Her zaman yapmıyor. Başka bir 2010 Focus'da daha görmüştüm aynı problemi. Yaygın demek ki. Her zaman yapmadığı için servisin bu problemi tespit etmesi, çözmesi falan pek olası gelmiyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Evren Oğuz

Merhabalar arkadaşlar ocak ayında focus 1.6 collection aldık biraz fazla km yaptık ama 2-3 aydır rolantide çalışırken araç rahatsız edecek derecede titreşim yapıyor bunun sebebini öğrenebilirmiyim.

Ve bir eleştirim olacak

10387.jpg

10405.jpg

2. ayında bunuda yaptı o borudan yağ kaçırdı ne borusuysa artık oda onarılı yani ben focusu gerçekten çok seviyorum ama ufak tefek böyle şeyler çıktımı insan üzülüyor tabi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Soner Varol

aracınız kaç km de?benım aracımda o borudan turbo bogazına yağ ındırıyor ustaya götürdüğümde motorun iyi durumda olmadıgını söylemişti

Yorum bağlantısı
Soner Varol

cağlar abi resimden anlaşıldığı üzere araç dizel

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sinan Mutlu

2011 ford focus 1.6 tdci 90 hp mk2.5 kasa aracım rölantideyken aşırı derece de titreme yapıyor. devir saati sabit 750 de durmasına rağmen. sanki arabayı birisi oynatıyor gibi ani titremeler oluyor. 10-20 saniye de bir. Böyle sorunla karşılaşan var mı acaba? ya da nedenini tahmin edebilen

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aynı durum bendede var.Rölanti saatim oynamıyor ama anlık bir titreme oluyor.Lpg de biraz daha fazla benzinde biraz daha az şeklinde.Kaputu açıp bakıtıgımda motordaki sarsıntı gözlede belli oluyor.Bakalım yarın lpg ustasına gideceğim açık olursa sonuç ne çıkacak

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Aynı durum bizde de mevcut. 90 bg'lik modellerin kronik sorunu oldu bu. Tabi ford bunu sorun olarak görmüyor, o da ayrı bir konu...

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Hem 109'luk hem de 90'lık aracı uzun süre kullanmış biri olarak bu sorunun 90'lık modellerde kronik bir problem olduğunu söyleyebilirim Ayrıca 90'lık ile 109'luk motor birebir aynı değil. Bu sebeple birinde olan kronik problem diğerinde olmayabilir...

Ayrıca başka bir şikayetimden ötürü serviste motor takozlarım değişti. Bu olay aracı aldığım ilk günden beri vardı, hala da var. İşin özü 90'lık motorlar iyi güzel ancak bizler şanssız adamız...

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Ah be Mert sana dedim 109 al diye dinlemedin beni.Neyse sat şunu 115 lik yeni nesil alalım sana.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Ah be Mert sana dedim 109 al diye dinlemedin beni.Neyse sat şunu 115 lik yeni nesil alalım sana.

Almam, forever 90'lık + chip :)

Valla Mert Bey,

Ben bu olayın 90 lık olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum kesinlikle 90 lık olup titremeyen bir sürü araç gördüm yani 90 ps bu sınıf bir araç için az bir güç değil. Yani 4-5 sene evvel Ford Otosan İnönü Fabrikasında Motor Alan Bakım bölümünde çalışmış birisi olarak Transit motorlarının 90 ve 110 (o gün için öyleydi sonradan artırıldı) beygirlik motorlar olduğunu hatırlatırım. Transit titremiyorduda neden Focus titriyor. O da 90 lıktı buda 90 lık. Bu forumu bir sürü kişi okuyor 5-6 kişi falan yorum yapmış bende de var diye. Daha çok kişi olması gerekirdi. Ayrıca dediğiniz gibi olsa mahkemeye verelim ayıplı mal demektir bu. Ford da ne gerekiyorsa yapsın.

Bizim sorunumuz şu ki Ford bu sorunu sorun olarak görmüyor. Bu sebeple bununla ilgili herhangi bir çözüm uygulamıyor. Focus motoru ile Transit motoru aynı motor değiller, bu sorun 90'lık Focus'lara özgü bir durum sadece...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aynı sorundan mı söz ediyoruz anlamadım 90 lık 109 luk olayına girmişsiniz ama benim aracım 115 bg benzinli ve 1 aya yakındır bendede rölantide titreme var.Devir saati oynamıyor ama ortalama 15-20 saniyede bir bir titreme oluşuyor.Bugün lpg ustasına gittim hem benzinde hem lpg de olayı oda gördü.Bana söylediği ateşleme bobininden kaynaklanıyor muhtemelen yakında ateşleme bobini arızası verecek dedi.o yapılmadan lpg ayarı yapılmaz ayrıca yakıtta artar dedi ki zaten yakıtım fazlalaşmıştı.Sorun bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bu parça arıza yapabilme olasılıgı nedır nasıl tamir edilir ne kadardır yada usta yanılıyor olabilirmi acaba.Servise soracaktım ama kapalı bugün diğer özel servise gittim oda kapalı kaldık öle.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bana kalırsada güçle ilgili bir durum değildir diye düşünüyorum.Ama 90 lık 109 luk araçların herhangi birinin tamamında bu oluyorsa buda fabrikasyon kaynaklı bir hata olabilir ki o zamanda fordun bu araçları geri çağırması gerekirdi sanırım.Sizinki rolantide çalışırken sürekli bir titreme olayımı anlık gelip gitme gibi mi.Sonuçta benimde hissettiğim bu.Sonuçta anlık titreme oluyorki ben aracın içinde bunu hissedebiliyorum

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Akan Abi bizim titreme 15-20 sn'de bir değil 2-3 sn'de bir meydana geliyor. Arızalarımız farklı diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Çeşitli konularda bu sorunumu yazmıştım zaten.Aracım rolantide iken 20-30 saniyede bir titriyordu. Rolanti dalgalanması olmadan.Yakıtım artmıştı.Bazende silkelenme yapıyordu çok az şekilde.Serviste sözel olarak sorduğumda lpg kaynaklı olabileceğini söylemişlerdi.Benzinde de yapıyor dediğimde yine lpg kaynaklı olabileceği söylenip o tarafa yönlendirdiler.Efendim neyse gittik ustaya- baktı gördü dediki ateşleme boboninden olabilir lpg den kaynaklı değil bu durum.Benzinde de yaptığı için onlarda kendilerinden kaynaklı olmadığını söylüyorlar.Neyse efendim bugün gittim özel bir servise nasıl olsa garanti dışıyız.Durumu anlattım-Ateşleme bobini yenisiyle değiştirildi ama aynı sorun yine var.Bujileri kontrol edelim dedik 1- iyi 2- iyi 3-iyi 4- ana buda ne tırnağın altındaki porselen kısım oynuyor.bujinin içine girip çıkıyor.Sabir bir aralık olması lazım biliyorsunuz benimki laçka olmuş tırnağa kadar gelip gidiyor salladıkça.Bujileri değiştirdik aracın kendi ateşleme bobinini taktık o kadar.Şu an hiçbir sorun yok 30 tl verdik çıktık.Bu bujiler yetkili serviste takıldı.Nasıl böyle bir sorun olur anlamadım.Ustada ilk defa gördüm böyle bir durum dedi.Neymiş bujiler kontrol edilirken sadece biri değil komple sökülüp hepsinede bakmak gerekiyormuş.

Çok basit bir çözüm ama yinede paylaşmak istedim.

Not: Bu bilgisayarda virgül yok yada ben bulamıyorum.İşareti var ama nasıl çıkar anlamadım gitti.O yüzden imla konusunda kusura bakmayın.

Not2:Resim temsilidir.

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Akan abi bu 20-30 Saniye de bir titreme olayı bende de var. Hatta biraz daha kısa süreli her 15 20 saniye de bir hafif bi titreme gelip düzeliyor.. En kısa sürede bende söküp bakacağım. Paylaşımın için teşekkürler,yeni bujilerin hayırlı olsun :flowers:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Teşekkürler Semih.Sonuçta ustanın elindekileri takmak zorunda kaldık.Motocraft mıydı neydi iyimidir ki :unsure2:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Motocraft iyidir. Sıfır mıydılar?

Evet sıfır takıldıı 4 üde.Aslında arızalı olan dışında aracımdakilerde iyiydi ama hepsi değişsin dedik

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...