Edip Aydın 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 yedek parçadaki arkadaşlar Otosan İstanbul Genel Merkez Müşteri Hizmetleri Müdürünü arayıp bir sorsun bakalım ne diyor. Servisteki arkadaşlar genelde bilmedikleri konularda sallamaktan kaçınmıyorlar. 8M5T 10300 PA kodu artık çalışmıyor. yedek parçada öyle bir alternatör yok çünkü. Kimse düzgün çalışan bir parçayı durup dururken modifiye edip kodunu değiştirmez. hiçbir firmada 800 TL lik bir parçayı bir arabaya boşu boşuna takmaz. Benim gittiğim servis artık bu alternatörü görünce yazışma yapmadan direk değiştiriyor. benim baktığım 2 farklı 2011 araçta fabrikasyon olarak bu alternatör vardı. aracınız 2011 olabilir, 2010 yılında çıkan 2011 modellerde var. Belli partiden sonra bu değişimi yapmışlar. Olayın tek açıklaması var sizi oyalıyorlar. Ama dediğim gibi ben herkesi uyardım benden bukadar . ben sorunumu çözdüm, buarada sizinlede paylaştım. Olayın tartışılacak ya da sorgulanacak bir tarafı yok, gerisi size kalmış. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 yedek parçadaki arkadaşlar Otosan İstanbul Genel Merkez Müşteri Hizmetleri Müdürünü arayıp bir sorsun bakalım ne diyor. Servisteki arkadaşlar genelde bilmedikleri konularda sallamaktan kaçınmıyorlar. 8M5T 10300 PA kodu artık çalışmıyor. yedek parçada öyle bir alternatör yok çünkü. Kimse düzgün çalışan bir parçayı durup dururken modifiye edip kodunu değiştirmez. hiçbir firmada 800 TL lik bir parçayı bir arabaya boşu boşuna takmaz. Benim gittiğim servis artık bu alternatörü görünce yazışma yapmadan direk değiştiriyor. benim baktığım 2 farklı 2011 araçta fabrikasyon olarak bu alternatör vardı. aracınız 2011 olabilir, 2010 yılında çıkan 2011 modellerde var. Belli partiden sonra bu değişimi yapmışlar. Olayın tek açıklaması var sizi oyalıyorlar. Ama dediğim gibi ben herkesi uyardım benden bukadar . ben sorunumu çözdüm, buarada sizinlede paylaştım. Olayın tartışılacak ya da sorgulanacak bir tarafı yok, gerisi size kalmış. Edip Bey, ikamet iliniz İstanbul olarak görünüyor. Müsait bir zamanda araçları karşılaştırabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Mert Bey çok güzel fikir. Teşekkür ederim. Bir baksanız benim içinde arızaların örtüşmesi bakımından çok aydınlatıcı olacak. İşin daha ilginci konuyu açan Sinan Bey kardeşim pek takip etmiyor. Bize kaldı konu. Bir de mert bey sizin alternatör e baktınızmı pa kodlu mu? Açıkçası arabanın yüzünü pek göremiyorum, eve gittiğimde akşam olduğu için karanlıkta görünmüyor birşey. Hafta sonu bakacağım ama... Yorum bağlantısı
Edip Aydın 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 haftasonu bir arkadaşım daha benim tavsiyeme uyarak serviste alternatörünü değiştirtti. Sonuç benimkiyle aynı, artık titreşim yok. PA ve PB kodlu alternatörlerin amper değerleri aynı olmakla bilikte yenisinin diyotlarında değişiklik var. Bilgilerinize Yorum bağlantısı
Edip Aydın 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 aracın orjinali pb olan 120 amperlik alternatör ancak bazı servisler elinde olan 150 amperlik başka bir alternatörü de takıyor. o konuda fazla bilgim olmamakla birlikte benim bir arkadaşıma 150 amperlik alternatörden daha bu hafta sonu taktılar. arkadaş titreşimin kesildiğini söyledi. bu 150 amperlik alternatörü takan usta 120 amperlik pb kodlu alternatörün aracın orjinali olduğundan daha iyi olacağını söyledi. bence pek birşey fark etmez ama titreşimin kesileceği aşikar. keşke otosan ondan beklediğim gibi bu sorun ortaya çıktıktan sonra mağdur olan insanları servislere çağırsaydı ama bu sorunu ancak biz böyle forumlarda ilan ederek çözeceğiz gibi gözüküyor. ben kendilerine söyledim ama sadece güvenliği tehdit eden durumlarda insalara haber veriyorlarmış. bence bu büyük bir ayıp. bazı şeylerin değeri para ile ölçülmemeli, bunların en başında müşteri memnuniyeti geliyor. işte böyle 800 TL'lik alternatör için insanları aylarca uğraştıran bir firmayı bir daha asla tercih etmem. Saygılar. Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 Arkadaşlar merhaba, Ben de forumda daha önceleri aracımdaki sarsıntı problemi ile ilgili bir konu açmıştım ve buradaki değerli bilgileri okuyunca ben de alternatörden şüphelenmeye başladım. Aracım 2011 model fakat 2010 üretimli hb dizel titanium. Normal çalışmada titreme sözkonusu değil fakat klima açıkken ışıklarda durduğumda çok fazla sarsıntı yapıyor. Daha önce servise bu şikayetle ilgili gittiğimde nedense adamların yanında pek bir sarsıntı olmamıştı ve normal demişlerdi fakat genelde klimada sarsıntı var. Bu problem alternatörle ilişkili olabilir diye düşünüyorum, doğru mudur? Alternatör motorun tam olarak neresinde bulunuyor? Kodunu merak ediyorum da . Görüşmek üzere. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 (düzenlendi) İşte bu DENSO marka. Detay 19 Aralık 2011 tarihinde Bilgihan Ömür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba, Ben de forumda daha önceleri aracımdaki sarsıntı problemi ile ilgili bir konu açmıştım ve buradaki değerli bilgileri okuyunca ben de alternatörden şüphelenmeye başladım. Aracım 2011 model fakat 2010 üretimli hb dizel titanium. Normal çalışmada titreme sözkonusu değil fakat klima açıkken ışıklarda durduğumda çok fazla sarsıntı yapıyor. Daha önce servise bu şikayetle ilgili gittiğimde nedense adamların yanında pek bir sarsıntı olmamıştı ve normal demişlerdi fakat genelde klimada sarsıntı var. Bu problem alternatörle ilişkili olabilir diye düşünüyorum, doğru mudur? Alternatör motorun tam olarak neresinde bulunuyor? Kodunu merak ediyorum da . Görüşmek üzere. yukarıdaki resme göre yağ çubuğunun arasından alternatör kodunu rahatlıkla görebilirsiniz. anlattığınız şikayet benim ki ile aynı, alternatör üzerindeki kod 8M5T 10300 PA ise servise gidip değiştirmelerini söyleyin. Değişeceğine inanmayan servis Otosan Genel Merkez Müşteri Hizmetleri Müdürü Ahmet Turan Arslanbaş'ı bir arasın bakalım. 0216 5647100. 13 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 (düzenlendi) ayrıca bu teli arayıp bildikleri bir sorunun çözümü için bu kadar süre bizi oyalayan ford müşteri hizmetlerine teşekkürlerinizi ! de iletebilirsiniz. bu yapılan ticaret ahlakına ve mantığa sığmaz. ayrıca şu arabaların aks konusu ile ilgili de çalışşmalarım devam ediyor. ben istanbul teknik üniversitesinde çalıştığım için otomotiv anabilim dalı hocası olan arkadaşlarım mevcut. bu bizim araçların akslarına yapılan sıvı conta uygulamasını kendilerine danıştım. Şu ana kadar sıvı slikon conta sürülerek yaptığı ses kesilen aksların üretiminden haberleri olmadığını söylediler. yani yok böyle birşey toleransı düzgün olmayan mal ürettiysen düzgününü üretir ve hatalısıyla değiştirirsin. ama herkes halinden mutlu mesut yaşar ve bu konulara hiç tepki göstermezseniz bu 2500 tl'yi de garanti bitimi sizden alacaklar. bilgilerinize 13 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 15 Aralık 2011 Paylaş 15 Aralık 2011 (düzenlendi) 150a lik olanla değişti;titreme yok şu anda ne klima açıkken ne de ışıklarda ;bu değişimde yardımcı olan Edip Bey e teşekkürler. sorunun hallolduğuna sevindim. Aslında bir araç için çözülemeyecek dert yok, ancak olay otosan'ın sorunları ne kadar çözmek istediği ile orantılı. Burada yaptıkları aslında ayıp, ticaret ahlakına da sığmayan bir durum. Arabayı aldığım 17 aylık süre içerisinde, servise her gittiğimde bu durumdan şikayetçi oldum. Sorunu ben bulana kadar kesinlikle, aracın kaputu birkez bile açılmadı. Sorunun alternatör olduğunu bulduğumda alternatöre baktırabilmek için servis müdürüne kadar çıkmam ve aracı 1 hafta serviste bırakmam gerekti. Tabi arabamın alternatörünü denerken bozdukları yerler hakkında da otosan'a ayrıca 3-5 kere şikayette bulundum ama durum körlerle sağırlar durumu. Birde üstüne pişkin pişkin bakın çalışıyoruz sorununuzu çözdük diyebiliyorlar. yaptıkları 3 kuruş verdikleri zarar 5 kuruş. Bunun üzerine birde defalarca söylememe rağmen otosan ne araçları geri çağırıyor, ne de başka bir şey için bile olsa servise gelen araçlarda bu kontolün yapılıp parça değiştirilmesi için talimat veriyor.bu konu ile ilgili bir teknik servis bülteni yayınlanıp servislere yollanmalı. bu durumdan servislerin haberi yok. Hal böyle olunca bu konuda sosyal sorumluluk bize düşüyor. etrafımızdaki herkesi servislere yönlendirmemiz gerekiyor. Demekki araç başı kaybedilecek 800 TL kaybedilen itibardan daha değerli. Saygılarımla 15 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 15 Aralık 2011 Paylaş 15 Aralık 2011 (düzenlendi) arkadaşlar birde bu 150lik alternatörle ilgili, acaba neden aracın orjinali varken bunu takıyorlar, ellerinde kalmış bir parça olabilir mi bu? benim aracıma takılan pb aracın şasi nosundan çıkan bir parça ve stoklarında olmadığını, yurtdışından geldiğini biliyorum. 15 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 15 Aralık 2011 Paylaş 15 Aralık 2011 Bugün alternatöre baktım, PA kodlu. Önceki gün klima açıkken test yaptım araç ışıklarda titremeyecek oldu. Oysa ki havalar sıcakken hep titriyordu . Sorun olduğunu farkettiğimde servise gitmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 15 Aralık 2011 Paylaş 15 Aralık 2011 Bugün alternatöre baktım, PA kodlu. Önceki gün klima açıkken test yaptım araç ışıklarda titremeyecek oldu. Oysa ki havalar sıcakken hep titriyordu . Sorun olduğunu farkettiğimde servise gitmeyi düşünüyorum. beklemenize gerek yok bu parça zaten sabıkalı. biran önce servise gidin ve değiştirmelerini söyleyin. dediğim gibi değiştirmeyecek servis Otosan Müşteri hizmetleri müdürü Ahmet Turan Arslanbaş'ı bir arasın bakalım. Birde araç ısındıktan sonra titreşim başlıyor. araç soğukken olmuyor. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Nihayet bugün serviste alternatör değişimi yapıldı. pd kodlu 120 amper lik alternatör takıldı aracıma şu anda bir titreşim yok. kesildi diyebiliriz heralde. ama bir kaç gün deneyeceğim. yine de çok emin konuşmak istemiyorum ama çözülmüş gibi görünüyor. Buradan bu tür bilgi paylaşım ortamlarının ne kadar önemli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Sonuçta servise git gel çözemediğimiz sorunumuzu Edip AVŞAR bey sayesinde çözdük. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bilgi birikimini paylaştı bizimle. Umarım herkesin sorunu çözülür. Edip Bey akslarla ilgili çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Sonucunu da merakla bekliyorum. Verebileceğim bir destek varsa sonuna kadar varım. sorununuzun çözüldüğüne çok sevindim. akslarıda çözdüm sayılır. bu sorunları çözmek için bayağı uğraştım. herkes tüketici bilinci ile hareket ederse böyle sorunlar çok daha kısa sürede çözülür. Yoksa halimizden memnun gözükürsek tabiki çözümde gelmez. Bize düşen bu dertten muzdarip diğer arkadaşlara da ulaşmak, Ford ulaşmadığına göre bu iş bize düşüyor. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Biraz geç bakabildim açıkçası. Aracımın üzerindeki alternatör PA kodlu olan. Titreşim de gün geçtikçe artıyor. Ayrıca zaman zaman aracın farlarında ani bir güç kaybı mevcut. Ben de gerekli baskıları yapacağım... Yorum bağlantısı
Guest Serdar Yüksel 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Merhaba, Benim aracımda da aynı titreme sorunu var ama bu titreme genelde dikkat ettim sis farı yandıgında ya da cam acıldıgında veya elektirikle ilgili birsey yapıldıgında anlık oluyor bunun dısında yok.Yani demek istediğim bu titreme sorunu elektiriksel bence. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Benim araç 109 luk. Böyle bir sorunum yok çok şükür ama, bu konuyu başından beri takip ediyorum. Bilgi paylaşımının önemi bir kez daha görüldü. Sorunu çözülen arkadaşlar adına çok sevindim. Nihayet bugün serviste alternatör değişimi yapıldı. pd kodlu 120 amper lik alternatör takıldı aracıma şu anda bir titreşim yok. kesildi diyebiliriz heralde. ama bir kaç gün deneyeceğim. yine de çok emin konuşmak istemiyorum ama çözülmüş gibi görünüyor. Buradan bu tür bilgi paylaşım ortamlarının ne kadar önemli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Sonuçta servise git gel çözemediğimiz sorunumuzu Edip AVŞAR bey sayesinde çözdük. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bilgi birikimini paylaştı bizimle. Umarım herkesin sorunu çözülür. Edip Bey akslarla ilgili çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Sonucunu da merakla bekliyorum. Verebileceğim bir destek varsa sonuna kadar varım. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Biraz geç bakabildim açıkçası. Aracımın üzerindeki alternatör PA kodlu olan. Titreşim de gün geçtikçe artıyor. Ayrıca zaman zaman aracın farlarında ani bir güç kaybı mevcut. Ben de gerekli baskıları yapacağım... mert bey merhaba, baskıya gerek yok Otosan müşteri hizmetleri müdürü Ahmet Turan Arslanbaş adı tüm sorunları çözer. kendisi otosandaki ilgili alakalı ve sorunları çözme bağlamındaki tek ve en yetkili insan. sorundan haberi var servis eğer alternatörünüzü değiştirmezse kendisini bir arasın. selamlar ben maslakta itüdeyim yolunuz düşerse araçları karşılaştırabiliriz. Yorum bağlantısı
Evren Oğuz 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 araç dizel evet şuan 36.000 km de o olayı 5000 veya 6000 km de yapmıştı onu yaptırdık garanti kapsamında yakıtı opetten alıyorz. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Sorunun cevabı bu konuda var gibi... http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/224913-rolantide-titreme/page__st__40__p__1286779#entry1286779 Merhabalar arkadaşlar ocak ayında focus 1.6 collection aldık biraz fazla km yaptık ama 2-3 aydır rolantide çalışırken araç rahatsız edecek derecede titreşim yapıyor bunun sebebini öğrenebilirmiyim. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Direksiyonun çevrilmesiyle, farların göz kırpması Benim aracımda da oluyor. Bu durum alternatör değişmeden evvelde değiştikten sonrada oluyor. Yorum bağlantısı
Erdem Kayış 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Öncelikle burada paylaşımlar için herkese çok teşekkür ederim. Bende 2011, 90 lık collection var. bugün bu problem yüzünden cumartesi gününe servisten randevu aldım. gittiğimde direkt olarak alternatörü söyleyeceğim. Bakalım cevapları ve yaklaşımları ne olacak? Yorum bağlantısı
Volkan Taze 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 (düzenlendi) Sorun çözülmüş sevindim benim aracımda da var bende hemen yaptırayım. 22 Aralık 2011 tarihinde Volkan Taze tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Ercan 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 (düzenlendi) . 6 Ocak 2012 tarihinde Ünal Ercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Yılmazz 23 Aralık 2011 Paylaş 23 Aralık 2011 Bu titreme konusunun alternatör ile ilgili olması çok mantıklı arkadaşlar.bendede 2011 1,6 tdci titanium model araç var ve titremede var.servise gidicem bu şikayet üzerine edip bey siz 2011 lerde yok dediniz ama böyle bir sorun var bizdede bakalım servis ne diyecek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts