İçeriğe Yönlendir

2013 Yaz Şenliği | Safranbolu | 30-31 Ağustos | Program, Başvuru Formu

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

941850_10151641780135289_637938238_n.jpg

Arkadaşlar yaz şenliği programımız %90 netleşti.

Net program 2 gün sürecek, 1. gün Safranbolu gezisi, 2. gün ise Şenlik Yemeği olacak. Daha önceki konularda da dile getirildiği üzere, yola gidecekler için yol yorgunluğunu en aza indirmek amacıyla, şenlik yemeği Pazar gününden Cumartesi gününe alındı. Böylelikle, programın arkasından doğruca yola koyulma gereği de ortadan kalkmış oldu. Program şöyle;

Otele girişleri 29 Ağustos Perşembe günü olarak görüştük. Yani konaklar bize Perşembe öğleden sonra her saat için hazır kıta bekliyor olacak. İster 14'de gelin, ister 22:00'de. Yalnız önemli husus, konaklar ufak ve dönemlik oldukları için akşam yemekleri yok maalesef. Şenlik boyunca otelde akşam yemeği almayacağız. Perşembe akşam gelecek olanlar, tok gelirlerse avantajlarına olur fakat çevrede de onlarca güzel yemek yenilebilecek yer var, yakın, düzgün, temiz.

1.Gün (Gezi) : 30 Ağustos Cuma sabahı otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra Safranbolu gezimize başlayacağız, gezi programı Safranbolu çarşısı, çevrede görülmesi gereken yerler olacak, genellikle kısa mesafeler gidip gezeceğiz. Bu iş için otobüslerimiz olacak, kısa mesafe de olsa yürüyerek geçilebilecek yerler değil. Gezi için yeterli sayıda rehber ayarlamak istiyoruz ancak bu konuda henüz sonuca ulaşamadık. Gezimiz esnasında, Cuma namazı vaktinde Safranbolu'nun tarihi camilerinden birinde kısa bir mola vereceğiz, yemek saatine denk getirerek, programımızı aksatmayacak bir düzen oluşturacağız. Öğleden sonra turumuzun geri kalan kısmını da tamamlayıp, otelimize geri dönüş yapacağız. Yine tekrar edeyim, konaklarda akşam yemeği servisimiz olmayacak. Turumuzun akabinde bir yerde toplu halde yemek yiyebilir ya da yine otele dönüş yaparak, herkesi kendi haline bırakabiliriz.
2.Gün (Şenlik) : 31 Ağustos Cumartesi BKZ. > http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244378-2013-yaz-şenliği-safranbolu-30-31-ağustos-program-başvuru-formu/#entry2067950

Genel Not: Program günlerinin akşamları boş. Her hangi bir program yapmadık. Serbest zaman olarak düşünülebilir. Bunun avantajı, yakın çevrede bulunan görülmesi istenebilecek yerler için vakit ayırmak. Örneğin, Cuma Safranbolu turunun ardından, 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı olduğundan, Safranbolu 'da düzenlenmesi muhtemel kutlamaları izlemeye gidebilir, başka bir program yapabilir. Yine Cumartesi şenliğin ardından isteyen üyeler araçlarıyla Amasra'yı görüp gelebilir. Akşam yemeğini Amasra'da yiyebilir.

Konaklama: 4 adet otelimiz var, daha doğrusu konak. Tek konakta tüm üyeleri ağırlayamayacağımız için şu anda birbirine yakın 4 konakla anlaştık.

1.konak: http://goo.gl/maps/7uLq8
2.konak: http://goo.gl/maps/yzIlw
3.konak: http://goo.gl/maps/2y4Uc
4.konak: http://goo.gl/maps/e8iVz

sJbQKaT.jpg

Görüldüğü üzere, aralarında 100-150 metre olan konaklar, yerleri çok güzel, odalar, çevre çok hoş. Dokusuna uygun Safranbolu konakları. Yani her yerde bulamayacağınız türden bir konaklama olacak. Kimin hangi konakta kalacağını gelecek net kişi sayısına, aile - bekar sayısına göre belirleyeceğiz. 4 kişilik oda da var, tek kişilik oda da. Bu nedenle, en uygun düzeni net sayıdan sonra belirleyeceğiz. Ancak hepinizi temin ederim ki, her konağın kendine has bir güzelliği, özelliği var. Birbirlerinden aşağı kalır yanı yok. Ayrıca sayımıza göre muhtemelen 4 konağın 4'ü de bize tahsis edilmiş olacak. Yani konaklarda bizden başka kalan olmayacak. Bu da bizim için büyük avantaj.

Konakların özellikleri, resimleri için:
http://www.arpaciogullari.com/
http://www.safranbolusayinlar.net/

Fiyatlar:
Konaklama için, Oda + Kahvaltı : 0-6 yaş ücretsiz, 6-12 yaş arası ise 30 TL, yetişkin 60 TL. Fiyatlarda ufak indirim için uğraşıyoruz, olmasa bile fiyatlar Safranbolu ve Amasra için düşünüldüğünde hiç fena değil. Yine de ilgililer ile görüşerek, indirim almaya veya 6-12 yaş aralığını biraz daha artırmaya çalışıyoruz.

Safranbolu Turu için, şimdilik net bir fiyatımız yok. Gezilecek yerlerde ücretli giriş olan yerler var ancak ücretler 1 TL-3 TL gibi fiyatlar. Şenlikte kullanılacak otobüsler, tur boyunca yenilecek yemek ve diğer aktiviteler için yine kişi başı ön gördüğümüz rakam 30 ila 40 TL civarı. Şu anda fiyatı konusunda kesin konuşamadığımız tek husus bu kısım kaldı. O yüzden de en yüksek bedel olarak 40 TL üzerinden hesabınızı yapmanızı öneriyoruz. +-5/10 TL oynama olabilir. Net fiyatı yine gelecek kişi sayısına göre en kısa sürede duyuracağız.

Şenlik yemeği için BKZ. > http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244378-2013-yaz-şenliği-safranbolu-30-31-ağustos-program-başvuru-formu/#entry2067950

Şu anda sanırım atladığım bir şey kalmadı, yine de gözünüze takılan, çelişkili veya eksik bilgi varsa belirtirseniz sevinirim.
Daha önce doldurmuş olduğunuz form iptal. Yenisi için Ahmet Kıyak çalışıyor şu anda. Tamamlandığında formu eksiksiz olarak doldurursanız, yetişkin-çocuk sayısı ve konaklama düzenlemesi konusunda eksiklikleri giderebiliriz.

Konu artık iyice ciddi bir hal aldığından, hoş görünüze sığınarak bu başlık altında geyik yapılmamasını talep ediyorum sizden :flowers:
Soru, talep, öneri, fikir. Hepsini dinlemeye hazırız.

Herkese teşekkürler.

04/08/2013, 02:23 Tarihli Düzenleme Notu:

Form kapatılmıştır. Şenliğe katılmak için http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?app=members&module=messaging&section=send&do=form&fromMemberID=31044 Linkinden özel mesajla ulaşabilirsiniz.

27/08/2013, 09:51 Tarihli Düzenleme Notu:

Şenlik yemeğinin düzenleneceği mekanda değişikliğe gidilmiştir. Detaylar için http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244378-2013-yaz-şenliği-safranbolu-30-31-ağustos-program-başvuru-formu/#entry2067950

Arkadaşlar mühim bir değişiklik var.

Şenlik yemeğimizin düzenleneceği yer değişti. Önceki yerimiz Çevrik Çağlar isimli mekandı. Ancak burada ve benzeri yerlerde şenlik mantığına uyacak şekilde bol sohbet-muhabbet için vakit kalmıyor. Dolayısıyla, sadece yemekten önce 1-2 saat, yemekten sonra 1-2 saat vakit oluyor ve rahat edemiyoruz.

Sayının netleşmesi üzerine, otel bahçesine sığılacak şekle geldik. Bu sebeple, kalacağımız konakların bahçesi en büyük olanını şenlik yemeği için düzenliyoruz. Yemek ücretinde değişiklik yok, tavuk menü 25, et menü 30 TL.

Otel bahçesinde olmasının avantajları, kaldığımız konak bahçesinde olacağından, isteyen istediği saatte inebilecek, yemek saatini esnetebileceğiz, öncesinde ve sonrasında rahatça sohbet için vakit olabilecek, istediğimiz gibi çayımızı çorbacımı içebileceğiz. Çevrik Çağlar'a gidiş-geliş masrafı ortadan kalkmış olacak, gidiş-geliş programına gerek olmamış olacak. Günü birlik yemeğe gelip gidecek arkadaşlarımız için de avantaj olacak.

Bu bilgiler ile birlikte;

YENİ ŞENLİK YERİMİZ İLK MESAJDA 2.konak OLARAK BELİRTİLEN YER (ARPACIOĞLU HAVUZLU KONAK) :  http://goo.gl/maps/yzIlw

AYRICA BU KONAK, İLK GELENLER İÇİN DE BULUŞMA NOKTASIDIR.

ŞENLİK BOYUNCA MERKEZİMİZ BU KONAK VE BAHÇESİ OLACAKTIR.

GÜNÜ BİRLİK ŞENLİK YEMEĞİNE GELECEKLER İÇİN ÖZELLİKLE VE ÖNEMLE DUYURULUR.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

yemek ücretleri biraz tuzlu gibi :unsure2:

emeklerinize sağlık bu arada :good1:

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

odalar 4 kişilik ve tek kişilik dediniz 2 veya 3 kişilik yok anlamına mı geliyor?

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Zafer,bu sefer gayet açıklayıcı ve net olmuş.Teşekkür ederim. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

30 Ağustos Cuma değil mi?

Evet öyleymiş, yine karıştırmışım. Teşekkür ederim uyarı için.

Moderasyondan ricamız başlıktaki 29-30 'u 30-31 olarak değiştirebilir miyiz?

yemek ücretleri biraz tuzlu gibi :unsure2:

emeklerinize sağlık bu arada :good1:

Adım Hıdır :)

odalar 4 kişilik ve tek kişilik dediniz 2 veya 3 kişilik yok anlamına mı geliyor?

Elbette var. Demek istediğim, odalar sabit değil. Öyle bir oda var ki, 4 kişi de yatabilir, 5 kişi de. Öyle odalar da var ki 2 kişi anca sığar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

ben adını zafer biliyormuşum onca zaman :biggrin:

eminim çok uğraştın ama bir köfte kişi başı 30 lira olmamalı sanki. 50 desen gene vericez yanlışıkla yazmış olaiblirsin diye şeetttiydim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Zafer ellerine sağlık gayet açıklayıcı olmuş. ben şimdilik beklemekteyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Evet öyleymiş, yine karıştırmışım. Teşekkür ederim uyarı için.

Moderasyondan ricamız başlıktaki 29-30 'u 30-31 olarak değiştirebilir miyiz?

Adım Hıdır :)

Elbette var. Demek istediğim, odalar sabit değil. Öyle bir oda var ki, 4 kişi de yatabilir, 5 kişi de. Öyle odalar da var ki 2 kişi anca sığar.

teşekkür ederim ............

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbuldaki rakamlara bakınca, oraya yerleşmeye otelde kalmaya karar verdim :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Bir ay sonra şehir değişikliği yapıp özel sektöre geçebilirim o yüzden katılım konusunda net birşey diyemiyorum (Devlet' te kalırsam kesin gelirim ) Peki belirsizlik nedeniyle kalacak yerimi kendim ayarlasam olur mu? Misal kırmızı daire içindeki ev ;)

TOL0N3M.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Doğu Bey, isteyen arabada bile yatabilir :p Mühim olan, birlikte vakit geçirebilmek, herkes kendi hesabına uyduğu şekilde organize olabilir.

"Otel ucuzmuş, otelde kalayım, tura veya şenliğe katılmayayım" diyen olmasın yeter :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Zafer Hocam öyle güzel oteller ayarlamışsın ki ikisi bizim mahallede; daire içerisindeki ev de bize ait eğer ki dediğim nedenlerden dolayı bir aksilik olmazsa kendi memleketimdeki şenliğe gelmeyi çok isterim :)

Eğer o dönem içerisinde ailem de orada olursa sizler içinde sakıncası yoksa Emekli Tarih öğretmeni olan babamdan Safranbolu'nun tarihi ile ilgili detaylı bilgiler de alabiliriz.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ne kadar güzel olur. Kendisi için de zahmet olmayacaksa neden olmasın.

Yorum bağlantısı

Zafer bey ,Valla ellerinize emeğinize sağlık.Bir turizmci gibi tur programı hazırlamışsınız.Meslektaşım gibi gördüm sizi :) Kısmetse ben 30 ağustos cuma akşamı 22:00 iş çıkışı yola çıkıp gelmeyi düşünüyorum.Cumartesi de akşam aynı saatlerde geri dönüş yapmam gerekecek.Malum turizmcilere tatil yok :)
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Form düzenlendi ve ilk linke eklendi arkadaşlar.

Estağfurullah Bahadır Bey :) Gerçekten güzel olup olmadığını ancak şenlikten sonra anlayabileceğiz artık. İnşallah bir aksilik çıkmayacak ve hayırlısıyla tüm misafirlerimizi buradan memnun olarak yolcu edeceğiz.
Allah yardımcımız olsun.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben günü birlik gelecem sanırım. Cuma sabah 6 da yola çıkar 1. gün geziye katılırım gibi. Ama gezi saat kaçta başlayacak?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ben günü birlik gelecem sanırım. Cuma sabah 6 da yola çıkar 1. gün geziye katılırım gibi. Ama gezi saat kaçta başlayacak?

Gezi saati henüz belli değil. Gezilecek yerleri ve toplam süreyi hesapladıktan sonra sabah çıkış saati verebilirim ancak.

O da muhtemelen 9-10 gibi olur diye düşünüyorum. +- yarım saat oynar diye tahmin ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Elinize sağlık Zafer.Ben çok büyük bir aksilik olmadıktan sonra zaten katılacağım.Sadece konaklama yapmayacağım ama başlangıç gününden sonuna kadar orada olacağım.Bunun için form doldurmaya gerek varmı bilemedim.

Birde nacizhane bir önerim olacak.Konaklamalarda akşam yemeği olmaması nedeniyle ilk günün akşam yemeği için bir mekan ayarlansa nasıl olur.Toplu bir akşam yemeği ve sohbet edilmiş olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Abi form her aksiyon için ayrı ayrı dolduruluyor. Yani otelde kalacak mısınız diye soruyor, şenliğe katılacak mısınız diye soruyor, geziye katılacak mısınız diye soruyor. Sen otelde kalmayacaksan, gezi ve şenlik için de formu doldurman gerekir.

İlk akşamdan kastın hangi akşam? Perşembe akşamı mı?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tamam ona göre doldurayım formu bende.Evet sanırım perşembeden gelmeye başlayacak büyük çoğunluk.Gelecek kişilere bakarak ya perşembe yada cuma akşamı herhangi biri olabilir.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...