İçeriğe Yönlendir

2012 C Max Usb Ve Radyo Problemi

habib özboyacı

Recommended Posts

habib özboyacı

slm ford ailesi benim arac da son zamanlarda bana göre bir problem başladı aracı aux usb de bırakıp tekrar çalıştırınca 10 15 saniye içinde kendiliğinden radyoya geçiyor ve bunu her defasında yapmıyor 10 taneden 7 sinde her defasında yapsa ayarlarıyla ilgili düşünecem arada yapması bişeylerin ters gittiğine işaret dedim ve 28.05.2005 de servisde aldım solugu aynen oradada tekrarladı makinaya bağladılar ve yeni yazılımı yüklediler uzun sürecegini söyleyip bir gün sonra teslim ettiler aradan 5 6 saat gecti ve sorun tekrar nüks etti. bu olaydan başına gelen yada bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum not servisde ve sonrasında bütün ayarları tek tek acıp kapatarak denedik sonuc değişmedi

Yorum bağlantısı
habib özboyacı

şarkılar orjinal ve 5 aydır aynı ve flaşı kesinlikle araç dışına çıkartmadım 5 aydır hiçbir bilgisayara takmadım sadece arada sırada başka flaş takıyordum ( TA ) dediğiniz olayıda hem ben hemde servis oynadı ama sonuc aynı ve bu olay son 1 aydır devam etmekte ve işin ilginci sürekli her kontaga basışta olmuyor 10 denemeden 6 sı 7 sinde oluyor. başka flaşlarlada sonuc aynı acaba araca virüs gibi bişey bulaşmış olabilirmi diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Usb giriş uç çerçevesini hafifçe sıkıştırıp tekrar deneyin. Usb'nin ağzı genişlediğinde bu sorunu yapabiliyor. En kötü ihtimalle araç içerisindeki usb giriş slotunu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Virüstik bir sorun değil, anlık olarak usb'yi görmediğinden şüphe ediyorum. Usb taktığımız yer vitesin hemen yanı. Oraya harici başka bir şey çarpınca ucunu genişletiyor ve bu tip hatalar yaşanmasına sebep olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
habib özboyacı

Usb giriş uç çerçevesini hafifçe sıkıştırıp tekrar deneyin. Usb'nin ağzı genişlediğinde bu sorunu yapabiliyor. En kötü ihtimalle araç içerisindeki usb giriş slotunu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Virüstik bir sorun değil, anlık olarak usb'yi görmediğinden şüphe ediyorum. Usb taktığımız yer vitesin hemen yanı. Oraya harici başka bir şey çarpınca ucunu genişletiyor ve bu tip hatalar yaşanmasına sebep olabiliyor.

hocam usb yi taktıgım yer kol dayama konsolunun içinde ve içi boş birşeyin carpması imkansız yani ucu genişlemiş olabilir fakat bunu sürekli yapması gerekir örnegin kasisten gecerken filan bu olay sadece arac ilk calıştıktan 15 saniye içinde 1 defaya mahsus yapıyor ve stop edene kadarda bir daha tekrarlamıyor bahsettiğiniz gibi bir genişleme olsa sürekli yapması gerekir tahminim o kısımdaki beyinle ilgili bir problem var arac her calıstırdıgımda sadece ilk 15 saniye harici tekrar stop edip calıstırana kadar kesinlikle tekrarlamıyor radyoya gecişini

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Şükrü Gürbüz

slm ford ailesi benim arac da son zamanlarda bana göre bir problem başladı aracı aux usb de bırakıp tekrar çalıştırınca 10 15 saniye içinde kendiliğinden radyoya geçiyor ve bunu her defasında yapmıyor 10 taneden 7 sinde her defasında yapsa ayarlarıyla ilgili düşünecem arada yapması bişeylerin ters gittiğine işaret dedim ve 28.05.2005 de servisde aldım solugu aynen oradada tekrarladı makinaya bağladılar ve yeni yazılımı yüklediler uzun sürecegini söyleyip bir gün sonra teslim ettiler aradan 5 6 saat gecti ve sorun tekrar nüks etti. bu olaydan başına gelen yada bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum not servisde ve sonrasında bütün ayarları tek tek acıp kapatarak denedik sonuc değişmedi

bende de aynı sorun var bunun servise gittim usta oturdu kurcaladı teybi ve bir sorun yok biraz aklı karışmış dedi. birkaç kez kapatıp açtı teybi o anda sorun olmadı. fakat şu anda devam ediyo sorun. abimin c4 picassosunda da aynı sorun var. o yüzden artık takmıyorum aux tuşuna basıyorum fm e geçince :)

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Trafik anonsu yapan radyo frekanslarında o an trafik anonsu olmadığı halde bile usb den radyoya geçtiği oluyordu. ÇÖZÜM:

Ta olan radyoları hafızadan silin yerine rastgele frekanslar kaydedin. (tecrübeyle sabit)

Yorum bağlantısı
Ramazan Afyon

Evet TA yı devreden çıkarırsanız sorununuz çözülür.YAni trafik akış radyosu ülkemizde olmasada avrupada kaza veya yol yapımı olan yerleri bir nevi radyo gibi sürücülere bildiren bir sistem.TA aya basın ve ekrandaki TA yazısı silinsin problem çözülecektir.

Yorum bağlantısı

Bulaşıcı gibi, aynı sorun bende de yapmaya başladı. TA yazısı nasıl siliniyor ? Ekranda TA tuşu falan mı var ?

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

araç çalıştıktan sonra usb belleği takınca 15 sn sonra radyoya geçmiyor anladığım kadarıyla sorun yok yani  bu araçın beyninden yada proğramlarından kaynaklanıyor gibi bende usb bellek takıyordum,Araç 2013 Fiesta Araç sabahları ilk çalıştığı zaman 3 defa bip ses veriyordu bazen 2 gün arayla bazen 4 gün arayla ekranda da herhangi bir uyarı ikazıda vermedi hiç bir zaman servisi tlf aradım bana teyip ten yapabilir dedi aracı servise götürdüğümde araça proğram ve kalibrasyonlar yüklendi bende o günden beri araç çalıştıktan sonra usb belleği takıyorum aracı stop edecegim zaman yada ettikten sonrada çıkartıyorum  ve sabahları 3 defa bip sesini duymuyorum şimdilik çözümü bende bu şekilde buldum

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ali Erkan Can

Müzik sisteminin kodu nu servise gitmeden bulmam mümkün mü? 

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Müzik sisteminin kodu nu servise gitmeden bulmam mümkün mü?

Kod yok bizim teyplerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Karadağ

benim aracımda 1 saatlik kullanım sonunda müzik sistemi aşırı ısınıyor çalışmadığı halde ve bu ısınma sonucunda hopörlörlerden pıt pıt  diye rahatsız edici bir ses geliyor ve bu ses gittikçe çoğalıyor.arabayı stop etmeme rağmen ses devam ediyor

kitleyip çıkıyorum dışardan hala sesi duyabiliyorum.İşin ilginç yanı bu değil ford servisi.Şikayetimi bildirdim bir kere yazılım yüklediler olmadı sorun değişmedi.İkinci gidişimde müzik sistemini söküp genel merkeze gönderdiler 15 gün sonra geldi takıldı olmadı sorun aynı devam etti.3 .kez götürdüm yine söküp gönderdiler 15 gün sonra geldi müzik sistemin de arıza yok kablo donanımında dediler.Arabayı 2 gün bıraktım kablolara baktılar bir şey bulamadılar yine aynı sorun devam ediyor uzun yola gidemiyorum.Artık ayıplı mal oldu sıktılar gerçekten.Arabanın müzik sitemi aşırı derecede ısınıyor söken adamın eli yandı iz bıraktı o derece.Servise ben akıl veriyorum başka aracın müzik sistemini söküp benimkine takalım diye şimdi onu bekliyorum sabrımın sonunu zorluyorlar artık.TEL:0 532 584 90 58

Yorum bağlantısı
Selçuk Karadağ

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Selami Duygu

Benim de kontak kapatıyorum.Çıkıyorum sabah gittiğimde radyo kendi kendine çalmaya başlamış oluyor.Bu durum her zaman olmuyor,zaman zaman oluyor servise götürdüm ama kalması gerektiğini söylüyorlar.Nedeni için bir şey söylemiyorlar.Başına böyle bir durum gelen varmı acaba,eğer çözümü bulunduysa paylaşırsanız sevinirim. C MAX DİZEL TİTANYUM 2012

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Normal değil. Kontak kapalıyken teybi elle açmadan otomatik çalışmaz. stop etmeden teybi kapatirsaniz kontağı açınca da elle açmadan çalışmaz. Ancak açık bırakıp stop ederseniz kapıyı açınca otomatik kapanır. Ama yine de kontağı yarım yada tam açmadan sadece kapıyı açarak çalışmaz.

Biraz karmaşık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selami Duygu

Normal değil. Kontak kapalıyken teybi elle açmadan otomatik çalışmaz. stop etmeden teybi kapatirsaniz kontağı açınca da elle açmadan çalışmaz. Ancak açık bırakıp stop ederseniz kapıyı açınca otomatik kapanır. Ama yine de kontağı yarım yada tam açmadan sadece kapıyı açarak çalışmaz.

Biraz karmaşık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

Önce yanıtınız için çok teşekkürler,Evet dediğiniz gibi fakat benim araçta böyle bir durum var. Servis elektrik sistemini kontrol etmek istiyör ancak bir türlü bakamadılar. Tatilde İzmir de ford servisi böyle bir durumla bir kere daha karşılaştıklarını sorunun Sony ses sistemi ile ilgili olduğunu söyledi, Ancak İstanbul'a döneceğim icin kaldı. İstanbul dada olmadı.Selamlar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...