İçeriğe Yönlendir

Aynasız Dslr, Dslr, İleri Düzey Kompakt Arasında Seçim

Misafir

Recommended Posts

Onur Demir

70d den tam randiman almak icin iyi bir lens lazim. Butce el vermiyor ise bir tik asagi inip arta kalanla lens almak daha mantikli Bence...

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Konu sorunuza cevap verilebilir bir içerikte ama şu anda DSLR'ye yönelik tavsiyeler alacaksınız gibi duruyor:)

Saygılarımla.

Konu başlığından ve yazınızdaki bilgilerden yola çıkıp sorumu burada sormak ilk başta mantıklı gelmişti ancak sonradan konunuzu bölmüş gibi hissettim, kusura bakmayın :)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ucuz lens/Pahali makine - pahali lens/ucuz makine

Ben hala idare eder bir makine ve iyi lenslerden yanayim :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Body hiç bir şeydir, lens ise her şey :p

Bady, bi seviye altta olsun ama kaliteli lens olsun.

Yorum bağlantısı
Misafir

Konu başlığından ve yazınızdaki bilgilerden yola çıkıp sorumu burada sormak ilk başta mantıklı gelmişti ancak sonradan konunuzu bölmüş gibi hissettim, kusura bakmayın :)

Konu bölünmedi merak etmeyin. Aynasız kısmından ziyade DSLR'ler hakkında daha çok bilgi gelecek gibi duruyor:) Siz yurtdışında nex6'ya bakın diyeceğim ancak model biraz eskidiği için bulamayabilirsiniz. Aşağıdaki model yeni, inceleyin derim.

http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-7-7r/

Kaç tane fotoğrafçılıkla alakalı forum gezdiysem hepsi aynını diyor Dpreview hakkında. Manyak manyak sonuçlar çıkarıyor diyorlar :)

Doğru olabilir ama ben bugüne kadar aldıklarımda hayal kırıklığına uğramadım diyebilirim. Uzun süreden beri takip ettiğim için, kıyaslamak bu site üzerinden daha kolay oluyor benim için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ondan sonrada 1100 D alana kızıyonuz. :p

En dip demedik :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Body hiç bir şeydir, lens ise her şey :p

Bady, bi seviye altta olsun ama kaliteli lens olsun.

PAzarlama hilelerine karşı dik bir duruş sergilenebilirse dediğinde haklısın Mertcim. Tabi Onur'da. Örneğin; 60d'nin kullandığı işlemci ve sensörü 600d kullanıyorsa, kişisel tercihte de keskin bir lens varsa; kitlens yerine böyle bir lens tercih edilir, body'ye verilecek fark lense yatırılır. Benim mesela uzak çekimlerle çok ilgim olmadığı için, bu nedenle de 500m ilerdeki bir kuşu çekip, croplayıp baskı almayı da hiç hayal etmediğimden 16mp ötesine çok ihtiyacım yok. Ancak bu firmaların DSLR'yi bilerek yüksek fiyatla sattıklarını ve dünya üzerinde hiçbir elektronik cihazdan elde etmedikleri karı fotoğraf makinesi ve ekipmanlarından elde ettiklerini düşünüyorum artık. Her cihaz ucuzladı, 55" tv'ler 2500.-TL'ye düştü, Sony lensi değiştirilemeyen 1" sensörlü ileri düzey kompak makineyi 1.800.-TL'ye getirdi, işte FF aynasız makine 8.000TL. Neyse konuyu bulandırmadan devam edeyim.

Mert B. sana gelirsek; eğer bundan sonraki makinen aynı markadan olacaksa lens yatırımın boşa gitmez. Ancak marka değişikliği düşünüyorsan çok fazla objektiflere takılma. Yoksa yarın değiştireceğin Body'de bir alt sınıfta almak zoruunda kalırsın objektiflere harcadıkların nedeni ile.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Selamlar,

Kolay taşınabilir, optik sabitleme özellikli gövdesi veya lensi bulunan, fiyat/performans ürünü ne tavsiye edersiniz arkadaşlar.

Kompakt makine gibi kolay kullanımı da olsun, gerektiğinde elle ayar seçeneği de bulunsun istiyorum.

Şuan elimde Sony W290 var. Önceden Fuji S9500 vardı. Fuji ile fotoğraf çekmek eğlenceli ama cihazı taşımak sorundu. Sony ile fotoğraf çekmek kolay oldu.

İstediğim şey ikisini bir arada sunan bir alet :)

Örneğin Sony NEX 6 ve Sony NEX 3N bana yeterli gibi geldi ama bilemedim.

NEX 6 ile NEX 3N farkı nedir tam olarak? Aradaki fiyat farkına değer mi sizce?

http://snapsort.com/compare/Sony-Alpha-NEX-3N-vs-Sony-Alpha-NEX-6

http://www.teknosa.com/urunler/135176074/sony-nex-3n-siyah-dijital-fotograf-makinesi

http://www.hepsiburada.com/liste/sony-nex-6-sel-p16-50-objektif-lens-16mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi-full-hd/productDetails.aspx?productId=ftslrsontnex6sel&categoryId=1100301&wt_gl=cpc.elk.foto.dinamik&gclid=CNqSh87U5bsCFQkd3godsFMAew

Tabi başka önerilerinize de açığım :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Nex3n'de iso 200'den başlıyor. Bu fotoğrafın biraz daha netliğinin azalması demek. Oysaki gün ışığında makine 100 hatta 50 iso'ya kadar düşebilit özelliğine göre. İso ne kadar düşük olursa o kadar net oluyor dijital makinelerde. Iso 200 kötü değil belki ama daha iyisini yapabilecek hale geldi aynasızlar. Bu serideki başlangıç modeli ise içinde 3 geçen seriler. Nex6 ise en çok tutulan model. Bu sınıfta dahili vizörlü modellerin fiyatı biraz daha yüksek oluyor. Nex'te kullanılan elektronik vizör ise 1280x720 çözünürlüğünde oled. Nex serisi tercih edilecekse 5'ten itibaren daha doğru olur ama 5'in de dahili flaşı yok:) Yani en iyi seçenek 6 oluyor bu durumda.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

DSLR'a yakın fotoğraf çekeyim, ama videoda olsun diyorsanız Panasonic GF3 alabilirsiniz. Kullandım, güzel makine iyi iş görüyor. Ufak tefek, af'si hızlı, video da bile çok kararlı af yapabiliyor. İkinci el 500-600'e bulunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Nex3n'de iso 200'den başlıyor. Bu fotoğrafın biraz daha netliğinin azalması demek. Oysaki gün ışığında makine 100 hatta 50 iso'ya kadar düşebilit özelliğine göre. İso ne kadar düşük olursa o kadar net oluyor dijital makinelerde. Iso 200 kötü değil belki ama daha iyisini yapabilecek hale geldi aynasızlar. Bu serideki başlangıç modeli ise içinde 3 geçen seriler. Nex6 ise en çok tutulan model. Bu sınıfta dahili vizörlü modellerin fiyatı biraz daha yüksek oluyor. Nex'te kullanılan elektronik vizör ise 1280x720 çözünürlüğünde oled. Nex serisi tercih edilecekse 5'ten itibaren daha doğru olur ama 5'in de dahili flaşı yok:) Yani en iyi seçenek 6 oluyor bu durumda.

Saygılarımla.

Cevap için teşekkürler. Aşağıdaki gibi bir veri buldum ne kadar doğrudur bilemem.

Aşağıdaki görüntüde NEX'ler en düşük ISO'daki başarımları gözüküyor. NEX 6 ve NEX 5N ISO100, NEX 3 ve NEX 5 ise ISO200;

9awg.jpg

Aşağıdaki görüntüde ise tüm makineler ISO200'de çekim yapmışlar.

st77.jpg

Croplanmış görüntüler ne kadar karşılaştırılır ya da ne kadar performansı gösterir bilemem ama ben ISO 100 ile ISO 200 arasında çok fazla bir artı görmedim.

Kaynak: http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-nex-6/18

Aradaki farkı görebileceğim başka site var mı bildiğiniz? 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

DSLR'a yakın fotoğraf çekeyim, ama videoda olsun diyorsanız Panasonic GF3 alabilirsiniz. Kullandım, güzel makine iyi iş görüyor. Ufak tefek, af'si hızlı, video da bile çok kararlı af yapabiliyor. İkinci el 500-600'e bulunuyor.

Biraz daha inceleyim Panasonic'i. Teşekkürler.

http://snapsort.com/compare/Panasonic-GF3-vs-Sony-Alpha-NEX-3N

Satılık Canon D1100 var :p

Biraz büyük :)

dpreview ' de Fujifilm X100S 'i de İnceleyin. NEX 6 ve Fuji X100S in örnek fotolarına bakarsanız NEX6 çok geride kalıyor. NEX6 fiyatına X100S düşünülebilir.

X100S'de güzel gözüküyor

http://snapsort.com/compare/Fujifilm-FinePix-X100s-vs-Sony-Alpha-NEX-3N

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Satılık Canon D1100 var :p

50 mm lens var mı ? :p

1100D ile takas olur mu ? :p

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

50 mm lens var mı ? :p

1100D ile takas olur mu ? :p

50mm var da 60d alındığı için satılık onda kullanılıyor haliyle :) yanlış yazmışım gece gece uykulu halimle :p

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Olur da şu Nikon V1 önerisini dikkate alan olur onun için yazıyorum, sakın ha :) O paraya aynı işi yapan Panasonic ve Olympuslar varken müsrifliktir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bugün vatan bilgisayarda kampanyada d7100, d7000 ve 70d'yi incledim.

D7100 3 tane sattık elimizde kalmadı getirtelim dedi: 3.870.tl 18-135mm lens ile

D7000 elinde 18-135mm ile yoktu. Bu lensli fiyatı 2.760.tl.

D70 ise 4.280tl olduğu için çok üzerinde durmadım.

Nex6 ise 2.660tl dediler. Şimdi gel de nex6 alma ama Mert alma dediği için frenledim kendimi. Bir de Onur'un bahsettiği Erindijital aklıma yattı fiyatlarda ama henüz incelemedeyim.

4.000tl body ve kit lens için çok yüksek geldi bana. İlla ki bir de ek objektif olacak, 5.000tl ölü bir yatırım olacak gibi geliyor. Olmuşken iyisi olsun mantığı fotoğraf makinesinde geçerli değil aslında zaten alırken daha iyisi var:) bu arada yarı geçirgen aynalı full frame Sony Slt A99'u 5.650.tl'ye bıraktılar ama hiç yanına yanaşamadım:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence de daha iyi bir kombinasyon yapilabilir amator kullanici olup, profesyonel makine isteyene.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Spot düşünüyorsan K5iis al abi ya :)

Bir alsa dünyası değişecek de, almıyor işte bir türlü :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Misafir

Size güvenim sonsuz:) Ancak ben kritik eşik olarak bu 3000tl sınırını belirlediğim için daha fazlası fuzuli olacak. Pentax'ı Ankara'da görene aşkolsun:) Mert bu nex6'yı niye alma dedin? Tam niyetlenmiştim aslında. Bana pentax k-r, nikon d5100, canon 650d'yi bu fiyat aralığında düşünerek yorumlarsan sevinirim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bir alsa dünyası değişecek de, almıyor işte bir türlü :hahahoho:

Klasik bir duru abi, Pentax'ı tanımayan herkes aynı soğuklukla bakıyor, ama tanıyınca da boşa zaman harcamışım diyor :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...