Onur Demir 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 70d'de istediğim özellikler var ama o fiyatlara ulaşmak çok zor. Onda da mesela gövdede IS özelliği olmaması bana eksiklik geliyor. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-70d-body-sifir-kapali-kutu-erindigital-de-149234302/detayBu makine ve yaninda da 17-50 tamron alinsa gayette guzel bir ikili olur. Vc ( yani is) bu aralikta hic bir isinize yaramaz. Ilerde zoom ihtiyaciniza gore 55-250mm is li olanini alirsiniz uygun fiyatlidir. Isinizi tamamiyla gorur. Govdede is elbette guzeldir ancak inanin cok aramayacaginiz bir ozellik ki lenslerin cogu is ozellikli. Bugun 150-200tl ye alabileceginiz 18-55 ler bile is ozellikli. Videoda af istiyorsaniz buna uygun lens almak gerekir. Bu baglamda bu destegi sunan dslr lenslerinde canon var oncu olarak Stm lensleri ile. Diger sekilde herturlu unutabilirsiniz Makinedeki AF hizi ise usm lensler ile cok basarili 60d de bile kendim bizzat kullaniyorum ve cok hizli gercekten. Oncelik is degilde dusuk diyafram ve buna paralel dusuk diyaframa ragmen keskin lensler olmalidir. Buda 17-50 tamronda var, 85mm f1.8 canon da , 50mm f1.4 te .... liste uzar gider. Bence makine markasidegilde ihtiyaca uygun lensler belirleyin kendinize, sonrada arta kalan paraya alabileceginiz en uygun makineyi secin. Pentax lenslerdense buldugunuz penrltax alin, canonsa canon. Makine degistirmek kolaydir ancak lensler sizi sabitler markada. O yuzden vazgecemeyeceginiz lensler bulmaya calisinki makinede ahh buda olsaydi demeyin lenslere aşık olun Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 http://www.fotopazar.com/pentax-k-30--18-135mm-wr-outdoor-dslr-fotograf-makinesi Abi şunu al geç, lensi beğenmezsen ikinci el olarak en kötü 900-1200tl civarı satarsın. Son teklifim daha da davosa gelmem Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Lensi begenirim de makine biraz pahali degil mi? Ben bu pentax kadar kartel bir firma gormedim. Pazar karmasik, biraz fiyat avantaji sunup tuketiciye ulasmasi lazim. Canon 70d'yi dukkan garantili body olarak 2500'e piyasaya sunarken, yuzde 8 indirimli olarak 2500'un altinda fiyata bulamadigi halde Pentax'i tercih eden Turkiye Pentax disturbitorunden daha cok markaya ehemmiyet veriyordur. 2 tanesini ben taniyorum:) Reklami distirbutor degil gonul elcileri yapiyor ne de olsa:) Pentax, nikon, canon konusuyoruz. Gercekten Pentax her sekilde canikonlara tercih edilir mi? Kqbul ediyorum Canikonlarin haketmeden tuketiciyi kendine baglayan modelleri vara fakat mesela d7100 ve 70d ff'den onceki son adim. Gercekten 3.000tl'lik pentax k30, 3300tl'lik d7100'e ya da tamron 17-50lensli 3200tl'lik canon 70d'ye tercih edilmeli mi? Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Açık ve net yazayım, ilanı verdiğim kombinasyonu ben almam. 3000TL bütçem olacak 1500TL'ye sıfır gibi k5 alır, üstünü lense harcarım. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Flas harici ve eger 18-55 lens takarsaniz flasli fotograflarda simsiyah bir gölge ile karsilasirsiniz. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Evren bey yerinizde olsam çoktan bir ikinci el Body ve lens almıştım bile. Aklıma yattı yattı hüp alıp geçerim polemiğe girmem Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Flas harici ve eger 18-55 lens takarsaniz flasli fotograflarda simsiyah bir gölge ile karsilasirsiniz. Dahiliden farkı ne oluyor tam olarak da gölge oluşuyor? Yeri sebebiyle mi? Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Aynen öyle. Extradan uzun flas veya uzatici aparat varsa onu almaniz gerekir. Yahu benim canım cok istedi bu makineyi şimdi. Satılık 1100D Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 (düzenlendi) Bu şekilde dursa da gölge olur mu? http://www.ephotozine.com/articles/sony-nex-5n-aps-c-mirrorless-review-17686/images/666-sonynex5nblack-2_1319638800.jpg 6 Ocak 2014 tarihinde Murat Sürücü tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Attığınız foto görünmüyor ama sanırım flasin yuksek halidir. Zaten onu kaldirmayinca flas çalışmaz Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 http://www.ephotozine.com/article/sony-nex-5n-aps-c-mirrorless-review-17686 adresindeki flash pozisyonlarından 2. hali sanıyorum sorun çıkarmaz, öyle değil mi? Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Yukarida bahsettigim gibi. O halde degilken zaten flas calismiyor. Yani bahsettigim sorun o haldeyken. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Evren bey yerinizde olsam çoktan bir ikinci el Body ve lens almıştım bile. Aklıma yattı yattı hüp alıp geçerim polemiğe girmem Benim makine almam bahane, bilgiler ise cok degerli. Saygilarimla. Attığınız foto görünmüyor ama sanırım flasin yuksek halidir. Zaten onu kaldirmayinca flas çalışmaz Pozisyon bu Mert. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Aynen evren abi bu. Flaş bu pozisyon harici calismiyor. Bu haliylede golge sorunu var. Lens gölge yapar.net Birde parasoley takınca fullhd indirmeden tam goreydin.net Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Cektiklerimden ornek arıyorum bulacağım. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Cektiklerimden ornek arıyorum bulacağım. Gerek yok, pozisyon belli Gölge yapar. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Birde bu nex serileri mi yanlis yoksa benim canon mu bilmiyorum ama bizde zoom yaparken sola çevriliyor. Nexlerde tam tersi. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Birde bu nex serileri mi yanlis yoksa benim canon mu bilmiyorum ama bizde zoom yaparken sola çevriliyor. Nexlerde tam tersi. Belli bir kural yok. Optik grupların dizilimi ile alakalı. Mesela bazı lensler de focus yaparken içeri ya da dışarı hareket yapar, bazıları sabittir ama lens içinde optikler hareket eder. Sabit olanlar daha iyidir toz almaz içine Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 http://photo.net/philip-greenspun/photos/digiphotos/200101-d30-boston/hood-shadow.half.jpg Bu tarz bir gölge sanırım http://www.sony.com.sg/microsite/MySony/enews/Mar11/nexflash.html?hpid=mar11_ene-ws_nex_flash:Mar11_ene 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Belli bir kural yok. Optik grupların dizilimi ile alakalı. Mesela bazı lensler de focus yaparken içeri ya da dışarı hareket yapar, bazıları sabittir ama lens içinde optikler hareket eder. Sabit olanlar daha iyidir toz almaz içine Benim ki oynaklı kit lens. Üstelik 18den 35'e kadar içe 35'ten 55'e kadar tekrar dışa oynuyor. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Hep diyorum, iyi kompozisyon yakalamak iyi ekipman kullanmak değil zevkli olanı Zevkli olanı bir makinenin içini açıp çalışma prensibini görmek, deklanşöre basarken neyi nasıl yaptığını bilmek en zevklisi. Hele de o lensin diyafram sisteminin çalışmasını görseniz saat mekanizmasından daha zordur Tekniği güzeldir, azıcık araştırın "Bence" Benim ki oynaklı kit lens. Üstelik 18den 35'e kadar içe 35'ten 55'e kadar tekrar dışa oynuyor. Normal focus halkasının hareketinde lenste uzama kısalma oluyor mu? Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 http://photo.net/philip-greenspun/photos/digiphotos/200101-d30-boston/hood-shadow.half.jpg Bu tarz bir gölge sanırım http://www.sony.com.sg/microsite/MySony/enews/Mar11/nexflash.html?hpid=mar11_ene-ws_nex_flash:Mar11_ene Aynen. Gölge bu aparatda o. Hep diyorum, iyi kompozisyon yakalamak iyi ekipman kullanmak değil zevkli olanı Zevkli olanı bir makinenin içini açıp çalışma prensibini görmek, deklanşöre basarken neyi nasıl yaptığını bilmek en zevklisi. Hele de o lensin diyafram sisteminin çalışmasını görseniz saat mekanizmasından daha zordur Tekniği güzeldir, azıcık araştırın "Bence" Normal focus halkasının hareketinde lenste uzama kısalma oluyor mu? Aynen. İşte içe dışa dediğim uzama kısalma zaten Abi. . Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Aynen. Gölge bu aparatda o. Aynen. İşte içe dışa dediğim uzama kısalma zaten Abi. . Anlamadın, odağı değiştirdiğinde değil focus yaparken nasıl davranıyor. Deklanşöre bastığında odaklarken? Eğer onda da hareket varsa toz alacak gruptaki lenslerden Yorum bağlantısı
Recommended Posts