İçeriğe Yönlendir

Klima Radyatör Temizliği

Alper Bilici

Recommended Posts

Alper Bilici

İyi günler bir hafta önce aracımın periyodik bakımı yaptırırken ön klima radyatörünün araç devamlı uzun yolda kullanıldığı için sinek böcek vs gibi sebeplerden gözeneklerinin tıkandığını gözlemledim bunu ustaya sorduğumda da soğutmayı engelleye bileceğini söyledi gelelim sorunumuza ben bu klima radyatörünü kafaya taktım nasıl sağlıklı bir şekilde temizlerim  bunun için spreyler vs mevcut mu :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

BAsınçlı su ile temizleyebilirsiniz.. Oto yıkamacılarada yaptırabilirsiniz ama fazla yakından tutmasınlar. Hortum ve su imkanınız varsa elinizle suyu basınçlı hale getirip 3-5 dakika tutun. Epey temizlenecektir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Basınçlı su yerine basınçlı hava daha iyi olacaktır.Zaten kurumuş börtü böceği uzaklaştıracaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Su ile olduğu gibi temizlenmez ama, sakın tabancayı yakın tutmayın, dahada önemlisi kesinlikle dik açıda tutun, tabanca en ufak yan püskürtmede tüm kanatları büker, en güzeli hortumu alıp elle püskürtmek, 3-5 dakika sıkın yeter, bakın nasıl çamurumsu su akacak, yalnız uzun tutun çünki genelde radyatörler üst üste, arkadaki motor radyatörüne su az gider sonra, önden çıkan kir arada kalır...

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

en güzeli ön tamponu indirmek gibi duruyor rahat rahat çalışabilmek için basınçlı su kullanmak istemiyorum peki şimdi yıkayacağım yere gitmem için sonuçta araba yol kat edecek arkadaki radyatör sıcak olucak çatlama yapmaz degil mi suyu görünce :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Birşeyi sökme, iş makinasımı bu kardeşim :)  suyu hortumla sık yeter, motor 3-5 dk. soğusun sıkmaya başla...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O içteki radyatör için, bizim dediğimiz aracın dışında önde, motor radyatörüne bitişik olan soğutucu radyatör.

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

Birşeyi sökme, iş makinasımı bu kardeşim :)  suyu hortumla sık yeter, motor 3-5 dk. soğusun sıkmaya başla...

tamam abi sökmemeye çalısırm :D :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...