İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araç Kokusu Ve Gizemi

Mustafa Volkan Koca

Recommended Posts

Mustafa Volkan Koca

Sıfır araç kokusu bilindiği üzere ben dahil birçok kişide vazgeçilmezlerin arasında benim için hatta sıfır araba alacak olsam bu koku içinde yoksa almaktan bile vazgeçerim o derece güzel bir koku  . Aslında temizliğin yeniiğin sembolü bir bakımada ama bu koku yeni çıkan arabalarda artık doğal değil yapay yolla arabanın içine sıkılmaya başlanmış ve büyük araştırmalar sonucu ortaya çıkıyormuş.

Makale burada http://otomobil.milliyet.com.tr/yeni-arac-kokusunun-bilinmeyen-dunyasi-/bakimpratik/haberdetay/23.02.2007/540578/default.htm

ve ayrıca piyasada bu kokularda satılıyormuş  :shok: yeni farkettim kullanan oldumu acaba performansı nasıl almaya değer mi?

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/sifir-araba-kokusu-yeni-arac-kokusu-86379416

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Bildiğin taze plastik kokusu hele yazın sıcakta felaket oluyor :) 2010 yazında fiesta TDCI kiralamıştım sıfırdı ilk ben kullandım yarım gün güneşin altında kaldı arabaya bindiğimde kafayı camdan çıkarmak zorunda kaldım :)

Ben en çok kapı kapanma sesindeki tokluğa bayılıyorum heleki c ve üzeri segmentler için. Kapı ayarları bozulup, fitillerde eskidimi gidiyor o ses şak diye oda kapısı kapatır gibi kapanıyor... merak edyorum o fitillerin değişimi ve kapı ayarları kaça patlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Floresan bildiğin eski okosele ayakkabı gibiydi. Koku konusunda merso nun kapsamlı labaratuvari vardı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Piyasada satılan 0 araç kokularını bende denedim.. Hiç biri orjinal kokusunu vermiyor..

Yani bunlar fabrikasyon sırasında, sonradan sıkılan bir koku değil, taze plastik kokusudur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Bazı markaların koku olmadan üretim yapmaya çalıştıklarını duymuştum.

Bence koku olması rahatsız edici.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Yakinda vw onuda opsiyona koyar. Prestij standart sıfır araba kokusu opsiyonel. Highlinede bile. :p

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Belki hepsi değildir kullananlar birkaç yerde bp'deki sıfır araç kokusunun en yakın olduğunu yazmışlar.

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Arkadaşlar, yeni araba kokusu hemen hemen tüm otomobilseverler için gayet baştan çıkarıcı ama sağlığa zararlı olduğunu okumuştum. Bütün o plastikler, döşemeler, kumaşlar, yoğun kimyasallarla üretiliyor ve özellikle güneş altında buharlaşarak iyice ortaya çıkıyor. Yani aslında zehir soluyoruz mis gibi. 1991 model Mazda 626'mız vardı, yeni kokusu aylarca gitmemişti.

Yorum bağlantısı

Belki hepsi değildir kulllananlar birkaç yerde bpdeki sıfır araç kokusunun en yakın olduğunu yazmışlar.

California scents in new car'ı ve shell de satılan sprey olanından denedim. 

2 side çöpte :)

Yorum bağlantısı
Bekir Diri

Vay beeee adamlar sadece araba üretmiyolar sıfır araç kokusuda üretmişler  :D  arabayı satacağım zaman alıp sıkarım bundan,ilanada yazarım daha arabanın sıfır kokusu bile duruyor diye

Yorum bağlantısı

Mareada hala koku var. Kötü değil ama değişik. 13 yaşında araba hala kokuyor. Kullananlar bilir değişik ve kendine has bir kokusu var :s

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Kanser -evlerden ırak- böyle böyle oluşuyor işte, kokulara maruz kalmak, dayanıklı sütler-yoğurtlar, mangalda et, katkılı yiyecekler, aşırı şeker tüketimi, hareketsiz yaşam, stres.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

O değil de zamanında bütün Şahin taksiler aynı kokardı, ne kullanıyorlardı acaba?

Sanırım vanilyaydı :D

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

abiler kokuların hepsi kanserojen bence.çektikce içimeze hastalık giriyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bir araç ne kadar çok kokuyorsa kullanılan malzeme o kadar kalitesizdir bana göre.Tamamen plastik kokusu.Havayla teması sonucu oluşan reaksiyondan kaynaklanıyor bu koku.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mareada hala koku var. Kötü değil ama değişik. 13 yaşında araba hala kokuyor. Kullananlar bilir değişik ve kendine has bir kokusu var :s

Klima küf yapmıştır :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Klima küf yapmıştır :D

Yok marea kullanan biri yorum yapsa keşke. Ciddi bu arabalarda var koku. Kötü değil ama.

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Eğer aracınızı kapalı bir otoparkta bırakırsanız ve bıraktığınız yer, otoparkın havalandırma menfezine yakınsa, arabanın içinde biri ölmüş gibi kokabiliyor. Hava menfezine yakın bırakmayın.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...