İçeriğe Yönlendir

Cama Yapışan Sinek-Böcek Çözümü..

Hakan Yavaş

Recommended Posts

Hakan Yavaş

Benim en büyük sorunlarımdan biri oldu bu iş. Arabada devamlı kolanyalı mendil taşıyorum büyük paket. Özellikle akşam yolculuklarında 150-200 km de bir durup camları silmem gerekiyor.

Bununla ilgili pratik bir yol varmıdır acaba?

Nette su haznesine kolonya koyandan,Startime Yazlık Cam Suyu 1 Litre Sinek ve Kelebek Döker gibi ürünlere kadar pek çok şey var ama kesin vardır pratik bir yolu...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tırt :) kurtuluş yok, sadece kolay çıkması için aracı düzenli olarak hızlı cila ile sil yeter. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence etkili bir çözümü yok.Uzun yolculuklardan sonra araç yıkanacak.Şehir içinde zaten çok fazla olmuyor.Yapacak birşey yok diye biliyorum..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Tüm hayvanları yazmış ama ne derece etkili olur denemeden bilinmez. Çok eskiden beri var bu ürün. Şehir dışı yolculuğum pek olmadığı için ihtiyaç hissetmedim..

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

ben ön panjurların kısmına sineklik takıyorum çokta etkili oluyor.camlar için aynı şey mümkün değil gibi duruyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aslında bir file gibi birşey olacak çok ince gözenekli onu ön cama çekeceksin yolculukltan sonrada çıkartacaksın..Kullan at şeklinde bile olabilir. Dur ben böyle birşey yapıp patent alayım :D az bekleyin.. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aslında bir file gibi birşey olacak çok ince gözenekli onu ön cama çekeceksin yolculukltan sonrada çıkartacaksın..Kullan at şeklinde bile olabilir. Dur ben böyle birşey yapıp patent alayım :D az bekleyin.. :p

Ankara epey sıcak anlaşılan :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

ayvalığa geçen sene çok gittim geldim. gece yazlıkta en aş 5 tane yara alıyordum sineklerden. sabaha karşı işe gelmek için yola çıkıyordum en az 500 tane leşim oluyordu :D Atın intikamı gibi anlattım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benim en büyük sorunlarımdan biri oldu bu iş. Arabada devamlı kolanyalı mendil taşıyorum büyük paket. Özellikle akşam yolculuklarında 150-200 km de bir durup camları silmem gerekiyor. Bununla ilgili pratik bir yol varmıdır acaba? Nette su haznesine kolonya koyandan,Startime Yazlık Cam Suyu 1 Litre Sinek ve Kelebek Döker gibi ürünlere kadar pek çok şey var ama kesin vardır pratik bir yolu...

Yağmur kaydırıcı olarak satılan spreylerden var. Hızlı cila da iş görür deniyor. Onlardan kullanırsan en azından temizliği kolay olur. Normal cam suyu ve silecekle yıkadığında bile temizlenir. Diğer türlü cam daha da çamurumsu oluyor.

Olaya bir de iyi yönünden bak. Her 150-200 km de durup -ki bir seferde kaç km gidebiliyorsun- kol hareketleri yapmak, yyolculuk sırasında çok yararlı :)

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Sarı yazlık cam suyunun içinde yüksek miktarda kostik olduğu yazılmıştı. Boyayı mahvediyor demişti bir arkadaş.

Ali abinin tavsiyesiyle hızlı cila uyguluyorum her yıkamadan sonra, sinek, böcek, reçine sünger bile sürmeden tazyikli suyla çıkıyor.

Yorum bağlantısı

Bulabilirseniz,alın kullanın.

3litreye 1şişesi yetiyor.

ön cam yıkamasına basmanız yeterli oluyor...

Ne var ne yok,indiriyor aşağıya...

8843451924510.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Muhteşem maddeleri sıralayayım, İmkan varsa Collinite915 katı wax-turtle wax yada meguiars oto şampuanı-sonax hızlı cila- turtlewax F21 süper protectant Uv korumalı bakım sütü- lastik aksam rot-aks koruma lastikleri ve sileceklerin senelerce dayanması içinse Sonax Gummi lastik yenileyici sprey, bunlar olsun, araba senelerce gıcır kalır :)

Ekstralardan seçmelerse, araç altı için pütür sprey-wurth hhs2000 yüksek basınca dayanıklı sıvı gress (menteşe-kilit vs. için)  :good1: neyse uzaaar gider  :tongue:  

Cam suyuna katılan, Hakan beyin dediği ve wurth ünde olan bu maddeyi de kullanın, cam suyunu ilaçsız hiç bırakmayın yani, tüm benzin istasyonlarında falan olur zaten ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bulabilirseniz,alın kullanın.

3litreye 1şişesi yetiyor.

ön cam yıkamasına basmanız yeterli oluyor...

Ne var ne yok,indiriyor aşağıya...

Sileceklerin lastikleri de buna dahil :) ömür törpüsüdür bu tip şeyler. Tabii sende her hafta silecek lastiği değiştiği için farketmez :D

Bu mesaj neden böyle oldu anlamadım  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Hareket halindeyken sineklerin cama yapışmasını engelleyecek bir çözüm yok ancak şu tarz temizleyiciler iş görür.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan
(düzenlendi)

Sinek,böcek v.b. hayvanlara otoyollarda uçmaması gerektiği öğretilemeyeceği :p için üç haneli hızlara çıkıldığı sürece yapılabilecek fazlaca birşey yok maalesef.Belli aralıklarla durulup mevcut cesetler kurumadan kolonyalı mendil ve ilaveten su yardımıyla ovalanmak suretiyle temizlenecek mecbuur. :).Bu arada istemeden de olsa dinlenecek ve yola daha güvenle çıkmanın huzurunu yaşayacaksınız.

tarihinde Ahmet Kapdan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

hahaha bende bişi anlamadım,biri bişi yapmış ama kim :D

Senin konuya bakman yeterli,boşu boşuna yazı yazma  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Nette fiyatı 7 TL

Olmadı bundan bi alıp deniyim...

Beğendikte vardır yanılmıyorsam 3.5 veya 3.90 lira... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...