İçeriğe Yönlendir

Cam Kapanırken Gelen İğrenç Ses ?

Emrah Akdoğan

Recommended Posts

Emrah Akdoğan

Merhabalar bir haftadır cam kapanırken daha önce olmayan bir ses gelmeye başladı. Tencere dibine metal kaşık sürtmesi gibi. Video çektim ...

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Camın içinden geçtiği kanalların içini  ince bir tornavida ucuna bezi sarıp temizleyin, temizlikten sonrada hafif bir yağlama yaparsanız sorun çözülecektir. Kirlenmeden dolayı oluyor. Kolay gelsin......

Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu
(düzenlendi)

Tıpa tıp aynı sorun bende de vardı. Servis temizledik deyip bıraktı ama sorun kısa süre sonra çıktı. Bu sefer kendim camın girdiği yeri enine boyuna temizledim. Biraz da hem fitillere hem iç görünmeyen kısma wd40 sıktım. Gene devam etti. Ama zamanla geçti . :) Şimdi 4 aydır ses yok.

tarihinde Fırat Çakıroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Camın kenarlarından içine wd40 işe yarar mı zarar verir mi?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Burak Yılmazer

aynı sorun geçen hafta bende de başladı sese sinir oluyorum çaresi nedir arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

aynı sorun geçen hafta bende de başladı sese sinir oluyorum çaresi nedir arkadaşlar...

Cam kaldırma halatının telleri kırılmaya başlamış olabilir. Mondeoda 2 defa başıma geldi.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kapı içini açarbilirseniz tüm hareketli parçalara wd40 sıkın, bana zor gelmişti üstteki fitili söküp wd40'ın 10 cm uzunluğundaki ucunu içeri halatların ve motorun olduğu kısma bolca sıktım, 1 yıldan fazla oldu ses yok...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Emrah Akdoğan

Kapı içini açarbilirseniz tüm hareketli parçalara wd40 sıkın, bana zor gelmişti üstteki fitili söküp wd40'ın 10 cm uzunluğundaki ucunu içeri halatların ve motorun olduğu kısma bolca sıktım, 1 yıldan fazla oldu ses yok...

Gönderilen ResimGönderilen ResimGönderilen Resim

Eve bugün hava sıcaklığı makul olunca indim aşağı ve kapı içini söktüm fitili de söktüm. Fitili temizleyip fitile ve içe wd40 sıktım fakat sıkıntı şu ses kesildi kesilmesine, ama wd40 çom bulandırıyor camı her kapatıp açtığımda fitildeki yağ camı bulayacak bunun farklı bir yolu olmalı???

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Gönderilen ResimGönderilen ResimGönderilen Resim

Eve bugün hava sıcaklığı makul olunca indim aşağı ve kapı içini söktüm fitili de söktüm. Fitili temizleyip fitile ve içe wd40 sıktım fakat sıkıntı şu ses kesildi kesilmesine, ama wd40 çom bulandırıyor camı her kapatıp açtığımda fitildeki yağ camı bulayacak bunun farklı bir yolu olmalı???

Ben fitillere dokunmamıştım. Sadece içerideki hareketli parçaların oralara sıkmıştım spreyi. Fitiller de yağlanır ama altlar değil yan direk fitilleri. En kısa zamanda fitilleri balata spreyi ile temizlemelisin...
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Ben fitillere dokunmamıştım. Sadece içerideki hareketli parçaların oralara sıkmıştım spreyi. Fitiller de yağlanır ama altlar değil yan direk fitilleri. En kısa zamanda fitilleri balata spreyi ile temizlemelisin...

işin ilginci fitilleri yağlayınca ses kesildi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

ayrıca kapıiçinin olduğu yerdeki parçalar değil, iç alt cam fitilini söküp iç tarafa da wd40 sıkmalısın, camı kaldıran kriko ve halatlar orada...
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan
Önder Kuru
Benim dediğim yeri benim yaptığım gibi yağlarsan sadece yağlama esnasında belki cam kirlenebilir ki biz 2 kişi biraz dikkatle çok az kirletmiştik camı. Dediğim gibi kapı içini sökmeden sadece içeride kalan fitili sök, cam açık olsun sonuna kadar, üstten kapı içine doğru (çünkü mekanizması orada) wd40 ı sık... Benim 2 kapı 15 dakikamı almıştı, neredeyse 1,5 yıl oldu çıt yok...
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

kapı fitilin içine geçiyor kapı içi sökmeden nasıl çıkar ki ?

Gönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

kapı fitilin içine geçiyor kapı içi sökmeden nasıl çıkar ki ?

ve9e5y8e.jpg

Zorlayınca çıkıyor, çıkarken biraz eğiliyor sonuçta içinde metal şasi var ama mühim değil, elle düzeliyor. Ben de çekinmiştim baştan, cam filmi yapılırken aksesuarcı çıkarmıştı ondan gördüm. Kaportacı yada aksesuarcı(film yapan) arkadaşın varsa yardım iste bence. Ben başka bir şey için kapı içini açamamıştım (zorlayamadım birşey olacak diye) tepyçi bi kardeşim 10 dk. da 4 kapı içini kenara koyuverdi. Gerçi bu anlattıklarım C-max için geçerli.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

kapı sökümü kolay zor değil :) tamam bi bakayım teşekkürler

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

kapı sökümü kolay zor değil :) tamam bi bakayım teşekkürler

Önemli olan o kısma ulaşabilmen. Kapı içini sökersen tabi ki daha rahat çalışırsın. Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...