Ergin Ertuğrul 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 1 saat kadar önce babam,Ergin gel bak diye balkona çağırdı. Tam olarak şu noktayı gösteriyordu; Bir tane zalım kedi bir alakarga ile (babamın tespiti) savaş halindeydi. Aslında pek savaş da sayılamaz,kedi kargayı yaralamış ( adını Karaca koydum bundan sonra Karaca diye bahsedeceğim) karşısına da yatmış keyif çatıyordu yatmış derken bildiğiniz yatar pozisyonda . Karaca yerinden biraz kımıldayınca kedi de peşinden gidiyordu kedi karacaya hamle yapınca karaca da kediye hamle yapıyor kedi biraz daha uzaklaşıyor karaca yoruluyor sonra tekrar ikisi birden hareketsiz kalıyordu. İlk başlarda kedi nasıl olsa öldürür hayvanın hali kalmadı diyordum fakat karaca canla başla kediye karşı koymaya devam etti. Kedi Karacayı öldürmeye,yemeye yönelik hamleler yapsa tepkisiz kalırdım fakat bu olay 3-4 kere devam etti ve kedi resmen keyif çatıyordu. Ben de dayanamadım ölürse de benim elimde ölsün can çekişmesin hayvan diye attım kendimi dereye önce kediyi kovaladım sonra karacayı yakaladım. Kediyi kovalamak kolay oldu fakat karaca 10 dakika falan uğraştırdı beni Şimdi kendisine bir kutu hazırladım içinde su ve marul var. Yakaladığım ve yerine yerleştirdiğim zaman o güzel sesini duyabildim şimdilik tepkisiz. Arada bir titriyor falan sadece. Arkasında iki tane tüyü yerinden çıkmış vaziyette fakat kopartıp kopartmamak konusunda kararsız kaldım. Hayvan hareketsiz duruyor. İki seçenek var. İyice hareketlenmesini bekleyip dışarı salacağım. Ya da toprağa gidecek Şimdi sizce; Bu hayvan yaşar mı ? Arkasındaki iki tüyü koparayım mı ?Yaşarsa ne yapayım ?Ne vereyim ne yer ne içer ? Alıp eve Getirmesem daha mı iyiydi sanki ?Bu hayvanın cinsi nedir ?*** Veteriner işi yaş ben kendime para bulamıyorum Ama veterinere götürmek isteyen gönüllü olursa seve seve teslim ederim Karşınızda Karaca; 9 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bildiğim kadarıyla kargalar cevize bayılır. Bulgur vs de yer. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bu karga biraz değişik geldi bana Değişeni var sanırım. Mavi tüyler, gri tüyler Karga siyah olmuyor muydu? Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Karga çok uzun yaşayan bir hayvandır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Yalnız yaralandıysa iş kötü, ölüm riski var, sen en güzeli veterinere götür, yolda buldum de, birşeyler yapar nasılsa.... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bu karga biraz değişik geldi bana Değişeni var sanırım. Mavi tüyler, gri tüyler Karga siyah olmuyor muydu? sag etek altı boyalı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bu bildiğimiz yavru karga. Peynir yerler, simit yerler. Ufacık ufacık vermeniz gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 bu tür bir kargayı ilk kez görüyorum.tüylerini koparmayın,yerinden çıkmamış düzelir.kargalar herşeyi yerler.bu yavru sanırım,ıslak ekmekle başlayın bence. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Google sorunca az da olsa başı şeyler bulabildim. Ceviz ve civciv yemi tavsiye ediyorlar. Peynirde olabilirmiş. Sütü %50 oranında sulandırılmış olarak verin demişler. Yoksa ishal olma durumu varmış. Ayrıca yumurtanın sarısını da tavsiye etmişler. Evin içinde ishal karga... Anam... 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Yavru olduğu kesin..Büyük ihtimalle yuvadan uçuş denemeleri sırasında oraya düşmüş olabilir.Korkmuştur iç kanama türü birşey yoksa kısa sürede kendini toparlar.Kargalar dayanıklıdır.Islak ekmek verebilirsiniz.Bir süre sonra doyuramazsınız bile bunu.Ne bulursa genel olarak yerler.Çok sıcakta yada çok soğukta bırakmayın.Açık alan olursa daha iyi olur.Tüylerini falan oynamayın bu şekil kalsın.Eğer zaten gereksiz duruma gelmişse kendisi atar. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Evin içinde ishal karga... Anam... 3 Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 KEdinin elinden kurtulup yaşayan hayvana şanslı derler. Hayırlısı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 5-6 Sene önce benzer bir olay benim de başıma geldi, fırtınalı bir havada aracımla yolda giderken önüme yavru bir saksağan düştü. Hemen yolculuğa son verip eve döndük. 5 veya 6. günde elimizden yemek yemeye alıştı. 10 gün kadar sonra artık evde yemek yerken bizimle birlikteydi. Bir ay kadar sonra karşı apartmana gidip gelmeye başladı. İki ay kadar misafirimiz oldu. Her sabah balkondaki yuvasından uçar gider, belli belirsiz geri gelir suyunu yemini yer geri gider ama akşamları mutlaka gelirdi. Erişkin bir saksağan olduğunda diğer arkadaşlarıyla birlikte oldu ve bizi terk etti. Önceleri her gördüğüm saksağanı bizim "karagöz" sanırdım. Çabuk evcilleştiklerini biliyorum, siz de yeterince ilgilenebilirseniz, muhabbet kuşu gibi evcilleşip size alışacaktır. Yorum bağlantısı
Murat Bal 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Açık yarası varsa terramycin pomat sürün. Beslenme konusuna gelince de merak etmeyin, herşeyi yeme kabiliyetine sahip bir hayvandır (solucandan köfteye,bulgurdan ekmeğe kadar). Önünde sürekli su bulunsun. Hatta 1:1000 oranında çamaşır suyu katın suyuna doğal antibiyotik görevi görür. Merak etmeyin kargalar dayanıklı hayvanlardır, eminim ki birşey olmayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bildiğim kadarıyla kargalar cevize bayılır. Bulgur vs de yer. Bebek kargadan bahsediyoruz, nerdeyse rakı/balık diyeceksin Bu bildiğimiz yavru karga. Peynir yerler, simit yerler. Ufacık ufacık vermeniz gerekir. Bebek bu Sani Haşlanmış mısır verin,çok seviyorlar. Bu olabilir, süt mısır daha iyi olur. Google sorunca az da olsa başı şeyler bulabildim. Ceviz ve civciv yemi tavsiye ediyorlar. Peynirde olabilirmiş. Sütü %50 oranında sulandırılmış olarak verin demişler. Yoksa ishal olma durumu varmış. Ayrıca yumurtanın sarısını da tavsiye etmişler. Bilinçli yaklaşım, Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bu karga Alakarga olarak geçer. Adının içinde karga ismi geçse de bildiğimiz siyah kargalardan farklıdır. Siyah kargalar gibi çöp pislik vs bulduğu herşeyi yemezler. Meşe palamudunu severler. 11 Temmuz 2013 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 besle kargayı oysun gözünü demişler :D dikkat et abi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Bebek kargadan bahsediyoruz, nerdeyse rakı/balık diyeceksin Benim tarzım bu abi Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Doğanın döngüsüne müdahele olmuş, Şimdi biri gelip, keseceğiniz kuzuyu elinizden alıp sizi kovalasa ne kadar üzülürsünüz değil mi? Kedinin de emeği var hani, Bir de üstüne aç kalmış. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Ahmet ne diyorsun sen yahu? Biri gelecek, kuzuyu senin elinden alacak, bir de seni kovalayacak ha? Yok, olmamış, örnek olmamış. Ya da oruç seni fena etkilemiş. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Doğanın döngüsüne müdahele olmuş, Şimdi biri gelip, keseceğiniz kuzuyu elinizden alıp sizi kovalasa ne kadar üzülürsünüz değil mi? Kedinin de emeği var hani, Bir de üstüne aç kalmış. http://iftaranekadarkaldi.com/ :D 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Abi sahuru biraz daha kuvvetli yap sen İftarda da balık yeme Yorum bağlantısı
Recommended Posts