Hüseyin Sönmez 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 E fiyat niye sormadın? Az önce sordum, 90 TL dedi. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Hmmm, periyodik bakımla birlikte bu fiyat uygun olabilir ama sadece alt karter contası değişimi için sanki fazla gibi? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 Hmmm, periyodik bakımla birlikte bu fiyat uygun olabilir ama sadece alt karter contası değişimi için sanki fazla gibi? Sadece conta değişimi birde yağ ve yağ filtesi koyacak tabiki. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Yağlanan bölgeye balata spreyi sıkın tertemiz oluyor,yıkamaya gerek yok bence Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 Yağlanan bölgeye balata spreyi sıkın tertemiz oluyor,yıkamaya gerek yok bence Yıkamayacağım zaten, derdim kaçağı engellemek. Kendim yapabilirmiyşim diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Yıkamayacağım zaten, derdim kaçağı engellemek. Kendim yapabilirmiyşim diye düşünüyorum. Lift olsa yaparsın Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 Lift olsa yaparsın biraz yükseltsem olur aslında diye düşünüyorum, çok büyük bir parça değil zaten, aluminyum olduğu için ağır da değildir, akşam bir bakayım. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 biraz yükseltsem olur aslında diye düşünüyorum, çok büyük bir parça değil zaten, aluminyum olduğu için ağır da değildir, akşam bir bakayım. Sökerken değil de takarken sıkıntı olur diye düşünüyorum. Sıvı conta da kullanacağın için karteri yerine oturttuğunda sağa sola hiç oynatmadan vidalaman gerekecek. Fazla yükseltemezsen vidaları sıkmak için güç de alamayabilirsin. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Sıvı contayı kapağa kesintisiz olarak sür, sonra biraz kabuk bağlamasını bekle ve tak, kayma sıkıntı olmaz, ayrıca adı üstünde, conta, yani karşıya yapışmasına gerek yok, lastikleşme başladımı sıkarsın, mantar yada diğer tip contalarda yapışma varmı sanki 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Aslında hiç sıvı conta sürmeden de olur. Önemli olan dengeli sıkıp contanın her noktasının düzgün ve eşit basmasını sağlamak... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Ağırlık, güç kaybı, kayma vs. teferruat, sen rahat çalışabileceğin bir ortam yaratabilirsen tereyağından kıl çeker gibi halledersin. O kapağın ağırlığı 1 kg. bile yoktur. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Yumuşak malzemeyi sert malzeme ile birleştireceksiniz. Biri döküm, diğeri sac. Vidaları çok sıkarsanız kaçırır. Aradaki mantar conta vidaların denk geldiği yerde ezildiği için. En güzeli sıvı conta da kullanmak. Sıvı contayı önce kartere sürüp üzerine mantar contayı oturtun. Daha sonra motor bloğuna sıvı contayı sürüp montaj yapın. İki taraf sıvı contalı olacağı için takarken kaymaya meyil gösterecektir. Ya lift olup ayakta yapmalı yada arabanın altına yatıp sırtınız yere denk gelmeli yoksa güç alamazsınız. İşiniz bittikten sonra motor yağını hemen doldurmayın 2-3 saat bekleyin conta iyice kurusun. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Mantar contaya sıvı conta sürülmez diye biliyorum, yanlışmıdır acep? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Mutlaka iki kişi olmalı gibi görünüyor .Biri sıkarken diğeri karteri tutarak destek olmalı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 (düzenlendi) Olumsuz karter çok hafiftir, yerine oturtur 2 köşeden 3-4 civatayla boşluğu alacak kadar eller sıkar sonra diğerlerini takarsınız, 2. kişiye ve güç e gerek yoktur, kısaca basit iştir, zaten bizim karter el kadar:) 16 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Olumsuz karter çok hafiftir, yerine oturtur 2 köşeden 3-4 civatayla boşluğu alacak kadar eller sıkar sonra diğerlerini takarsınız, 2. kişiye ve güç e gerek yoktur, kısaca basit iştir, zaten bizim karter el kadar:) Hayallerimi yıktın abi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Pardon, doğrusu: karter değişimi zahmetli bir iştir, yardımsever arkadaşların el vermesi asla reddedilmemeli ve karteri tutması sağlanmalıdır 2 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Temmuz 2013 Paylaş 16 Temmuz 2013 Mutlaka iki kişi olmalı gibi görünüyor .Biri sıkarken diğeri karteri tutarak destek olmalı. E Sen kurban bayramında tosun keser gibi tarif edince..... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 Plan; Aracı lastiklerinin üzerinde (kaldırım taşlarının) yaklaşık 15 cm kadar yükselteceğim, aracın altına yatacağım. Önce yağı boşaltacağım, karter kapağını söküp önce kapağı sonrada karşılığını temizleyeceğim, Sıvı contayı sıkıp biraz bekledikten sonra, kapaktaki vidaları kullanarak yerine pozalayacağım, önce hafifice el ile sıkıp bir kaç dakika bekleyeceğim sonra tam sıkacağım, sonra yağ filtresini takacağım, birkaç saat sonra yağını dolduracağım, en sona bismillah deyip kontağı çeviririm artık. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 Bu arada karterde 18 civata var ve tork anahtarı ile 10nm. gücünde sıkılmalı, standart conta kalınlığıda 3mm. dir 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 29 Ekim 2013 Yazar Paylaş 29 Ekim 2013 Gördüm Mert, bir daha ki yağ değişimimde yaptıracağım mobil 1 esp'ye kıyamadım. Yorum bağlantısı
Mürsel Güney 29 Ekim 2013 Paylaş 29 Ekim 2013 bu araçlarda karter contası yok.kaliteli bir sıvı conta ve iyi bir ustayla kaçak son bulacaktır.geçmiş olsun... Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 10 Mayıs 2014 Paylaş 10 Mayıs 2014 Aynı sorun benim arabamda da oldu.İki ay önce yağ değiştirdim.Biraz fazla doldurmuşum.İki ay önceki bakıma kadar bir sorunum yoktu.Şimdi karter bakılmaz halde.Ben de enjektörle fazla yağı çekmeyi düşünüyorum.Karteri de balata spreyiyle yıkamayı düşünüyorum.Ya da fazla yağı nasıl boşaltabilirim? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2014 Aynı sorun benim arabamda da oldu.İki ay önce yağ değiştirdim.Biraz fazla doldurmuşum.İki ay önceki bakıma kadar bir sorunum yoktu.Şimdi karter bakılmaz halde.Ben de enjektörle fazla yağı çekmeyi düşünüyorum.Karteri de balata spreyiyle yıkamayı düşünüyorum.Ya da fazla yağı nasıl boşaltabilirim?Üst taraftan yani yağ doldurma kapağından çekmek en mantıklısı. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mayıs 2014 Paylaş 11 Mayıs 2014 Üst taraftan yani yağ doldurma kapağından çekmek en mantıklısı. Olmaz, olamaz. Araçta yağın tamamı senin o sökmeye çalıştığın alt karterde birikir. Araçtan yağ çekmenin iki yolu vardır. Ya kartarde bulunan boşaltma tapasını sökeceksin (gevşeterek bir miktar yağ boşaltımı sağlanabilir ama ustalık ve zaman gerektirir.), ya da ince ve sert bir akvaryum hortumuyla yağ çubuğunun kanalından vakumlayacaksın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts