Hüseyin Sönmez 11 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2014 Olmaz, olamaz. Araçta yağın tamamı senin o sökmeye çalıştığın alt karterde birikir. Araçtan yağ çekmenin iki yolu vardır. Ya kartarde bulunan boşaltma tapasını sökeceksin (gevşeterek bir miktar yağ boşaltımı sağlanabilir ama ustalık ve zaman gerektirir.), ya da ince ve sert bir akvaryum hortumuyla yağ çubuğunun kanalından vakumlayacaksın. Abi arkadaş sadece bir miktar alacakmış seviyesi düşsün diye. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Abi arkadaş sadece bir miktar alacakmış seviyesi düşsün diye. Yine olmaz, o kapağı açtığında sadece yağın bulaşığını görürsün, orada alınacak kadar yağ birikintisi olmaz. Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Fazlalıktan dolayı olduğunu düşünüyorsanız neden eksiltmeyi düşünüyorsunuz ki ? Motor nasıl olsa bir süre sonra onu kendisi eksiltecek demektir bir süre sonra yalnız temizleyin ortlaığı yeter.Benim düşüncem bu tür kaçaklar karter contasından kaynaklanıyor, karter kapağı yerine sıvı conta ile yapıştırıldığından dolayı ufak darbelerdeve sürtmelerde sızıntı yapıyor benim başıma geldi Otokoç'ta garanti kapsamında yağ değişimi esnasında karteri söküp temizleyip kuruladıktan sonra yeniden sıvı conta ile yapıştırıp teslim etmişlerdi yıllar önce. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2014 Yine olmaz, o kapağı açtığında sadece yağın bulaşığını görürsün, orada alınacak kadar yağ birikintisi olmaz. Bu saatten sonra ben çekerim, motoru oradan açar sökerim, Bu arada ÖM ile bir adres gönderebilirmisin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts