Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Baya bir klima ile ilgili sayfa okuduktan sonra konu açmaya karar verdim. Geçen yılda başıma gelmişti. Gaziantep'te klima açıkken benzinden kullanıyor gibi hissetmiştim. Şimdi eminim baya bir benzin tüketiyor. Yaz günü motor ısınma sorunu yok hemen gaza geçiyor araç. Bu durum normal mi? Yoksa bizim benzim uçuyor mu? Ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 hava sıcak olduğudan dolayı hemen geçiyor lpg demişti usta.3000 devirden sonra klimayı kapatıyor gibi oluyor araç.ama hiç benzin yaktığını düşünemiştim.takipteyim konuyu hocam bende Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Aynı şüpheye ben de düştüm açıkçası. Gözüm benzinde sanki doldurup deneme şansım da yok merakla beklemekteyim Yorum bağlantısı
Emre Cetin 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Klimanın benzinle calısan bir motoru yoksa benzin tuketmesinin de olanaksız olacagı kanısındayım o an arac hangi yakıtı kullanıyorsa onun tüketimini arttırır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Klima motoru gücünü arabanin motorundan alir dolayisi ile ayrı bir yakıt harcaması mümkün değildir. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 kit markası ne? araç %100 yüke binince lpg basıncı yetmiyorsa benzine geçiyordur belki ama çok ekstrim bi durum Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2013 Kit Lavato. Şimdiye kadar da sorunumuz olmadı. Bu benzin ya uçuyor ya klima yiyor. Hava sıcak klimasız yola gidilmiyor. Bakalım tecrübe konuşacaktır nihayetinde. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 İlk calısmadan lpg ye gecene kadar ki vakitteki benzin tuketimini yabana atmayın bence fatih bey .. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 kit markası ne? araç %100 yüke binince lpg basıncı yetmiyorsa benzine geçiyordur belki ama çok ekstrim bi durum En iyi cevap. Lpg ci ile görüşmek gerekir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 200km full klima açık geldim benzin ibresi oynamadi hiç sadece mesafe düşüyor oda düz bir zeminde kontak kapalı bir süre bekleyince düzeliyor. Lpg ile giderken lpg yi kullanıyor motor. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 15 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2013 (düzenlendi) Cevabı buldum hemen payşayaım. Elbistanda bir ustam vardı onunla yaptığım telefon görüşmesi neticesinde; klimanın tüp veya benzin kullanımının isteğe bağlı olarak yazılımla belirlendiğini öğrendim. Araç sağlığı açısından hangisi daha faydalıdır sorusuna ise " eğer spor bir kullanım konusunda israr etmiyorsanız lpg de kullanmasını tavsiye ediyoruz" oldu. Çok da agresif kullandığım söylenemez ama dik rampalarda klimayı kapatıp çıkmaya başlamam gerekebilir. Özellikle Kahramanmaraşı bilenler bilir Tekerek Yoluna TÜVTÜRK ten çıkan rampa baya can sıkacaktır. Kızkardeşimin evi o tarafta olunca sık sık gidiyorum. YENİ SORU: Klimamız lpg den yoksa benzinden mi beslensin? 15 Temmuz 2013 tarihinde Fatih Öztürk27 tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Cevabı buldum hemen payşayaım. Elbistanda bir ustam vardı onunla yaptığım telefon görüşmesi neticesinde; klimanın tüp veya benzin kullanımının isteğe bağlı olarak yazılımla belirlendiğini öğrendim. Araç sağlığı açısından hangisi daha faydalıdır sorusuna ise " eğer spor bir kullanım konusunda israr etmiyorsanız lpg de kullanmasını tavsiye ediyoruz" oldu. Çok da agresif kullandığım söylenemez ama dik rampalarda klimayı kapatıp çıkmaya başlamam gerekebilir. Özellikle Kahramanmaraşı bilenler bilir Tekerek Yoluna TÜVTÜRK ten çıkan rampa baya can sıkacaktır. Kızkardeşimin evi o tarafta olunca sık sık gidiyorum. YENİ SORU: Klimamız lpg den yoksa benzinden mi beslensin? Abi ayıp olmaZsa o ustaya şunu demek istiyorum: " atma ziyaaaa" 3 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 (düzenlendi) Cevabı buldum hemen payşayaım. Elbistanda bir ustam vardı onunla yaptığım telefon görüşmesi neticesinde; klimanın tüp veya benzin kullanımının isteğe bağlı olarak yazılımla belirlendiğini öğrendim. Araç sağlığı açısından hangisi daha faydalıdır sorusuna ise " eğer spor bir kullanım konusunda israr etmiyorsanız lpg de kullanmasını tavsiye ediyoruz" oldu. Çok da agresif kullandığım söylenemez ama dik rampalarda klimayı kapatıp çıkmaya başlamam gerekebilir. Özellikle Kahramanmaraşı bilenler bilir Tekerek Yoluna TÜVTÜRK ten çıkan rampa baya can sıkacaktır. Kızkardeşimin evi o tarafta olunca sık sık gidiyorum. YENİ SORU: Klimamız lpg den yoksa benzinden mi beslensin? Mehmet ustanın dediği gibi en iyi cevap oydu. Klima, motordan bir kayış vasıtasıyla hareket alır, dolayısıyla klima açıldığında motora yük biner. Aracınız 100 beygir lpg'de yaklaşık olarak 95-97 beygir civarına düşüyor diye biliyorum, eğer rampanız çok dik(ki öyleymiş) ise ister klimayı kapatıp çıkın ister aracı benzine geçirip öyle devam edin, hangi daha tatminkar ise onu tercih edin yani karar sizin... Bu arada nasıl bir yazılımmış o merak ettim açıkçası... :nea: 15 Temmuz 2013 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Lpg ecusu klimadan anlamaz. Araç belli bir motor yüküne ve gaz kelebeğin durumuna göre klima kompresörünü devreden çıkartır. Lpg ecusu anca gaz basıncı yetersizliğinden yada belli bir motor yükünden sonra benzine geçecek şekilde ayarlanabilr ki bu tip ayarlar lpg kitinin yetersizliğindendir. Öyle bir ayarda sürüş esnasında aracı saçmalatır zaten. Altı üstü bir klima için araçtaki tüm eculer seferber olacaksa en iyisi klima kullanmamak 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 15 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2013 Dediğin daha mantıklı Mustafa. Araç kullanırken de zorlandığında benzine geçişi hissettiriyor. Klimasız araç burada zor. Araba değiştirmemin tek sebebi klimasının olmamasıydı. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 (düzenlendi) Dediğin daha mantıklı Mustafa. Araç kullanırken de zorlandığında benzine geçişi hissettiriyor. Klimasız araç burada zor. Araba değiştirmemin tek sebebi klimasının olmamasıydı. Fatih bey anlaşıldığı kadarıyla sizin arabada, klimayla çalışırken benzine geçme sorunu değil, motor zorlandığı zaman benzine geçme sorunu var. Klima kapalıyken de aracınızı zorlasanız yine benzine geçecek. 15 Temmuz 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Işık 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Fatih bey anlaşıldığı kadarıyla sizin arabada, klimayla çalışırken benzine geçme sorunu değil, motor zorlandığı zaman benzine geçme sorunu var. Klima kapalıyken de aracınızı zorlasanız yine benzine geçecek. Bu daha mantıklı bir açıklama .... Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 15 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2013 Doğru... Daha mantıklı geldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Fatih başka soruları boşver.. Lpg'ciye git.. Varsa böyle bir imkan, 4000 devirde benzine geçecek şekilde ayar yapsın.. Yüke göre benzine geçmeyi iptal etsin.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 1.400 km yol yaptım sürekli klima açıktı, Benzin göstergesi 1 mm bile oynamadı yerinden. Yorum bağlantısı
Mustafa Kiraz 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 700 km yol yaptım klıma devamlı acıktı benzinde herhangi bir eksilme olmadı ama tüpte bir sıkıntı var ise benzinde eksilme yaşanılıyor. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Araçta bir sıkıntı yoksa ve sağlıklı bir LPG kiti varsa ilk çalışmalar dışında araçlarımız benzin tüketmez(ta ki lpg bitinceye kadar), duyuyorum bazen hatta burada da konuşuldu belli devirden sonra benzine geçiyor diye... Benim bildiğim aracın lpg'den benzine geçmesi için ya lpg bitmeli, ya lpg ısı okuyucusu arızalı olmalı ya araçtaki enjektörler uyumsuz olduğu içi yeterli lpg geçişi yapamıyor olmalı ya da lpg regülatörü istenilen basınç ve sıcaklıkta lpg yi enjektörlere gönderememeli... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 vesile ile, hazır uzun yola çıkılacaksa benzinde gidilirse , motor içinde, beyindeki harita için de yararı olur, hazır az yakma fırsatı varken uzun yolda Yorum bağlantısı
Recommended Posts