İçeriğe Yönlendir

B Max Kapı Fitili Sorunu


Korhan Şenörer

Recommended Posts

Korhan Şenörer

Bir süredir aracımda sol taraftaki kapı fitili, arka kapı üst bölümden itibaren gevşemeye başladı ve fitil kaportadan ayrılıp sarkmaya başladı. Sarkan bölümü elimle tekrar yerine oturtuyordum ama yavaş yavaş fitil iyice sarkmaya ve yerine oturtsamda tekrar sarkmaya başladı. Sıcaklarla ilgisi varmı bilmiyorum, bugün Antalya Otokoç'a gittim, daha önce bir B Max'te daha aynı olayı yaşadıklarını, yeni fitil getirttilerini, yeni fitilinde aynı şekilde yerinden sarkarak çıktığını, bunun üzerine özel bir slikon ile yapıştırdıklarını ve sorunu çözdüklerini söylediler. Aracı akşamdan yada sabah erkenden bırakmam gerektiğini , yaklaşık 8 saat kadar kalması gerektiğini söylediler. İzinde olduğumdan bu işlemi Aydında yaptırmaya karar verdim. Tam servisten çıkarken sarkan bölümü elimle düzeltirken fitil bir anda komple boydan boya (Ön ve arka kapı alt bölüm hariç yan ve üst bölümdeki tüm kapı fitili) yerinden çıktı. :shok: Hemen servisteki arkadaşı çağırdım, izinde olduğumu ve seyahatlerimin devam ettiğini, aracı bırakamayacağımı ve  bir hafta sonra Aydına döneceğimden geçici bir çözüm bulmalarını istedim. Fitili yerine yerleştirdiler ve özellikle arka kapı üst tarafından sarkma yaptığından oraya 3 adet, ön kapı üst tarafına da bir adet kalın kağıt bant ile yapıştırma yaptılar. Şimdilik bantla idare ediyorum. Bir hafta sonra izin dönüşü ilk işim bu sorunu çözmek olacak. Aracın sağ tarafındaki fitili kontrol ettim, sağlam görünüyor ama serviste sol taraf silikonlanırken sağ tarafından silikonlanmasını isteyeceğim.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Dün aksam üstü Antalyadaki diger servis olan Bilallere gittim, 1,5 saatlik bir sure icinde kapı fitilini yapıştırma yaparak sorununu çözdüklerini belirttiler, şuan sorun yok, ilerleyen zamanlarda ne olur bekleyip görecegim bakalim.

Yorum bağlantısı
Şenol Üzenç

Kapı fitili problemi geçtiğimiz ay aracımda da yaşandı. Servise gittiğimde, üretim esnasında fitil yeteri kadar sıkıştrılmadığından böyle bir problem yaşandığını belirtiler. Yapıştırma kullanmadan, fitil sıkıştırılarak yaklaşık yarım saatte işlem tamamlandı. İşlemden sonra konu ile ilgili hehangi bir problem yaşamadım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Akseki

arkadaşlar konu dışı ama  bu sorum için yeni başlık açmak gereksiz, daha sonra silinsin zaten. b max ın geri vites ışığı tek mi?Mer

Bende de geri vites ışıgı tek yanıyor.

fitil sorunu benim araçda da mevcut bulunduğum yer servise uzak olduğu için aracımdaki sıkıntıları toplu olarak (fitil, arka cam ve kapı ayar) servise götüreceğim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

B max'lerde geri vites ışığı tek ama geçen dikkat ettim C max'lerde iki taraftada yanıyor. Kapı fitilini serviste yaptırdığımdan beri bir sorun yaşamadım tekrar.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Furkan Yavuz

2012 B-MAX im var ve aynı sorun bende de var ama sadece sol arka tarafta. Zannedersem genel bir üretim hatası diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...