İçeriğe Yönlendir

Kapı İç Trimi Nasıl Sökülür?

Görkem Azizoğlu

Recommended Posts

Görkem Azizoğlu

Eveet buraya kadar geldim bundan sonra ne yapmalı da bu parçayı sökmeli? 

Kırmızı ile işaretlediğim yerde ki tapaları çıkardım. Arkada camı tutan parçalar var onun vidalarını söktüm. Mavi işaretli olan yerde ki cam motorunu da söktüm. Bundan sonra nasıl sökülür şu derde derman :D 

y2w9.jpg

Yorum bağlantısı
Cihan Aydoğan

komple o siyah parçayı sökecekseniz kilit mekanizmasının orda birtane yıldız vida var onu sökmelisiniz onun ardından kapı kulpunun anahtar sokulan yeri çıkcaktır kendinize doğru çekiceksiniz  .sonra kapı kulpunu anahtar soktuğunuz yere doğru çekceksiniz ve çıt diye bi ses gecelek kapı kulupu kurtulucak kendinize doğru çektiğinizde oda çıkcak. çıkan parçaların altında birtane küçük somun var onuda söktükten sonra kilit mekanizmasın serbest burakcasınız . bir diğer adım camı sökmeniz gerek camı söktükten sonra önce kendinize doğru çekiceksiniz sonra yukarı iteceksiniz.. söketti yerinden çıakrmayı unutmayın mazallah kablolar kopabilir :) kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Cihan Aydoğan

ankarada keçioren taraflarındaysanız yardımcı olabilirim :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

ankarada keçioren taraflarındaysanız yardımcı olabilirim :)

Çok sağolun Eryaman'dayım ben, halledemesem gelebilirdim.  :)

Bununla ilgili bir sayfa buldum detaylıca anlatmış fakat yine de sökemedim bu gün. Tutan bir şeyler var gibi geliyor hala. Neyse ki sadece camı çıkararak yapmak istediğim işlemi halledebileceğim bir yol buldum öyle hallettim.

Bu da İç trimin sökülme linki : http://www.justanswer.com/uk-ford/6kovo-ra-rb.html

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Nasıl yani, sadece siyah kapağı sökmek için kapı kollarını, kilidi ve camıda mı sökeceğiz?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Nasıl yani, sadece siyah kapağı sökmek için kapı kollarını, kilidi ve camıda mı sökeceğiz?

Ali abi onları söktükten sonra o siyah kısmı alabilirsen şükret ben denedim olmadı :D

Yorum bağlantısı
Cihan Aydoğan

evt onlari sokmeden cikaramazsiniz ben soktugumde icerisinden birysuru ilginc sey cikmisti kurusiki mermisi bir yigin kart kredi karti vs :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

TIS den baktım, dış trim çıktıktan sonra, 2 tapa açılıp cam serbest bırakılıcak ve cam çıkıcak, sonra kapı kolu ve kilidi vs. çıkıcak, gerisini yazmızşınız yani uzun iş tam benlik :)

Bu arada iç trimdeki kenarda bulunan  vidalar 8nm. ile sıkılcak :)

Ford TIS i indirin, alayını öğrenin, isterseniz motor pistonunu değişirsiniz artık  :D

Bu arada ön camı kızağa tutturan sistem nasıl, cam kızağa yapışık değil sanırım, cama yapışan bir parça var ve bu parça kızağa klipsli sanırım.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
(düzenlendi)

TIS den baktım, dış trim çıktıktan sonra, 2 tapa açılıp cam serbest bırakılıcak ve cam çıkıcak, sonra kapı kolu ve kilidi vs. çıkıcak, gerisini yazmızşınız yani uzun iş tam benlik :)

Bu arada iç trimdeki kenarda bulunan  vidalar 8nm. ile sıkılcak :)

Ford TIS i indirin, alayını öğrenin, isterseniz motor pistonunu değişirsiniz artık  :D

Bu arada ön camı kızağa tutturan sistem nasıl, cam kızağa yapışık değil sanırım, cama yapışan bir parça var ve bu parça kızağa klipsli sanırım.

İki tapa açıldıktan sonra söktüğün vidalar o camı kızağa sabitleyen parçaları serbest bırakıyor abi. İki ucunda plastik kauçuk olan hatta kapı fitiline benzeyen bir parça. Vidaları sıktıkça camı bu kauçuklar arasında işkenceye alıyor. camın üstünde de kılavuz şeklinde doğru yere oturmasını sağlayan plastik bi tırnak var.

Yapıştırma şeklinde bişey yok ama cam o kauçuk malzemeyle baya bi bütünleşmiş olabiliyor. Sağ önü çıkarmak için baya bir uğraştım vidaları söktükten sonra cam bırakmadı kendini mecburen vidaları söktüğüm kısımı tornavida ile esnetip camı bu malzemeden ayırmaya çalıştım bu şekilde oldu. 

Ayrıca sprey gres veya başka tür bir yağlayıcı alıp camı hareket ettiren kızakları yağlamalı kesinlikle tavsiye ederim. Ben sprey gresle halletim.

tarihinde Görkem Azizoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm, benim ön camı az açıp üstten elle aşşağı bastırınca 3-4 mm kadar aşağı iniyor, sağa sola da azıcık oynuyor, yani aracın önüne arkasına doğru oynatabiliyorsun, bir boşluk var, bu vidalar biraz gevşemiş olsa bu durum olurmu, hiç sökmedim o yüzden soruyorum, camı biraz açıyorum hafifen ses yapıyor, aşşağı elimle bastırınca az iniyor ve ses kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
(düzenlendi)

Abi o esnemenin vidaları gözden geçirince gideceğini sanmam çünkü aynı oynamayı bende fark ettim. O oynama camı yukarı aşağı alan mekanizmadan kaynaklanıyor. Çelik tel, camın vidalandığı mekanizmayı aşağı yukarı indirip kaldırıyor yani esneme o çelik telin makaralardan geçerken çıkardığı bir sorun galiba. Ön arka oynama sorununu belki giderir. Cam yarı açıkken yukarı doğru elinle çekmeyi dene abi. Cam eline gelirse işkenceye alan parçaların vidasının gevşek olduğunu rahatça anlarız. Değilse zaten bırakmaz camı.

Ayrıca kızak ile kızak üstünde kayan parçanın birbirine temas ettiği yerde plastik bir parça var. Asansörlerde görürsün ona benziyor öyle bi parça o da aşınmış olabilir. Boşluk sebep oluyordur belki  de

tarihinde Görkem Azizoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm, yukarı gelmiyor cam, neyse dert değil, oynama az, bir ara hallederim artık, sağol  :)

Yorum bağlantısı
Cihan Aydoğan

Hımm, benim ön camı az açıp üstten elle aşşağı bastırınca 3-4 mm kadar aşağı iniyor, sağa sola da azıcık oynuyor, yani aracın önüne arkasına doğru oynatabiliyorsun, bir boşluk var, bu vidalar biraz gevşemiş olsa bu durum olurmu, hiç sökmedim o yüzden soruyorum, camı biraz açıyorum hafifen ses yapıyor, aşşağı elimle bastırınca az iniyor ve ses kesiliyor.

abi camın yukarı aşşa oynmasının sebebi çelik tellerin çeken ve brakan kısımlarıda yaylar var onlar yuzunden harket ediyor benim camda seninki gibi yukarı aşşa oynuyo ama yapcak birşey yok ona hatta benim cam açıkken kapıyı kapatınca cam içerde kırılacak gibi ses yapıyo :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ohoo senin durum fena, benimki sadece 3-4 cm. açıksa hafiften ses yapıyor, açsam kesin hallederim de zor geliyor vallahi :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ali Cihangiroğlu

Hort :)

Kapı içinde camı tutan mekanizmanın vidası

post-35396-0-12963300-1366909985.jpg

buda kapının elektrik kablolarının araca geçtiği lastik körük

kapı tarafı

post-35396-0-31674900-1366912666.jpg

gövde tarafı

post-35396-0-49935200-1366912784.png

post-35396-0-10057100-1366909432.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Demek ki o kapının içi açılmış bugün :)

Abi zor mu bu iş ya ben de arabamın çiçek gibi olmasını isterdim, cam tam açınca hafif tıngırdıyor hoş olmuyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Açılmadı :) dingiliz forumları sağolsun, onlar açmış  :D

Aslında 2006 model arabamızda komple söküp raylara kapı içine falan bakım yapmak lazım, sökmedim ama bir el atıp baksammıda diyorum hani :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

İlk fotoğraftaki vidayı göremedim abi. Bende bildiğin 10-11 mm lik somun vardı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Belki model farkı vardır, bende söküp bakmadım açıkcası...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...