Haydar Bakırcı-2 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 abilerim kardeşlerim bugün çok değerli abimiz Yaşar Ustamızdan aracımın krank'da boşluk olduğunu ve gezinti yataüının değişmesi gerektiğini aksi halde ilerde aracın stop etme sorunu ile karşılaşacağını söyledi. onun için bana bu set lazım servis fiyatı çok pahalı olduğu için maalesef değişim yapmadık geçmiş konulara baktığımda ucuz bir çözüm olduğu yazıyor. bu seti tam anlamı ile en kaliteli veya orijinal şekilde nerden alabilirim bi el atın dostlar. araç 2000 model 1.6 focus mk1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Yaşar Usta başka çözüm olsaydı önerirdi? Benim bildiğim değişmesi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Yetkili serviste fl zamanından kalma usta teknisyen bulursan tsbsi olacak sanırım tam parçayı öğrenir alırsın. Yada meraklı parcaci bilir. Ilk seri zetec sıkıntısıydı o genelde Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 www.yedekparcaford.com/?urun-8527-FOCUS-1-6-KRANK-GEZi-AYI-1999-2005-ORJiNAL.html Şuraya sormak lazım Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 İki yıl önce değiştirmiştim yeni aldığım gezinti yatağı bundan daha kalındı TSB bülteni sonrası çıkarılan geniş dudaklı yatakla değiştirmiştim.40 TL gibi bir fiyata almıştım.Karter söküldükten sonra alttan rahatlıkla değiştirilebiliyor.Geri toplar iken tork anahtarı ile sıkılmalı şimdi hatırlamıyorum uygun tork miktarını yabancı bir siteden dökümanını bulmuştum o şekilde toplamıştım. Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 22 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2013 vallaha yetkili servis haricinde orijinal olarak aldığım fiyat 350 tl bana bu konuda bi yardım edin parça tederiğini yapsam en azından taktırırım illa biyerde Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 7-8 yıl önce aynı sorundan bizim araçta olmuş araç 55000 km civarı yolda kalmıştı. ankara otokoç araca yarım motor yapılacağını, yeniden ruhsata işleneceği ve o zaman içinde 5000 tl gibi masraf olacağını söylemişti. o dönemde serviste çok iyi tanıdığım bir usta bu parçayı daha önce getirttiklerini ama daha sonra getirtmeyip insanları bu parayı ödemeye mecbur bıraktıklarını söylediler. bizim itirazımız sonucu servis bu parçayı o zaman için 80 tl gibi bir rakama temin edip takmıştı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 şu şemadaki hangi parça oluyor 2 ve 3 diye geçen mi acaba onlar ise eğer bi kaç parça kodu var şaseye göre değişiyor. parça orta kodu 6L290 tanesi tahmini 23 pound gibi otosanda kaç para bilemem.. misal bi tanesi var 2000 yılına kadar olanlarda kullanılmış bi tanesi var 2000 sonrası kullanılmış vs. yok o şema değilse bide krank diye geçen yataklar var ama onlar baya karışık Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Yaşar usta bunu halleder siz kafanızı yormayın.. O ucuz yollu bulamıyorsa kim bulacak. 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Dostum fotoğraf kam miline ait, Sorunlu parça Krank milinde değil mi? Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 23 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2013 Yaşar usta bunu halleder siz kafanızı yormayın.. O ucuz yollu bulamıyorsa kim bulacak. yaşar usta yetkili serviste ve yetkili servis fiyatları malum ayhan abi Dostum fotoğraf kam miline ait, Sorunlu parça Krank milinde değil mi? benim sorunum tam olarak gezinti yatağının değişimi ile alakalı.yaşar ustam teşisi koydu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Yaşar usta yetkili servise mi geçti Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 23 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2013 Yaşar usta yetkili servise mi geçti aynen meselede o zaten dün elinden geleni yaptı ama meblağ uçmuş abi.malesef dışarda yaptırıcam konyada bi ustam maliyet olarak en fazla 300 tl tutar dedi ama eski konuları ve neti gezdiğimde yatak parçalarının değişimi sensör dahil 100-150 tl gibi bi rakam onun için bana ciddi parça olarak yardım lazım Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 aynen meselede o zaten dün elinden geleni yaptı ama meblağ uçmuş abi.malesef dışarda yaptırıcam konyada bi ustam maliyet olarak en fazla 300 tl tutar dedi ama eski konuları ve neti gezdiğimde yatak parçalarının değişimi sensör dahil 100-150 tl gibi bi rakam onun için bana ciddi parça olarak yardım lazım Aradığınız yedek parça rafımızda var, fiyatı 55 TL KDV dahil 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Yaşar usta bunu halleder siz kafanızı yormayın.. O ucuz yollu bulamıyorsa kim bulacak. Yaşar usta yetkili serviste. İşçilik isteyin ama ucuz parça bulamaz.. Ucuz parça isteyen sabri usta ile görüşsün. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Kasım 2013 Paylaş 1 Kasım 2013 abilerim kardeşlerim bugün çok değerli abimiz Yaşar Ustamızdan aracımın krank'da boşluk olduğunu ve gezinti yataüının değişmesi gerektiğini aksi halde ilerde aracın stop etme sorunu ile karşılaşacağını söyledi. onun için bana bu set lazım servis fiyatı çok pahalı olduğu için maalesef değişim yapmadık geçmiş konulara baktığımda ucuz bir çözüm olduğu yazıyor. bu seti tam anlamı ile en kaliteli veya orijinal şekilde nerden alabilirim bi el atın dostlar. araç 2000 model 1.6 focus mk1 haydar bey merhaba Bende bügün 2001 ghia almış olmanın sevinci ile gezerken Şaşmaz sanayinde ford ustasına aracıma yag değiştirmek için giriş yaptım ve usta yagı değiştirirken bana dönerek abi krankta boşluk var haberin olsun dedi ve bende nasıl halletcez dedim geniş yatak takalım bu kurtarmazsa krank yenilenmesi lazım dedi ve masraf 4000 tl tutarmış dedikten sonra karteli sökerek krankı kontrol ettik ve krank baya oyulmuş 8-9 mm kadar oyulmuş bu şekilde 5000 km daha gider dedi neyapmam lazım Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 2 Kasım 2013 Yazar Paylaş 2 Kasım 2013 Vallaha gezinti ayı dedikleri parçayı aldım kutudan 3-4 tane gezinti ayı çıkıyor ama sadece geniş olan değişti ve işçilik dahil 80 tl verdim ben. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 Krank'ın yenisi 500 civarında,yataklarla beraber 700 olur işçilik vb +-1200 civarı çıkması lazım.Krank değişmeden dolguda yapılır daha ucuza çıkar. 4000 TL ye ne yapacakmış o usta komple sıfır motor mu takacakmış? Yetkin bey merhaba Abi ustanın dilinden dökülen kelimeler Şöyleydi : yatakları taktıgımızda boşluk giderilmez hale gelmiş dedi ve krankın değiştrimeden olmaz dedi krankı sökmek için motor incek dedi bunu söyleyen yıllardır ford tamirciliği yapıyor ve ben aynı sorunu buğün başka bir usta ile görüştüm o da 2,500 TL ye hallederim dedi.İnanın aracı alalı 8 gün oldu acayip şekilde tiksindim araçtan ve bugun satışa çıkarttım Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 Bu araç size kaça mal oldu? Bu arabaların sorunu belli bu motor yağsız,yakıtsız ve susuz kalmadıkça hayatta yolda bırakmaz ancak imalat hatası sonucu krank mili bu hale gelmekte ya değişecek yada krank işlem görerek onarılacak. Onarım süreci sadece krank'tan ibaret olursa yeni mil yaklaşık 500TL krank onarımı dolgu işlemi yaklaşık 200TL indirme-yükleme falan filan 1200-1500 TL Ancak rektifiye de olacaksa 2000-2500 e çıkar. Komple sıfır yarım sandık motor (üst kapak,manifoldlar vb. olmadan) yaklaşık 3000 TL. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 Kaç binde bu araç. ? Km si fazla değilse sadece yatak değişimi sorunu çözebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 mehmet bey araç 136000 km ve ilk sahibinden aldım araç bütün bakımları otokoç da yapılmış benim anlamadığım bu sorunu servis nasıl olurda görmez anlamdım.bugun usta geniş yatakları taktı ve boşluk giderilmedi krank değiştirmeden olmayacak dedi rektefiye olacak 3000 TL tutar dedi ve bugun başka bir tamirciyle anlaştım ona satacağım arabayı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 granka dolgu? hem de sökülmeden? focusta? Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 granka dolgu? hem de sökülmeden? focusta? Sökülmeden olması imkansız.Argon sonrası,torna ve balans. En az 100000-150000Km gidecek ucuz yollu onarım Yorum bağlantısı
Recommended Posts