İçeriğe Yönlendir

Dikkat Yeni Dolandırıcılık Çetesi Iş Başında..


Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Hayrettin Bahadir

0 850 333 01 65 lütfen bu numaradan arayıp adının emre oldugunu söleyen şahsiyete inanmayınız.

7/24 destek hattından aradığını söleyip üstünüze kaza sigortası oldugunu ve 1 yılı doldurduğunu şimdi ise sözleşme gereği yenilenmesi gerektiğini söleyip kredi kartı bilgilerinizi istiyor.

Aralarda bir sürü maddeden felan bahsediyor kafa karıştırmak için dikkatli olun kanmayın böyle numaralara sizden kimse telefonda kredi kartı bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi isteyemez bu bir suçtur..

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

her gün yeni birşey çıkıyor, Rabbim bunları ıslah etsin...

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

:)  Bir benzeri geçenlerde  ( Asist Point sağlık hizmetleri ) diye geçenlerde aradılar hem beni hem eşimi, pişkin pişkinde yalan söylüyor güzelce dinleyip ardından da güzelce coşkuyu verince gidiş o gidiş patladı gitti terbiyesizler  :D  :D Ama dediğiniz gibi laf kalabalığına dikkat etmek lazım  :yes:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Gecen ablami aradi cep numarasindan... Bilmem ney sigortasindan 1 sene once saglik sigortasi yaptirmis ama hic odeme yapmamis... 250 tl borc varmis hemen odemezse icraya verilicekmis... Aldim telefonu elinden cikarin dedim ses kayitlarini bana dinlettirin varmi onay... Ikmik beyfendi sonra dinletebiliriz suan olmaz odemeyi yapmaniz lazim falan filan... Sonra gecmisinden basladim nerden ciktigimi bende hatirlamiyorum... :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

enişteyi aramışlar emniyet amiriyim ben demiş adresinizi verin geliyoz demiş anında kapamışlar :D:exc1: bir bana denk gelse numarayı yanlış veririm uğraşsınlar biraz :)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Beni de aradılar :) Adresime tebligat çıkarın dedim bir daha arayan olmadı :) İyice kudurdu bunlar...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ya arkadaşlar öyle demeyin..Beni de aradılar sigortanız varmış 2 yıl önce yapılmış deneme paketi olarak ücretsiz sonra da 1 yıl geçmiş üstünden poliçeniz düzenlenmiş adresinize gönderilmiş şimdi yenisini göndereceğiz dedi..Adresiniz şurayı değil mi diye adresi söylediler..Adres doğru..Telefonum doğru..Eşimin adını biliyorlar doğru :) Yani epey birşey biliyorlardı..K.kartı bilgileriniz lazım poliçe tutarını almamız için dedi.Ben de hangi bankadan çekilmiş daha önce ki poliçe tutarı dedim.Yapı kredi dedi..İyi ama benim hiç yapı krediden kartım olmadı ki dedim ( aslında 3 adet var :) ) Yanlışlık var demek ki dedim. Ben sigorta falan istemiyorum dedim iptal edin dedin..Poliçe de istemiyorum göndermeyin dedim..Güvenlik birimimiz sizi tekrar arayacak dedi tak kapattı..

 

Ama bu seferde içime bir kurt düştü.Başlangıçta söylediği firma isimlerinden ve telefon numarasından biraz araştırdım.Gerçekten bir sigorta firması var..Ben aradım bunları sizin adınıza birileri aradı böyle böyle oldu dedim.Benim adıma bir poliçe var mı gerçekten dedim..Hemen bakalım efendim dedi.Tc falan isim falan sormadan..Biz size geri dönüş yapacağız dedi tak kapattı :) Ne arayan oldu ne soran..Sonra baktım ki bu şekilde bir çok kişiyi dolandırmaya çalışmışlar..

 

Dikkati elden bırakmayın..Gerçekten doğru birşey de olsa anlık karar vermeyin.Dinleyin sonrasında ben düşüneceğim size dönüş yaparım deyin kapatın.Yok anlık kampanya bu yok anlık indirim bu sonrası yok deselerde gaza gelmeyin..Daha çok ani karar vermemizi istiyorlar ve o yönde baskı kuruyorlar..

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Müşteri hizmetleerinden öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım yeri gelmişken: Bankanız dahil telefonda hiç kimse kart numaranızı istemez. Dolandırıcılar ilk 4 haneyi istemiyoruz diğerlerini söyleyin. Bir şey olsa hepsini isterdik deyip sizi güvendirebilirler. İlk 4 rakam sabit. Master için ayrı.Visa kart için ayrı. Son kullanma tarihi de isteniyorsa ve verdiyseniz geçmiş olsun. Son kullanma tarihini kesinlikle vermeyin. Kart numaranızı da. Sanal ortam rahat ve güzel. Ama dikkatli olmak lazım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Ne yana dönsek çakallar var. Kolay para hırsı bürümüş gözlerini...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Dün birtanesi beni aradı, Doğan Şirketler Grubundan arıyorum. Aileniz ve sizin için derken beraber, "Ne satıyorsanız, istemiyorum" numarama kimin referans olduğu da umurumda değil.Beni bir daha aramayın" dedim ve kapattım.

 

Belki iyi birşey belki dolandırıcı bilmiyorum ama artık birşeyler sormak yada satmak için arayanlara ciddi ifrit oluyorum ve birgün ağzımı tutamazsam çok feci giydireceğim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Turan

herkes işini biliyor kitabına uyduruyor. Kanmamak için dikkatli olmalıyız her daim..

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Geçen gün beni de aradılar, laf ebesi, ağzı laf yapan bir kız konuşuyordu.  Sözüm ona elektrik faturalarında indirim yapacaklarmış.  Elektrik faturamı otomatik olarak ödediğim kredi kartımın neredeyse tüm bilgileri ellerindeydi.   Merakımdan konuşmayı uzattım, kartın bir tek cvc kodu yoktu ellerinde ve onu talep etti en nihayetinde.  Bu çok kişisel bir bilgi deyip üslubumu bozmadan reddettim :)  Kız: biz sizin kişisel bilgilerinizi istemiyoruz sadece kredi kartınızın cvc kodunu soruyoruz dedi :D  

Şakacı seni diyip suratına kapadım telefonu :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

hala inanlar varmı? onlarla tanışmak istiyorum.

Öyle demeyin annenizi babanızı düşünün... Birde bunlar rastgele aramıyor örneğin trafik sigortası bilgilerini ediniyor bakıyor Eylül 2012 de yapılmış arıyor bitmek üzere diyor KK numaranızı alıp dolandırıyor.. Yaşlı ve cahil insanlar bilemiyor en son ne zaman yaptırmış hatırlamıyor, adam şu tarihte bitiyor diyor tamam diyip inanıyor, şimdi indirim var süresi dolunca şukadar şimdi yenilerseniz %30 indirimli diyor yaşlı adamcağızda tamam yenileyin diyip veriyor KK numarasını.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

inşallah babamı  ararlarda o ağır vasıtacı ağzıyla nerden geldiklerini şaşırırlar.

Kaç yaşında babanız? Benim babamda Asker sağlam serttir. Ama yaş 70i geçince 170 derece dönüyor insanın dayanımı, 80 dedinmi zaten bence sormazlar bile iyi veriyiym derler :) Bizimde başımıza gelmedi ama yaşlı komşularımızdan duydum benzeri olayları. Birde eski nesil zaten anlamıyor bu elektronik çağın dolandırılma yöntemlerinden.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar prensip olarak sizi arayanlara hiçbir kredi kartı bilginizi vermeyin. Ne olursa olsun. Eğer siz bildiğiniz numarayı arıyorsanız başka. Örneğin poliçe yenileyeceğiz diye sigortam.net arıyor. Ben diyorum siz kapatın ben müşteri hizmetlerini arayıp size bağlanayım.

 

Kimse kimsenin kredi kartı borcunu ödemez, bedava hediye vermez, hiçbir polis, hakim, savcı telefonda doğrudan sizi arayıp kart bilgisi, kontör yüklemenizi istemez. Başkomiserin işi yok sizi cep telefonunuzdan arayıp şöyle yap, böyle yap diyecek hiç olur mu. Memurununa aratır, karakola çağırır v.s.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Geçen sene babamı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele'den aradılar..

Malum sebep teröristlere yardım ettiğimizi vs.. gibisinden şeyler söylemişler.. Babamda sağlam basmış küfürü, sonra ulan gerçekten aradılarsa diye gitmiş karakola, ya beni böyle böyle aradılar ben bunlara küfrettim ama sıkıntı olurmu demiş..Polislerde iyi yapmışsın demiş :D :D

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

geçen hafta girsun emniyet müdürlüğünden polis memuru x kişi tarafından arandım. üzerime olan aracın plakası ve bilgilerini söyledi. araç sizin mi dedi evet dedim. tam küfürü basacaktım ki, beyfendi aracınızı valiliğin önünden acele kaldırın dedi :D ilk defa arandım böyle bir durum için. bende enişteyi aradım araba ondaydı ve gerçekten oraya parketmiş. bazen değişik şeyler de olabiliyor :)

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

geçen hafta girsun emniyet müdürlüğünden polis memuru x kişi tarafından arandım. üzerime olan aracın plakası ve bilgilerini söyledi. araç sizin mi dedi evet dedim. tam küfürü basacaktım ki, beyfendi aracınızı valiliğin önünden acele kaldırın dedi :D ilk defa arandım böyle bir durum için. bende enişteyi aradım araba ondaydı ve gerçekten oraya parketmiş. bazen değişik şeyler de olabiliyor :)

Aynısı başıma geldi :)) yer valilik değildi arabam arkadaştaydı sadece :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...