İçeriğe Yönlendir

Ceviz Ağacinin Dibinde Oturulmaz Mı?

Hikmet Demirtaş

Recommended Posts

Hikmet Demirtaş

1006043_306058199540713_905314946_n.jpg

CEVİZ AĞACININ DİBİNDE OTURULMAZ TABİRİ NERDEN GELİYOR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ;Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çö...ker ve cevizin altında oturanı sersemletir. Bu söz oradan geliyor. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş, zararı yok aslında. Üstelik sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliği var. Sırf bu sebepten dolayı dünyadaki ceviz ağacının sayısının artırılması gerekiyormuş....buda bilgilerinize.Devamını Gör

user_online.gifreport.gif progress.gif
  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Hanımın köyünde bahçede ceviz ağacı dibinde oturuyoruz, rahat rahat oturmaya devam edebiliriz o zaman.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim evin önünde var.. 

Karşı komşu, uğursuzluk getirir sök onu dedi.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Bizim eve girmek için kocaman bir ceviz ağacının altından geçmek gerekir :) Benim için manevi değeri paha biçilemez o ağacın :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Benim evin önünde var.. 

Karşı komşu, uğursuzluk getirir sök onu dedi.. :D

abi sen o komşuyu sök bence :rofl:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ceviz ağacı çok sayıdaki ve aynı zamanda kalın olan yaprakları nedeniyle gölgesine güneş ışığını hiç geçirmez, bu nedenle de oturmamak gerekir. 

Yorum bağlantısı

Şehir ortamlarında denk gelirseniz oturmayın sizde ne olacak ki,merak etmeyin size küsmez. :p

Çocukluğumun ortamında 3 tane falan vardı şimdi eser yok.Amcam ve eniştesi köy yerinde şimdi her birinde yaklaşık 20 civarı ceviz agacı var iyi bakıyorlar.Bu sene iyi ceviz varmış.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Allah'ın en güzel nimetlerinden biri bitkisel omega kaynağı ama insanımız uğursuz, kirletici, yok çarpılırsın gibi hurafeler ile değerini bilmiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim köydeki evin önünde bir çok ceviz ağacı mevcut, altında da masa var...Asiti falan bilmem ama orada çay içmek çok güzel oluyor.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Bende "ceviz ağacının altına oturulmaz" sözünü, 'hani uyur kalırsın da suratına ceviz düşer yaralanırsın aman allah korusun' gibi bişey zannediyordum..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim oralarda uyunmaz derler. Ceviz gölgesinde uyuma.

Uyumayı bilmem de ceviz ağacından düşen iflah olmaz derler...Düşme...  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Uyumayı bilmem de ceviz ağacından düşen iflah olmaz derler...Düşme...   :p

Çıkma ihtimalim olmadığından mütevellit, düşme ihtimalim de sıfır :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Gölgede söğütü tek geçerim, cevizde haziran aylarında daha içi beyazken ellerimi boyaya boyaya yemeye bayılırım.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Allah'ın en güzel nimetlerinden biri bitkisel omega kaynağı ama insanımız uğursuz, kirletici, yok çarpılırsın gibi hurafeler ile değerini bilmiyor.

Böyle hurafelere inanlar da varya, aklım almıyor.

Düşen 3-4 kişi tanıyorum iflah oldular :)

Bize de incir ağacından düşerseniz eşek olursunuz diyorlardı, arkadaşın biri düşünce ne zaman eşek olacam diye ağlamaya başlamıştı :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Cevizin iki özelliğini bilirim, birincisi reçinesi sebebiyle altında neredeyse ot dahi bitmez, ikincisi de iyi derecede toprak tüketir, uzun vadede ağacın altı taşlık olur.

Toprak tüketme nedir?

Toprak taşa mı dönüşür?

Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrenmiş?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Serkan abi ben onu incir ağacı olarak biliyordum, hatta fıkrası bile var ama biraz müstehcen, istersen forum yönetimi silebilir :)

Bir gün bir kral şiir yazıyormuş ama devamını getirememiş. Kaç kişiden yardım aldılarsa da olmamış. Kral, "Çıktım incir ağacına, Yedim hamını mamını" diyormuş ama gerisi gelmiyormuş.

Sonunda bizim Temel devreye girmiş ve şiiri şöyle bitirmiş.

"Çıkma incir ağacına,

Yeme hamını mamını,

Düşersen incir ağacından,

Görürsün ...... ........" diyerek şiiri bitirmiş.

İncir ağacından düşenlerin felç kalma ihtimali çok yüksektir. Kolay kolay iyileşen olmaz. Onun da bir kısım dini sebepleri olduğunu duymuştum. Yani 3 harfli arkadaşların yaşadığı bazı yerler var, tuvalet, banyo, ağaç dipleri vs.. gibi. İncir ve yemiş ağacında da bununla ilgili bir mesele olabilir. İncir ağacından düşenlerin bu sebeple iflah olmadığı söylenir. Ama ceviz altında uyumamamının da bununla ilgisi var mı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hikmet Demirtaş

vdr95d.jpg

Toroslar da genel kanıdır "Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür denir". Mut' ta da çok kullanılır bu söz, bu yüzden de ceviz göl...gesinde oturmak makbul değildir... Peki bunun neden söylenildiğini hiç düşündünüz mü? Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte toroslara has bu söz oradan geliyor. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş, zararı yok aslında. Üstelik sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliği var. Sırf bu sebepten dolayı dünyadaki ceviz ağacının sayısının artırılması gerekiyormuş.Bilgilerinize...
tarımsal bilgi paylaşım platformundan...alıntıdır.
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Bilgilendirme için teşekkürler, Daha önce radyasyon yayıyor söylentilerini duymuştum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...