İçeriğe Yönlendir

Üç Araç Alım Satımından Sonra Vergi?


Muharrem Ersin Başaran

Recommended Posts

Önder Özcan

3 araç satışından sonra vergi çıkıyor(çıkabiliyor). tanımında 1 takvim yılı içinde diyor.yani 1 ocak-31 aralık arasında.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar bu yıl içerisinde araç alım satımı konusu buyuk bi muamma bana göre.beni bi aydınlatabilir misiniz? yıl içerisinde kaç kez araç alım satımı yapılabiliyor? birde bu hakkımız yeni yılla birliktemi yoksa araç satış tarıhinden 1 yıl sonramı doluyor?umarım sorumu anlatabilmişimdir :)

Yusuf Bey,

 

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Yusuf Burak Keskin

Vallahi şimdi dahada çelişkiye düştüm istediğim kadar araba alıyorum 3.aracı sattıktan sonra vergi dilimine girebiliyor. peki takvim yılı içerisindemi hakkım doluyo yoksa son aldığım araç tarihine göremi?

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Arkadaşlar yıllık araç alıp satma  sayısı 3 tanedir. 4. Aracı da satmanız dahilinde 70.000 tl ceza gibi astronomik bir rakamla karşılaşabilirsiniz. Çok yakın arkadaşıma bu ceza gönderildi. Çatır çatırda aldılar. Şu an hala mahkemesi devam ediyor. Kar etmeniz yada etmemenize bakmıyorlar. gelelim çaresine....

 4. Aracınızı aldığınızda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ancak sattığınızda noterde belirli bir miktar vergi ödemeniz gerekiyor. Eğer bu gelir vergisi ödenmiş ise ceza uygulanmıyor.

Bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim saygılar.....

Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan

geçmiş yıllarda alım satım işlerinde kaç araç alındı satıldı tespit edilmesi çok zor bir olaydı.artık noter veya sıfır araç bayisi yapmış olduğu satışları trafik bürosu aracılığı ile(satışın yapıldığı tarih itibariyle)tescil adetleri vergi dairesine bildiriyor.(sistem otomatik vergi daireleri adına tescil belgesi tutarını atıyor)bu da tc ile yıl içinde kaç tane araç aldığı veya sattığı sorgulama ekranında görünüyor.genel olarak bir yılda olanlara dikkat edilmez ama birden fazla yılda alım satım yapılmışsa vergi ziyai açısından kaçakçılık cezası ile birlikte vergi ihbarnamesi salınır.birkaç memur arkadaşa 2012-yılından sonra vergi ve ceza kesildi.mahkemeye gitmediler uzlaşma ile cezaları ödediler.(birlikte yasayan eş ve çocuklar içinde alınıp satılsa bile sıkıntı olabilir)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...