İçeriğe Yönlendir

Fusionda Rölanti Ve Devir Düşme Problemi


Erol Ataberk

Recommended Posts

Erol Ataberk

Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 1.5 yıl önce 2004 model 1.6 benzinli fusion aldım.Aracı aldığımda bu problemi farkettim ama çok da önemsemedim.Devir saati 3000rpm üzerinde boşa attığımda 500rpm e kadar düşüp motor stop ediyor.Eskişehir sanayisine bu problem için bir kaç kez gittim.Aküyü,bujileri,buji kablolarını,hava filtresini ve bobini değiştirdiler,boğaz kelebeğini temizlediler.Fakat değişen hiç bir şey olmadı.Ustaların şunu da bunu da değiştirelim gibisinden yorumları beni tatmin etmedi.forumlarda bu konuyu araştırdım.Sorun sanki kronik gibi.Birçok kişi bu problemi yaşamasına ve farklı yöntemler denemesine rağmen çözüm bulan olmamış. Bu konuda çözüm bulan arkadaşlar varsa ve paylaşırsa sevinirim.Bu arada aracıma lpg taktırdım.Benzinde de lpg de aynı sorun var.Yardımlarınızı bekliyorum,bir çözüm bulursam bende mutlaka paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Seçkin Satıcı

slm arkadaşlar.2010 focus.aracımda rölantide devir çok hafif dalgalanıyor 700 900 arası ve arabada hafifte titreme oluyo.arabayı bi serviste makinaya bağladılar ama arıza vermiyor arac 1 ay önce lpg takıldı

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Engin Avcı

aynı problem benim fusiondada var usta zengin yakıt karışımı olabilir dedi bi gaz ayarı yaptır tekrar gel dedi bakalım.

haydi hayırlısı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
M.Volkan Özbek

Bendeki rolanti dalgalanması gaz kelebeğindeki kurum brikmesinden kaynaklanıyordu temizleyince hallolmuştu şimdilerde ise birazdaha farklı bi dalgalanmayla başım belada. Motor soğukken rolantide dalgalanıyor tekliyor motor arıza lambası 15-20 defa yanıp sönüyor  kontağı kapatıp açınca yada motor ısınınca düzeliyor. 2 defa ateşleme bobini değişti bujiler ve kabloları yakın zamanda değişmişti. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...