İçeriğe Yönlendir

En Çok Satan Otomobiller

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Abdussamed Acar

Abi ciddi ciddi düşünüyorum ben :p 1.2 tsi kullandım gaza basmazsan okşarsan hakkaten yakmıyordu. Bakalım bayram sonrası ev bakacam adliyeye yakın. Günde 30km değilde 5km yaparsam farketmez aslında çok yaksada olur :)

Evvelinde gitmezse aldım dediğinde makine senin... :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-tamamen-orjinal-golf-1.4-tsi-160-ps-dsg-otm-highline-tam-dolu-125578819/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Toyota satışlarını 2024’ün ilk altı ayına göre %7 daha artırdı ve 5,5 milyon sattı. 

elektrikli araç savunucuları toyota’yi yerin dibine sokuyor. Yok elektriklide geç kaldı. Yok pil fabrikası yok. Hibritleri satmak için EV karşıtı lobi yapıyor falan. Ama alan yine alıyor. Hibrit satış oranları da çok arttı

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

en çok bunlar satılıyormuş

Almanya → VW Golf

Avusturya → VW Golf

Belçika → BMW X1

Bulgaristan → Skoda Octavia

Danimarka → Tesla Model Y

İspanya → Dacia Sandero

Fransa → Renault Clio

İngiltere → Ford Puma

Hırvatistan → Skoda Octavia

Hollanda → Tesla Model Y

İsveç → Tesla Model Y

İsviçre → Tesla Model Y

İtalya → VW Golf

Norveç → Tesla Model Y

Polonya → Toyota Corolla

Portekiz → Dacia Sandero

Türkiye → Fiat Egea

Yunanistan → Toyota Yaris

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bence Egea uretiminin durmasi hata olur. Makyajlayip adini Doğan Şahin falan koyup devam etmeliler. Hala Turkiye'nin en ucuz arabasi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Son 12 ayda En çok kâr eden markalar. Toyota elektrikli satmıyor, Sonu nokia gibi olacak deniyordu

Toyota – 38.91 milyar dolar

Hyundai – 15.82 milyar dolar
Volkswagen – 14.35 milyar dolar
Mercedes-Benz – 11.34 milyar dolar
Kia – 11.22 milyar dolar
BMW – 10.26 milyar dolar
Tesla – 8.05 milyar dolar
BYD – 7.94 milyar dolar
General Motors – 7.10 milyar dolar
Honda – 6.99 milyar dolar

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

2010’da üretilen 100 araçta ortalama 0,90 sorun kaydedilirken; bu oran 2021’de 1,62’ye, 2023’te 1,92’ye ve 2025 itibarıyla 2’nin üzerine çıktı. Yani artık her 100 yeni araçta yaklaşık iki sorun görülüyor. 2000’li yıllarda ise bu oran yok denecek kadar azdı.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2010’da üretilen 100 araçta ortalama 0,90 sorun kaydedilirken; bu oran 2021’de 1,62’ye, 2023’te 1,92’ye ve 2025 itibarıyla 2’nin üzerine çıktı. Yani artık her 100 yeni araçta yaklaşık iki sorun görülüyor. 2000’li yıllarda ise bu oran yok denecek kadar azdı.

2000 senesinde araç üretimi 34 milyon, 2024-25 senesinde toplam 95 milyon. 

Bu denkleme nazaran tecrübesiz/yeni ya da kalitesini koruyamayan markaları da dahil edince oran sağlıklı görünüyor bence. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

2000 senesinde araç üretimi 34 milyon, 2024-25 senesinde toplam 95 milyon. 

Bu denkleme nazaran tecrübesiz/yeni ya da kalitesini koruyamayan markaları da dahil edince oran sağlıklı görünüyor bence. 

2010’da yeni markalar yoktu ama. 2000’de sıfır sayılan sorun 2010’da yükselmiş. Bunu sağlayan eski markalar. 

olayın konusu aslında üretim maliyetlerinin kalite kontrolden taviz vererek düşürülmesi ve rekabet

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

tabi bu konu donanımla da alakalı. Teknolojinin hızlı gelişimi kalite kontrolde sıkıntı yaratıyor. Kullanıcı teknolojiyi hemen istiyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

. 2000’li yıllarda ise bu oran yok denecek kadar azdı.

2000 li yıllarda abs bile büyük opsiyondu, yani elektronik yoktu. ne ka elektro o ka çamur.....

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2000’li yıllarda ise bu oran yok denecek kadar azdı.

Fren, gaz ve debriyaj vardı zaten sadece toyotoda o yıllarda :d

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

2000 li yıllarda abs bile büyük opsiyondu, yani elektronik yoktu. ne ka elektro o ka çamur.....

Bu arada aynı firmanın avrupada en çok arıza çıkaran araç listesinde ilk sırada toyota var. Sebebine baktım. Akü bitti diye herkes servisi aramış. 

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu arada aynı firmanın avrupada en çok arıza çıkaran araç listesinde ilk sırada toyota var. Sebebine baktım. Akü bitti diye herkes servisi aramış. 

Aracı aldım 1000km sonra balatalarından ıslık sesi gelmeye başladı,servise götürdüm garantiden ön balataları kanallı balata ile değiştiler,sol şöfor camı yarı açıkken bozuk yolda çıt çıt ses yapıyor,servis değiştirsek bile ses devam edecek diyor,netice kul yapısı illaki ufak tefek sorunları olacak.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Fatih Uzun yazdı:

Aracı aldım 1000km sonra balatalarından ıslık sesi gelmeye başladı,servise götürdüm garantiden ön balataları kanallı balata ile değiştiler,sol şöfor camı yarı açıkken bozuk yolda çıt çıt ses yapıyor,servis değiştirsek bile ses devam edecek diyor,netice kul yapısı illaki ufak tefek sorunları olacak.

git ağzını çalkala. Ne demek Toyota kul yapısı illa ufak tefek sorunları olacak. Tansu okumadan sil hemen :)

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Mertol Kip yazdı:

git ağzını çalkala. Ne demek Toyota kul yapısı illa ufak tefek sorunları olacak. Tansu okumadan sil hemen :)

altı üstü 2 kilo civata,istediğim yere götürsün yeter beni,yok o da ısınamıyorum diyor zaten kışın,biz arabmızın eksiği varsa söyleriz japon dan çekinecek haliimiz yok:biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

seninle aramda mesaj görmüyorum ben abi neden bahsiyorsun :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

okudu iama yağğğğ

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

okudu iama yağğğğ

Şimdi Fatih düşünsün :)

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

seninle aramda mesaj görmüyorum ben abi neden bahsiyorsun :) 

Sana hitaben bir şey yazmadım ki. Fatih' aklini başina almasi icin uyardim. Ne de olsa yillarin hatiri var :) Bi daha yapmaz merak etme :)

Fatih Uzun yazdı:

altı üstü 2 kilo civata,istediğim yere götürsün yeter beni,yok o da ısınamıyorum diyor zaten kışın,biz arabmızın eksiği varsa söyleriz japon dan çekinecek haliimiz yok:biggrin:

Bababa bi de üstüne 2 kg civata falan. Yapma böyle seni ben bile kurtamam, adam tirabizondlu. Shdjdjdj

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...