İçeriğe Yönlendir

Hiç Akılda Yokken; Mını Cooper Countryman

Doğu Kemik

Recommended Posts

Doğu Kemik
(düzenlendi)

Bu da mod olacak mı?

Olmamasını ümit ediyorum  ama... :fiuw:

tarihinde Doğu Kemik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Hayırlı olsun,güzel mini

Teşekkür ederim Barış Bey:)

Hayırlı uğurlu olsun. :nazar:

Teşekkür ederim Ayça Hanım :)

Hayırlı olsun, bayada büyükmüş, detaylı yorumları alalım )

Teşekkür ederim Ali Bey:)

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Evet aracı teslim alalı tam bir hafta oldu ve bir haftalık izlenimlerim şunlar; araç iç hacim olarak gayet iyi uzun yolda sizi boğmuyor, bugün 5 saat aralıksız kullandım:) Arka diz ve baş mesafesi iyi, araç tavanı eğimli olmadığı için ön taraf ve arka taraf arasında baş mesafesinde bir fark yok. Aracı kullanırken size verdiği yol hakimiyeti hissi iyi. Amörtisörler sert aynen Ford gibi:) bu nedenle sıkıntı çekmedim;) ses yalıtımını beğendim aracın dizel motor sesi kabine gelmiyor. İç ve yan aynaların görüş alanı iyi hele ki arka cam ufak olmasına rağmen ben de hiç rahatsızlık yaratmadı. Orta konsoldaki düğmelerin yerleşimine alışmak zaman alacak gibi görünüyor. İlk birkaç gün cam açma düğmesi için elim kapıya gitti:) Cam açma düğmeleri orta konsolda klima altına yerleştirilmiş yılların alışkanlığına ters geliyor:)

Gönderilen Resim

Aynı durum klima kontrolü için de geçerli ama zamanla sorun kalmaz gibi görünüyor:)

Tam ortadaki hız göstergesi sürücü açısından bence pek anlam ifade etmiyor, daha çok yolcuların sizin hızınızı takip etmesine yarar. Sürücünün tam önünde kalan devir saatinde dijital olarak hızınız görülüyor ki benim gözüm hep onda. Devir göstergesindeki dijital ekran aynı zamanda yol bilgisayarı ve aracın bakım zamanı, bakım km si, lastik basınç göstergesi fasılalı silecek ayarı gibi tüm ayarlar sol sinyal kolu üzerindeki düğme aracılığı ile buradan kontrol edilip düzenleniyor.

Az öncede belirttiğim gibi süspansiyonlar sert büyük ihtimal yol tutuş ile alkalı. Alışma döneminde aracı çok fazla zorlamadım ama aracın yol tutuşu iyi çizgisinden sapmıyor. Ani frenlemelerde - ki bir defa Karabük girişinde mecbur kaldım- tepkileri mükemmel, araç tamamen sizin kontrolünüzde. Altıncı viteste düşük devirde bile olsanız ihtiyaç duyduğunuz anda araç tepkilerinize cevap veriyor. Bir defa 160-170 km hızı gördüm o da sırf deneme amaçlıydı ve benim açımdan tatminkar olduğunu söyleyebilirim. Start stop özelliği mevcut aynı zamanda orta konsoldaki düğme ile devre dışı bırakabiliyorsunuz. Aracın yüksek olması ülkemizin malum yol koşullarında iyi bir avantaj. Geri vites aracı bilmeyenler için tam bir muamma! C max teki gibi birinci vites yanında ancak mandal gibi bir şey yok. Geri vitese geçirmek için sert bir şekilde vitesi sola bastırmanız gerekiyor.

En önemli kısmı yakıt tüketimi; Bugün Yozgat-Kırıkkale-Çankırı-Gerede-Bolu-Bolu Dağı güzergahından İzmit' e geldim.Depo 47 litre ve sonuçlar ( Hiç otoyola girmeden D 100 üzerinden trafik ışıklarında dur kalk ile)

Ortalama yakıt tüketimi

Gönderilen Resim

Ortalama hız

Gönderilen Resim

Katedilen mesafe

Gönderilen Resim

Tabi depoyu doldurarak kuruş hesabı yapmak en doğrusu ama fikir vermesi açısından paylaşmayı uygun gördüm. Şimdilik arabayı tanıyabildiğim kadarıyla

dikkatimi çeken özellikleri bunlar, zaman içerisinde daha fazla paylaşım yapabileceğimi düşünüyorum:)

Abi hayırlı olsun. Hep güzel günlerde kullan inşallah.

:nazar: Maaşallah.

Teşekkür ederim Zafer daha iyileri senin olsun:)

Hayırlı olsun. Güzelmiş gerçekten. :nazar:

Teşekkür ederim Fikret Bey:)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Hayirli olsun, gule gule kullanin. Ben de S modeline talip olmustum 11.000 km de beyaz otomatik, kismet degilmis almadim. Hala aklimda S modeli.

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik
(düzenlendi)

Hayirli olsun, gule gule kullanin. Ben de S modeline talip olmustum 11.000 km de beyaz otomatik, kismet degilmis almadim. Hala aklimda S modeli.

Teşekkür ederim Ali Bey:) Aslına bakarsanız S modeli benim de aklımda şu aralar, hem performansı hem de görüntüsü ile standard bir mını den çok farklılar

tarihinde Doğu Kemik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Bugün akşam acil İstanbul ziyareti dönüşü depo ışığı yandı ve soluğu ilk bulduğum benzin istasyonu Opet ' te aldım. 177 TL lik mazotla 785 km yol yapmışım; 225 kuruşa denk geliyor ki kişisel görüşüm 2000 km deki bir araç için gayet iyi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.. Maşallah çok tatlı rengi ve kendi.. :)

Teşekkür ederim Serkan Bey:)

Hayırlı olsun. Farklı ve güzel bir araba :yes:

Teşekkür ederim Uğraş Bey:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...