İçeriğe Yönlendir

Taş Sıçramasına Çözüm Nedir

Mustafa Duman

Recommended Posts

Mustafa Duman

Selam herkese

Siyah fiestama resimde görüldüğü gibi taş sıçradı. hafif tırnak giriyo. Birde dikkatli bakılınca görülen ufak göçme var.

Ortadaki flaş yansıması yanlış anlaşılmasın :)

rdbry.jpg

Benzer şekilde far üstünde çok az sürtme var.

rdbv7.jpg

Ufak şeyler ama miğde bulandırıyor. Sizce ne yapmalıyım. Pasta cila falan iş görür mü? Sonax falan? Bi de kasko mini hasar var bi işe yarar mı?

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Pasta vs. işe yaramaz, boya çizilmiş, rötüş boyası yaptır ve kürdan yada çok ince fırça ile sür, 1-2 gün kurusun üstüne pasta yap geç, bu tür izlere hiç takma, bende arabayı aldiğimda 2-3 sene sinir oldum, sonrası rötüşleyip geçtim, rötüşler çok göze batınca kaputu komple boyatır geçersin, kısaca bu tür hasarları hiç düşünme, başdemezsin ve kurtuluşunda yoktur, olacağına varıyor zaten, kaput koruma filmide bir yere kadar korur, hızlı gidiyorsan taştan koruyacak birşey yok gibi, filmde dahil.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Merhaba,az önce arabamı yıkadım,silerken benim de dikkatimi çekti,baya derin oyuklar var bende.Alttaki beyaz astara kadar inmiş.Bu konuyu açmak için foruma girdim,sizin konuyu gördüm.Aracınızda bendeki gibi astar çıkmış(beyaz görünen derin yerler...)Pasta cila götürmez bunları.Kendim boya alıp rötuş düşündüm,o da yağlı boya damlatmış gibi olur, belli olmaması için geriye bir yol kalıyor,mini onarım. umarım arkadaşlardan da önerisi olanlar çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Damlamış gibi olmaması için boyayı çok az kapatacak kadar sürecek ve kuruduktan sonra pasta yapacaksınız.

Ben şöyle yaparım, boyayı kapatacak ve biraz taşacak kadar sürerim, 2-3 gün kuruduktan sonra jileti yanlamasına kaputa koyup yavaşça fazla kısmı keserim, jilet esnek olduğundan kaputun şeklini alır ve orjinal boya ile aynı seviyede fazla boyayı keser, üstüne fazla zorlamadan pasta da attınızmı nerdeyse görünmez olacaktır.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Damlamış gibi olmaması için boyayı çok az kapatacak kadar sürecek ve kuruduktan sonra pasta yapacaksınız.

Ben şöyle yaparım, boyayı kapatacak ve biraz taşacak kadar sürerim, 2-3 gün kuruduktan sonra jileti yanlamasına kaputa koyup yavaşça fazla kısmı keserim, jilet esnek olduğundan kaputun şeklini alır ve orjinal boya ile aynı seviyede fazla boyayı keser, üstüne fazla zorlamadan pasta da attınızmı nerdeyse görünmez olacaktır.

teşekkürler öneriniz için,deneyeceğim dediğiniz şekilde. yanlız birşey sormak istiyorum,elimde bir kaç yıl önce aldığım bir pasta var,bu zamanla bozulur mu, bir de pastanın kalını incesi olur mu? şu anlamda sordum, nette satılan ürünlerde kılcal çizikler için pasta, derin çizikler için pasta şeklinde bir ayrım var.... kum gri aracımda toplu iğne başı kadar nokta nokta camda ve ön kaputta sprey boya sıçraması gibi boya kalıntıları var, arabanın temizlenmesiyle ortaya çıktı. bunlara da aynı pasta kullanılabilir sanırım...

Yorum bağlantısı
Mustafa Duman

Ali Bey, İnan Bey, cevaplar için teşekkürler.

İnan Bey aynen sizin tarif ettiğiniz gibi beyaz astar çıktı ve siyah renkte inanılmaz sinir bozucu oluyor.

Kendim yaparsam daha kötü iz yaparım korkusu var. Maalesef elim pek yatkın değildir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Pastalar farklıdır, ince kalın diye farkları vardır, siz ince olanından alın, rötüş kolaydır, zaten noktalama yapacaksınız.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Ön tamponu 3 kere boyattım 3. boyadan 1 hafta sonra gene dokundurdular ve çizik hatta bu sefer kaputuda çizdiler üstüne üstlük... Bir keresinde hiç unutmam köy yolunda yanımdan geçen kamyondan üzerime taş düştü... Öyle arkasında falan giderken değil yani... :) Ben koy verdim gitti şimdi ise geçen gün yine taş vurmuş kaputa ( aaaa taş vurmuş ) dedim eve girdim... :D Ön camda 3 çatlak ön tampon çizik kaputta taş izleri geziyorum eğer bu yüzden de aracımı satarken fiyat düşürecek olurlarsada çok fena giydiririm... :D Yani takmayın takılmayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Astara kadar inen ve boyası artık gözükmeyen çiziklerde işe yaramaz yalnız. Araç koyu renkse ve rengi astar rengine yakınsa idare eder sanırım.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Aslında en güzeli, arabayı alır almaz kaputun yarısına kadar şeffaf film çeektirmek.Yegenim arabasına yaptırmıştı çok memnundu.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

Merhaba,az önce arabamı yıkadım,silerken benim de dikkatimi çekti,baya derin oyuklar var bende.Alttaki beyaz astara kadar inmiş.Bu konuyu açmak için foruma girdim,sizin konuyu gördüm.Aracınızda bendeki gibi astar çıkmış(beyaz görünen derin yerler...)Pasta cila götürmez bunları.Kendim boya alıp rötuş düşündüm,o da yağlı boya damlatmış gibi olur, belli olmaması için geriye bir yol kalıyor,mini onarım. umarım arkadaşlardan da önerisi olanlar çıkacaktır.

Herkes in aracında olduğu gibi benim aracımda da benzer sıkıntılar var.Kaskomun mini onarım paketi dahilinde Adana da Oto Kıng e gittim baktılar bize sorarsanız hiç ellemeyelim  dediler.Ben proföyönel bir çözüm bulurum ümidi ile gitmiştim ama cevap böyle kısa olunca üstelemedim.

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

Eger satarken alacak kisinin kardes bu kaput komple boyali yok kil yok tuy deyip fiyat kirmaya calismasina aldirmayacaksaniz mini onarim en kesin cozum. Ben cizilmis aractan nefret ediyorum resmen direk boyatirim benden sonra slacak kiside umrumda olmaz onemli olan benim icimin rahat etmesi sunuda unutmamak lazim araciniz varsa heleki sehir istanbulsa aracin cizilmeme gibi bir ihtimali yok. Cocuklar top oynar cizer biri park halindeyken takar cizer, serefsizin biri kiskanir cizer vs vs vs

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
enver volkan bayrakcı

Aslında en güzeli, arabayı alır almaz kaputun yarısına kadar şeffaf film çeektirmek.Yegenim arabasına yaptırmıştı çok memnundu.

bende aracımı aldığımda yaptırdım ön kaput ve ön tampona ve etkisi baya var kazadan sonra ön tampondaki sökmüşler.tekrar uygulucam..

üründe buydu.

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-15-metre-kaput-kaporta-koruma-filmi-551117/productDetails.aspx?productId=otm551117&categoryId=20024994#Gorseller

Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Izin yok edilebilmesi için neler yapılmalıdır yok edildikten sonra bu ürün kullanılabilir tskrler

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağdaş Lik

Malesef astar'a kadar inmiş bu taş izlerini küçük lokal boyalarla yok etmeye çalışırsanız çok kötü oluyor.Tek çözüm kaputu yeniden boyatmak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...