Ali Uslu 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Merhaba arkadaşlar. 1.6 Ghia Otomatik 2005 100hp + LPG (45.000km oldu takılalı) aracım var..Yaklaşık 2 ay önce kadar aracı çalıştırıp rölantide beklerken yaklaşık 3dk sonra motor dizel gibi ses vermeye başladı..Önceleri buji yada lpg enjektörü şıkırdamasına benzettim sonra pek umursamadım..Fakat ses yaklaşık 15 günden bu yana sadece rölantide değil artık 2000-2500 devirde bile oluyor..Hatta arabayı park ederken biri dizel mi diye sordu.. Bugün bir arkadaşın ustasına gösterdik aracı acaba subaptan mı diye? Usta bize "bunun subap ayarı otomatik" dedi..Nedeninin motor pistonlarındaki kalbuş mu palbuş mu o tarzdan bir şeyin olduğunu, bunun için motoru açıp bakmaları gerekli olduğunu söyledi..Bende 10 gün sonra aracı geri getiririm deyip aldım..Sizce ne yapmalıyım, ya da bu sorunun sebebi nedir?Daha önce açılan konularda 115hp lik düz vites tiplerde böyle bir sorun olacağını, otomatik 100hp lerde böyle bir sorunun olmayacağı yazıyordu..Şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 (düzenlendi) LPG enjektörleri genelde böyle ses verir. Ama sizinkinin sesi yokmuş, artmaya başlamış ise LPG Enjektörlerini kontrol ettirin bence. Ekleme: Benzinde de aynı ses var mı? 27 Ağustos 2013 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Uslu 27 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2013 Evet hocam benzinde de aynı sorun var..Hatta motoru soğutup sadece benzinde çalıştırdık yine aynı sesi verdi.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 115liklerde subapları ayarlayan ayrıca parça var, elektrikli, o ayrı, arıza riski ayrı konu tabii yani her an her mekanikte sorun olabilir. öncelikle bobin ve buji kablosu gibi ateşleme sisteminin sağlıklı olup olmadığına bakılmalı, sonra kompresyon testi yapıp açık kalan veya kaçıran subap var mı ona bakmalı , sonra motora girişmeli Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Evet hocam benzinde de aynı sorun var..Hatta motoru soğutup sadece benzinde çalıştırdık yine aynı sesi verdi.. O zaman benim teori olmaz. Yorum bağlantısı
Mahir Günebakan 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bu durum benim arabamda da var .Servise götürdüm ve durumu anlattım araç rölantide ilk çalıştığında soğuk iken dizel araç motoru gibi sesler geliyor dedim servisteki eleman normal dedi. Bir kontrol edin dedim şu an motor sıcak 112 km yaptım ama soğukken yapıyor dedim. Onlarda Lpg enjektörlerinden gelen ses normal dediler.Benzinde de aynı durum var çünkü araç zaten ilk çalıştığında benzinden lpg ye geçene kadar ses var ve lpgde de devam ediyor 2-3 km gidince geçiyor. 4 Eylül 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 Bendede ses yapıyor ama çıt çıt diye enjektör sesi lpg enjektoru böyle diesel gibi değil GT-I9100 Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 lpg sisteminin filtre, hortum vs. her nesi varsa motora sonradan eklenen onların sıkılığını bir kontrol ettirmenizde fayda var. bende de benzer bir sorun olmuştu. lpg filtresinin bulunduğu hortumun motora bağlandığı klips biraz gevşek bırakılmıştı titreşimden sanki dizel gibi ses yapıyordu. hortumu tutan klips sağlamca bağlanınca ses kesildi. 1 Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 Arkadaşım ,yakın zamanda arabanın tirger değişmini filan yaptırdın mı? eğer öyleyse toplayan usta iyi değilse bir ayarsızlık veya düzgün oturmayan parçalar kalmış olabilir. Çorumdasın sanırım Fordcu Recai var ona bir git göster Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Arkadaşlar bende de aynı sorun var. Arife günü bi yerde yağ değişimi yaptırırken usta tanıdıktı yağı değiştirdikten sonra fark etti ve bana şunu önerdi bir dahaki yağ değişimi yapılacağı zaman arabadaki yağın hepsini boşaltmayın 1 lt kadar falan kalsın içinde dedi. Yağ kapağından 3 lt kadar gaz yağı koymamı ve aracı yarım dk ile 1 dk arasında bu şekilde çalıştırmamı ardından bütün yağı boşatıp yeni yağı koymamı söylediler. Bunu yapmazsan 1000 lira gibi bir masraf açar dedi usta. Yağ değişimi bitmişti bide arife günüydü uğraşmadı. Bi dahakine kadar idare et bir sıkıntı olmaz dediler. Yapınca bize dua edeceksin falan dedi usta kendinden çok emindi ama bilmiyorum söyledikleri sizce mantıklı mı? Arızanın nerede olduğunu düşündü onu falan bilmiyorum ama sıkı sıkı yapacaklarımı ezberletti bana. Bakalım bi dahaki yağ değişimine kadar bekleyeceğim. Yada ses canımı çok sıkarsa yağ değişimini beklemeden gidip yaptırırım hem de yağını değiştiririm. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Arkadaşlar bende de aynı sorun var. Arife günü bi yerde yağ değişimi yaptırırken usta tanıdıktı yağı değiştirdikten sonra fark etti ve bana şunu önerdi bir dahaki yağ değişimi yapılacağı zaman arabadaki yağın hepsini boşaltmayın 1 lt kadar falan kalsın içinde dedi. Yağ kapağından 3 lt kadar gaz yağı koymamı ve aracı yarım dk ile 1 dk arasında bu şekilde çalıştırmamı ardından bütün yağı boşatıp yeni yağı koymamı söylediler. Bunu yapmazsan 1000 lira gibi bir masraf açar dedi usta. Yağ değişimi bitmişti bide arife günüydü uğraşmadı. Bi dahakine kadar idare et bir sıkıntı olmaz dediler. Yapınca bize dua edeceksin falan dedi usta kendinden çok emindi ama bilmiyorum söyledikleri sizce mantıklı mı? Arızanın nerede olduğunu düşündü onu falan bilmiyorum ama sıkı sıkı yapacaklarımı ezberletti bana. Bakalım bi dahaki yağ değişimine kadar bekleyeceğim. Yada ses canımı çok sıkarsa yağ değişimini beklemeden gidip yaptırırım hem de yağını değiştiririm. sonucu merakla bekliyorum, gaz yagı subap larımı temizliyor acaba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Arkadaşlar bende de aynı sorun var. Arife günü bi yerde yağ değişimi yaptırırken usta tanıdıktı yağı değiştirdikten sonra fark etti ve bana şunu önerdi bir dahaki yağ değişimi yapılacağı zaman arabadaki yağın hepsini boşaltmayın 1 lt kadar falan kalsın içinde dedi. Yağ kapağından 3 lt kadar gaz yağı koymamı ve aracı yarım dk ile 1 dk arasında bu şekilde çalıştırmamı ardından bütün yağı boşatıp yeni yağı koymamı söylediler. Bunu yapmazsan 1000 lira gibi bir masraf açar dedi usta. Yağ değişimi bitmişti bide arife günüydü uğraşmadı. Bi dahakine kadar idare et bir sıkıntı olmaz dediler. Yapınca bize dua edeceksin falan dedi usta kendinden çok emindi ama bilmiyorum söyledikleri sizce mantıklı mı? Arızanın nerede olduğunu düşündü onu falan bilmiyorum ama sıkı sıkı yapacaklarımı ezberletti bana. Bakalım bi dahaki yağ değişimine kadar bekleyeceğim. Yada ses canımı çok sıkarsa yağ değişimini beklemeden gidip yaptırırım hem de yağını değiştiririm. Kartere yağ harici başka bir şey girmesine karşıyım... Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2013 Paylaş 24 Ekim 2013 Evet hocam benzinde de aynı sorun var..Hatta motoru soğutup sadece benzinde çalıştırdık yine aynı sesi verdi.. Ben LPG enjektörleri sürekli çalışıyor diye biliyorum, yanılıyor muyum? Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Merhaba arkadaşlar. 1.6 Ghia Otomatik 2005 100hp + LPG (45.000km oldu takılalı) aracım var.. Yaklaşık 2 ay önce kadar aracı çalıştırıp rölantide beklerken yaklaşık 3dk sonra motor dizel gibi ses vermeye başladı..Önceleri buji yada lpg enjektörü şıkırdamasına benzettim sonra pek umursamadım..Fakat ses yaklaşık 15 günden bu yana sadece rölantide değil artık 2000-2500 devirde bile oluyor..Hatta arabayı park ederken biri dizel mi diye sordu.. Bugün bir arkadaşın ustasına gösterdik aracı acaba subaptan mı diye? Usta bize "bunun subap ayarı otomatik" dedi..Nedeninin motor pistonlarındaki kalbuş mu palbuş mu o tarzdan bir şeyin olduğunu, bunun için motoru açıp bakmaları gerekli olduğunu söyledi..Bende 10 gün sonra aracı geri getiririm deyip aldım..Sizce ne yapmalıyım, ya da bu sorunun sebebi nedir? Daha önce açılan konularda 115hp lik düz vites tiplerde böyle bir sorun olacağını, otomatik 100hp lerde böyle bir sorunun olmayacağı yazıyordu..Şimdiden teşekkürler.. Ali Bey aracınızdaki sorun ne oldu aynı devam ediyormu yoksa bir işlem yapıldımı?? Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 sonucu merakla bekliyorum, gaz yagı subap larımı temizliyor acaba? Süleyman bey yağ değişimini yapalı çok olmadı o sebeple sonuç hakkında bilgilerim biraz zaman sonra gelebilir. Kartere yağ harici başka bir şey girmesine karşıyım... Kartere yarım veya 1 dk lığına girecek demişlerdi ardından tamamen boşaltılacak. Hatta tam anlamıyla boşalması için bi 15-20 dk alt tıpa açık beklenebilir de. Sizce bir zararı olur mu? Ayrıca bunu yapmamı söyleyen usta Kırşehir'de kaldı. Ben şimdi burda yağ değişimine gittiğimde bu dediğimi yapacak usta nereden bulacam. Adım gibi eminim bana burdaki usta bir sürü şey sayacak ve bunu yapmamak için beni ikna edecek. artık bilemiyorum ne olur. Allahtan Kırşehir'deki ustanın cep telefonu var özenle saklıyorum. O zaman geldiğinde ararım sen bunu ne için yap demiştin derim veya iki ustayı telefonla konuştururum. Yada o zaman gelene kadar arabanın başka bir hastalığı da çıkabilir. Bakalım zaman ne gösterecek. Ayrıca dün sabah burda hava soğuktu arabayı çalıştırdığımda 0 dereceydi dışarısı ve gerçekten dizel gibi ses çıkartıyordu. Biraz geç kaldığım için aklıma geldi ama yapamadım daha olmadı bir ara video çekip koyabilirim. Yorum bağlantısı
Ali Uslu 20 Nisan 2015 Yazar Paylaş 20 Nisan 2015 Kusura bakmayın cevap bayağı bir gecikti..Sorun subaplardanmış..Zamanında vantilatör kayışı kopup direksiyon hidroliği hortumunu parçalamıştı..110 km hızla giderken..daha sonra direksiyon kitlendi aracı durdurmak ve güvenli bir yere çekmek için biraz çaba sarfetmiştim..bunun sonucunda araç hararet yapmıştı..işte olay da tamda buymuş..hararetten dolayı 2 subap kendini yemiş..subapları değiştirdik ses tamamiyle kesilmedi ama bayağı azaldı..ha bu arada aracın sorununu araştırırken aracım çekiçten düştü 110u geçemez oldu..yine bunun sebebide bu subaplardanmış.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts