Selçuk Keleş 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Akşam Sayınlar Otel'deki odama yerleşiyorum, hafif yağışlı havanın da etkisiyle uykuya erken dalıyorum.Tabii sabah erkenden ayaktayım benim dışımda herkes hala uykuda. Hızlı bir kahvaltı yapıp kısa bir tura çıkalım bakalım. Öğlene kadar zamanımız var.Meydana inip Cinci hamamının yanından yürüyüşe devam ediyorum. Az ilerleyince sola ayrılan ara sokağın girişindeki kemerli küçük köprü dikkatimi çekiyor "hele şuraya bir girelim bakalım" diyip devam ediyorum.Dere yatağına paralel olarak ilerliyorum. Ev girişleri için küçük köprücükler sıralanmış. Sokağın adı da Dere Sokağı. Burası Akçasu mahallesine çıkıyor.Sabahın erken saatleri, ortalık çok sessiz. "Şimdi bir yerden karşıma bir köpek çıkacak" diye hafif tırsak ilerlerken birden dere yatağının üzerine inşa edilmiş camiyle karşı karşıya geliyorum. İlginç bir süpriz bu. 1880 yılında yapılmış olan Lütfiye Camii bu. Mahalle sakinlerinden biri tarafından, zorlu bir yolculukla gidip geldiği hac yolculuğuna şükür amacıyla yaptırılmış. Hem alan dar olduğundan hem de doğal dokuya zarar vermemek için böyle bir çözüm üretmişler.Alt kısmında kahvehane üstünde de dini eğitim verilen küçük bir mektebi de bulunuyor. Tabii mektep Cumhuriyet döneminde işlevini yitirmiş. Minaresi ahşap. İçine giremedim ancak içinde de ahşap bölümler bulunuyormuş.Caminin az yukarısında bir su kaynağı var ve köprünün altındaki çeşmeden buz gibi su akıyor. Fotoğrafta ağacın altındaki çeşmeyi niyeyse çekmemişim, şaşkınlığın etkisi herhalde.Ön tarafta da zamanında köprü varmış ancak araçlar manevra yapabilsin diye genişletilmiş. Cami 2006 yılında restorasyon geçirmiş. Çatısının bir kısmı eski bir kısmı yeni kiremitle kaplı.Yoluma devam ediyorum, tepeye kadar çıkıp Hıdırlık tepesine üstten varıyorum.Biraz ürkütücü bir mahalle ismi Bir kaç fotoğraf çekiyorum. Artık dönüş zamanı. Bir çay molasından sonra tepeden direk aşağı çarşıya inen taşlı yoldan iniyorum. 18 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Burası safranbolu ise biz nerdeydik telefonun tırt, Selçuk sırlarını paylşatı bizimle Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Her şey çok güzeldi...Emeği geçenlerin ellerine sağlık...dönüş yolunda iki tane catkolu mondeoya meydan okudum ve 1,5 litre az tükettim... yaşasın 90 beygir... 8 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Burası safranbolu ise biz nerdeydik Offroad, adrenalin, helecan peşinde:) 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 (düzenlendi) Zafer, Mahmut, Ergin ve Timur bizlere ev sahipliği yaptı, unuttuğum varsa kusura bakmasın emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz çok güzel vakit geçirdik. Tanışlarla hasret giderdik yeni tanıştığımız arkadaşlar da hazinemizi zenginleştirdi. Pazar sabahı Faruk, Serkan Toker ve Özyürek ile kısa bir Amasra turu yaptık. Meşhur salatası ve balığının tadına varıp Amasra'dan 15:15'te çıktık 21:30'da ancak Üsküdar'a varabildim yol çok kötüydü. Yeniçağa'ya kadar Serkan ve Emmi ile geldik, Mengen'de Serkan bize ev sahipliği yaptı sağolsun çayları içip yola devam ettik. Yolda Fatih Keskin ile karşılaştık Ankara'dan dönüyordu. Velhasıl 3 güne çok şey sığdırdık nicelerine ulaşmak dileğiyle... 1 Eylül 2013 tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 1 saat önce eve girdim. 1200km yol yaptım şenlik yemeğinden sonra Ankara ya geçtim.Bu arada benim şilep ortalama 5.6 yaktı.Ama ymn dediği gibi bi daha asla. Çok çok güzel 2 gün geçirdik.Emeği geçen herkese çok teşekkürler.Video da nasıl eğlendiğimiz belli zaten. Tadı damağımızda kaldı. Yeni buluşmalarda buluşmak dileğiyle. 4 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 yolda olanlara hayırlı yolculuklar, evlerine varanlara geçmiş olsun. Selçukkun eklediği resimlerin dışındakiler tırt neyle çektiniz be. yine muhteşem bir etkinlik olmuş, emeği geçenlerin ellerine kollarına sağlık. :sizleriçokkıskananadamsmileyi.: 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 yolda olanlara hayırlı yolculuklar, evlerine varanlara geçmiş olsun. Selçukkun eklediği resimlerin dışındakiler tırt neyle çektiniz be. yine muhteşem bir etkinlik olmuş, emeği geçenlerin ellerine kollarına sağlık. :sizleriçokkıskananadamsmileyi.: arkandan birileri gıdıklarken çek bakalım sen ne yapacan 4 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 yolda olanlara hayırlı yolculuklar, evlerine varanlara geçmiş olsun. Selçukkun eklediği resimlerin dışındakiler tırt neyle çektiniz be. yine muhteşem bir etkinlik olmuş, emeği geçenlerin ellerine kollarına sağlık. :sizleriçokkıskananadamsmileyi.: Abi geleydin eyiydi be.. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Safranbolu yolları hala aynı rahatsız edici parke taşlarla mı döşeli? evet aynen öyleydi.. doğallık bozulmasın ama bu kadar da doğal olunmaz ki.. böyle taşları bir de behramkale asos da görmüştüm.. 98 hyundai ile o çukurda kaluyorduk.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Mükemmeldi. En verimli şenliklerimizden biriydi. Belkide en verimlisiydi.Zafer, Mahmut, Ergin tebrikler, teşeklürler.Selçuğun çektiği fotoğraflara kısa bir yorum yapacağım.Selçuğun geleceğini biliyordum. Napıp eder görmediğimiz yerler bulur bu dedim ve tura kendi aracımla çıkıp daha fazla yer görmeye çalıştım. Yetmez dedim. Çıkıp yaya dolaştım. Yetmezdi parayı bastırıp özel tur aldım. Ama nafile. Yine görmediğim bir çok yer keşfetmiş. Tebrikler.Servet, arabanı epey hırpaladım kaedeşim. Hakkını helal et.Diğer yorumlar sonra. 6 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Gidenlerle görüştük, iyi anilari yoktu, kendini atmayi falan planliyordu en aon 4 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Arkadaşlar aranızda olmayı çok isterim fakat bu tarihlerde çalıştığım için planı nı bile yapamadım hepinizin yüklerine sağlık keyifli günler geçirmissiniz fotoğraflardan belli. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Hepimiz fara led takiyoruz, zafer bir adim ileride olacak tabi "Bu süper cila sayesinde aracimizda yuzumuzu goruyoruz. Evet sayin yolcular, bitti mi? Bitmediiiii!" 6 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Yavaş yavaş eldekileri yüklemeye başlayalım 9 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Mükemmeldi. En verimli şenliklerimizden biriydi. Belkide en verimlisiydi. Zafer, Mahmut, Ergin tebrikler, teşeklürler. Selçuğun çektiği fotoğraflara kısa bir yorum yapacağım. Selçuğun geleceğini biliyordum. Napıp eder görmediğimiz yerler bulur bu dedim ve tura kendi aracımla çıkıp daha fazla yer görmeye çalıştım. Yetmez dedim. Çıkıp yaya dolaştım. Yetmezdi parayı bastırıp özel tur aldım. Ama nafile. Yine görmediğim bir çok yer keşfetmiş. Tebrikler. Servet, arabanı epey hırpaladım kaedeşim. Hakkını helal et. Diğer yorumlar sonra. Benimki tamamen şanstı. Pek zamanım olmaz diye ön araştırma yapmamıştım. Bunun gibi turistik yerlerde incik-boncuk dükkanları yüzünden asıl görülmesi gereken yerler kaçırılıyor. Gittiğim çoğu yerden ayrılırken düşündüğüm şey burası için de geçerliydi : "Buraya daha detaylı olarak yeniden gelmek lazım" Forum ahalisi olarak yaptığımız cuma günkü tur en keyifli olan kısmıydı bence. İlk yarısına da katılabilseydim keşke. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Bir sonraki senligi sorup duruyo cocuklar. Ben nasil diyeyim bir sene sonra 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Baston gördüm. İhityarlar yanında getirmiş abi. Arnavut kaldırımda yürüteç olmuyormuş Şaka maka, hepimizi ceplerinden çıkartırlar Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Bu semavere cok icim gitti Senin semaverde süper abi.Bende de var o teneke olanlardan hiç tat alamıyorum çaydan Yorum bağlantısı
Recommended Posts