Kadir Varol 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 2006 Otomatik Ford Mondeom var. Bujileri 20-25bin km once degistim, platindi diye hatirliyorum(tanesi 20 liraydi) Belirli bir hizdan sonra (100 diyebiliriz) gaza bastigimda motorda bi titreme oluyor. Ayagimiz gazdan cekince tamamen geciyor. Boyle bir one bir arkaya atarmis gibi hafif bir titreme oluyor. Acaba bujilerden ya da ateslemeden dolayi midir? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 (düzenlendi) benzer bir sorun benim önceki arabada da vardı, 2. viteste ve 5. viteste özellikle silkeleme yapıyordu, 100 km hızı geçince silkeleme duruyordu, buji değişti lpg beyni temizlendi ve filtresi değişmişti ama çözüm olmamıştı, daha sonra motorda kaçak olduğunu fark etmiştik(tabi oda hararet yükselince ) kaçak olan parça bir iki ufak kısa hortum ve radyatör kapağı değiştikten sonra sıkıntım kalmadı, belki aynı şey değil ama işinize yarayabilir. 2 Eylül 2013 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Ateşleme sistemi ile alakalı bir konuya benziyor. Ateşleme bobinini kontrol ettirmelisiniz... 1 Yorum bağlantısı
Kadir Varol 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Atesleme sistemi olabilir. Bunlari degistirmek gerekiyor mu belirli bir km'den sonra? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 Şanzıman yağında eksiklik ve buna bağlı olarak yeterli yağ basıncı oluşmadığından vites geçişinde kararsızlık meydana geliyor olabilir. Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Büyük ihtimalle elektrik kesilmeleri o sık ve ani frenleme gibi olan haddiseleriniz tahminimce. Ya ateşleme bobinleriniz sorunlu, (ama aniden ortaya çıktığına göre) tam yerine oturtulmamış... Önce kablo sıkılıklarına yoğunlaşın, gene devamediyorsa ""EN SON DEĞİŞENE BAKIN" ,SANIRIM BUJİ'ler uymadı... Çünkü önceden yoktu dediniz, yapılanlardan geriye gidiniz tek tek... Uzaklaşmadan sorunu bulacaksınız umarım... SAYGILAR... Yorum bağlantısı
Misafir 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 2006 Otomatik Ford Mondeom var. Bujileri 20-25bin km once degistim, platindi diye hatirliyorum(tanesi 20 liraydi) Belirli bir hizdan sonra (100 diyebiliriz) gaza bastigimda motorda bi titreme oluyor. Ayagimiz gazdan cekince tamamen geciyor. Boyle bir one bir arkaya atarmis gibi hafif bir titreme oluyor. Acaba bujilerden ya da ateslemeden dolayi midir? Titreme mi, silkeleme mi karar vermek gerek. Silkeleme hava alma ya da elektriksel problem den kaynaklı olabilir. Ancak belli bir hızdan sonra yapıyor olması ve bunun gaz pedalı ile alakalı olması aracın yürüyen aksamından kaynaklı olabilir. Gazdan çekince hemen kesilme yapan titremeler iç aks kafası ile ilişkilidir. Belli bir hızdan sonra ortaya çıkar ve daha çok aracı çalkalama şeklinde titretir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 bilmediğimden soruyorum. benzinli mondeoda bujileri kaç km.de bir değiştirmek gerek.. 25000 km. önce değişen bujiler ömrünü doldurmamış mıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 bilmediğimden soruyorum. benzinli mondeoda bujileri kaç km.de bir değiştirmek gerek.. 25000 km. önce değişen bujiler ömrünü doldurmamış mıdır? LPG varsa araçta 20bin diye söylemişlerdi bir konuda. Ben 25-30bin km de bir değiştiriyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 İyi akşamlar.aracım lpgde gazı kesip tekrar verince sarsılıp sonra hızlanıyor.benzine geçince yapmıyor.Sorun ne olabilir acaba. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 İyi akşamlar.aracım lpgde gazı kesip tekrar verince sarsılıp sonra hızlanıyor.benzine geçince yapmıyor.Sorun ne olabilir acaba. LPG kalibrasyonuna baktırın. LPG kalibrasyonunda sorun yoksa LPG enjektörlere baktırın. Yorum bağlantısı
Ali Baştuğ 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 bu sıkıntılar bende de vardı sen şu buji yataklarına bi baktır yağ var mı oralarda P ve N de dururken de titreme varmı araç dururken park halindeyken zamanla oda oluşursa hemen baktır buji yuvalarına yağlanmış mı yemişmi bujiyi birebir aynı olay anlattığın mustafa hocam Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 bu sıkıntılar bende de vardı sen şu buji yataklarına bi baktır yağ var mı oralarda P ve N de dururken de titreme varmı araç dururken park halindeyken zamanla oda oluşursa hemen baktır buji yuvalarına yağlanmış mı yemişmi bujiyi birebir aynı olay anlattığın mustafa hocam Teşekkürler benim araç manüel fitesama rolantide titreme oluyor zaten ama benzinde yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 LPG kalibrasyonuna baktırın. LPG kalibrasyonunda sorun yoksa LPG enjektörlere baktırın. LPG encektörlerinin üzerinde yazan sıra numarasının dizilişi fark edermi şuanki sıralama 3-2-4-2.Enjektörlerin kablo takılış sırası doğru Yorum bağlantısı
Memet Çakmak 7 Aralık 2013 Paylaş 7 Aralık 2013 100 km üzerinde hızla giderken ayağını gazdan çekince düzeliyorsa şanzıman ile teker arasındaki aks başlığında boşluk var. Aksın başındaki lale bilyaları değiştirin Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 7 Aralık 2013 Paylaş 7 Aralık 2013 bu dediğiniz aracı ataga kaldırdınızda yapıyor ve sonrasında azalıyorsa akislerinizi kontrol ettirin bendede vardı aynı sorun sanki arac lastigi bozukmusta ıleri geri yalpa yapıyor gıbıydı. Yorum bağlantısı
Ali Baştuğ 7 Aralık 2013 Paylaş 7 Aralık 2013 daha önceki yazdıklarım kadir bey için di uyarı maksatlı Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 100 km üzerinde hızla giderken ayağını gazdan çekince düzeliyorsa şanzıman ile teker arasındaki aks başlığında boşluk var. Aksın başındaki lale bilyaları değiştirin Sadece LPg de yapıyor benzine geçince düzeliyor. bu dediğiniz aracı ataga kaldırdınızda yapıyor ve sonrasında azalıyorsa akislerinizi kontrol ettirin bendede vardı aynı sorun sanki arac lastigi bozukmusta ıleri geri yalpa yapıyor gıbıydı. LPG de ataga kalkınca yapıyor ama benzine geçip ataga kalktığında yapmıyor.zaten bütün sorunlar LPG de başlıyor benzinde bitiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts