İçeriğe Yönlendir

Troy 108 Parça Lokma Seti

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Şu linkteki üründen alsam mı diye düşünüyorum. 

http://www.hirdavatmarketim.com/14-12-Lokma-Takimi-Set-108-Parca,PR-19163.html

Bilenler bilir mercedesi aldıktan sonra bayağı bir sök-tak işine girer oldum. Bu setteki Torx ve Ters Torx (E) tam benim araçtakilerden.

E hali hazırda lokma setim ve cırcır setim yok. Bugün sanayide gördüm 200 TL dedi tam alacaktım. Dedim bir internette araştırayım ve daha uyguna buldum, 170 TL iyi bir rakam gibi.

Benim gibi amatör biri için fazlasıyla yeter gibi görünüyor. 

Açıklamada Krom vanadyum çelik, sertleştirilmiş, tavlanmış, paslanmaya karşı cilalı mat krom kaplama lokmalar demiş bu amatör seviye için yeterli midir?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

nerenin malıymış bu troy.sanki gözüme adi bir mal mış gibi geldi.

Ebay'da satılmadığına göre en azından Çin malı değil :D

Sanayide, elime alıp inceledim ağır ve sağlam duruyordu. Çin malı gibi değildi yani.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

İyiymiş.ama bende var zaten.(dilçıkaranadamsmayılı)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

İyiymiş.ama bende var zaten.(dilçıkaranadamsmayılı)

Alayım mı Şahin abi, bunun aynısından mı var sende yoksam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

SNAPON  en babası.

http://www.snapon.com

Hocam bana baba olanı değil de, amatör işlerde işimi görecek bir şey lazım :)

Bu set bu paraya olduğuna göre çok mu dandiktir acaba? Onu merak etmiştim. Yoksa normal midir?

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Alayım mı Şahin abi, bunun aynısından mı var sende yoksam.

Furkan bende aynısından var.Çok kaliteli değil ama işimi görüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Furkan bende aynısından var.Çok kaliteli değil ama işimi görüyor.

O zaman iyiymiş dediğine göre sen daha pahalıya almışın :p dil çıkaran adamın gerçek smileysi :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Sen amatör olabilirsin ama sökeceğin parçalar amatör değil, bu sette profesyonel değil zaten.

O setin içindeki parçaların çoğu senin işine yaramayacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sen amatör olabilirsin ama sökeceğin parçalar amatör değil, bu sette profesyonel değil zaten.

O setin içindeki parçaların çoğu senin işine yaramayacaktır.

Haklısın hocam ama her parça lazım olduğunda uçlarından arıyorum. Geçen direksiyonu söktüğümde söktüm söktüm en son T5 (Torx) lazım oldu. Minibüs ile sanayiye git-gel artı bir tane uç al derken zaten 15-20 Lira verdim. En azından evde bulunması için bir cırcır setine ve lokmaya ihtiyacım var. İzeltaş'ın sırf cırcır 1/4" olanına yanlış değilsem 70 TL dediler.

Mesela bir fren balatası değiştirirken vidasını bu set ile sökemez miyim? Biraz fazla sıkılmışsa atar mı?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi aynısından bende var, büyük cırcır sizlere ömür cırcırlamıyor artık  :D

Ben 130' a almıştım

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Abi aynısından bende var, büyük cırcır sizlere ömür cırcırlamıyor artık  :D

Ben 130' a almıştım

Hadi Cırcırı hariçten aldık diyelim. Uçların durumu nasıl sıyırdılar mı yoksa?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

En kalitelisnden 10 lokma anahtar  + düz yıldız tornavida, 10-14 anahtar pense yan keski alınır, ömürlük kullanılırı

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Haklısın hocam ama her parça lazım olduğunda uçlarından arıyorum. Geçen direksiyonu söktüğümde söktüm söktüm en son T5 (Torx) lazım oldu. Minibüs ile sanayiye git-gel artı bir tane uç al derken zaten 15-20 Lira verdim. En azından evde bulunması için bir cırcır setine ve lokmaya ihtiyacım var. İzeltaş'ın sırf cırcır 1/4" olanına yanlış değilsem 70 TL dediler.

Mesela bir fren balatası değiştirirken vidasını bu set ile sökemez miyim? Biraz fazla sıkılmışsa atar mı?

Bir cırcırın boyuna bak birde en büyük lokmanın boyuna bak. O lokma için o cırcırın boyunun yarım metre olması lazım.

Lokma genelde el girmeyen yerlerde kullanılır. Ben de tamir işi ile uğraşıyorum hiç lokma kullanmam.

Ağzı açık veya yıldız anahtar kullanıyorum. Torx olarak T saplı würth tornavida kullanıyorum.

Ben senin yerinde olsam arabanın genel civata tiplerini belirler ve ona göre takım düzerdim. Lokma almazdım.

Hafif işler için izeltaş, ağır işler için würth bakardım.

Sana bu yazdıklarım çok uçuk gelebilir ama adi takım adamı yolda bırakır, uyuz eder :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu işte profosyonel gibi olamayacağımıza göre ben olsam alırdım...bunlara benzer aletler bende de var oldukça işimi görüyor...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Geçen yıl Tipo aracım tam gideceğimiz yerde radyatör hortumunu patlattı, hortumu bulduk, alet edevat yoktu, gittim koçtaş'tan 13 TL'ye içinde 15-20 tane tornavida ucu  6-13 arası lokma bulunan tornavida seti aldım hala kullanıyorum ne sıyıran oldu ne birşey. Sökeceğiniz şeylerin ne kadar sıkı ve eski olduğuna bağlı setlerin sorun çıkartması.

Yorum bağlantısı
Orçun Dikayak

Furkan abi bence markayı araştır derim biraz.İzeltaş dendimi herkes biliyor alaşımın sağlamlığını ama bu marka biraz fason gibi geldi bana alırsın aracında en çok kullandığın torx sıyırır bu sefer bütün takıma lanet edersin :D Bilmiyorum ama eğer ayrı ayrı satılıyorsa bunlar tek tek en çok kullanılanları alıp birde kaliteli bir cır cır ile ömürlük olur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Furkan aracında güç ayarlı anahtarla sıkılacak cıvata ve somunlar bellidir. Zaten onlarla ilgili işlemler de bizleri aşar, bu alacağın seti de aşar. Bu kolların uzunluğu, sağlamlığıyla da doğru orantılıdır. Yani sen bu kolların ucuna boru takıp da zorlamadıktan sonra cırcırlarının bozulacağını sanmıyorum. Alet candır, bir tornavida bile yerine göre hayat kurtarır. İhtiyacın varsa almalısın, bence güzel bir set. Hiç olmazsa her şey derli toplu durur.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Geçen yıl Tipo aracım tam gideceğimiz yerde radyatör hortumunu patlattı, hortumu bulduk, alet edevat yoktu, gittim koçtaş'tan 13 TL'ye içinde 15-20 tane tornavida ucu  6-13 arası lokma bulunan tornavida seti aldım hala kullanıyorum ne sıyıran oldu ne birşey. Sökeceğiniz şeylerin ne kadar sıkı ve eski olduğuna bağlı setlerin sorun çıkartması.

Benim asıl istediğim uç lazım olunca elimin altında olsun. Zaten 2 yıl garantiliymiş cırcır bozulursa değişirler herhalde :)

Furkan abi bence markayı araştır derim biraz.İzeltaş dendimi herkes biliyor alaşımın sağlamlığını ama bu marka biraz fason gibi geldi bana alırsın aracında en çok kullandığın torx sıyırır bu sefer bütün takıma lanet edersin :D Bilmiyorum ama eğer ayrı ayrı satılıyorsa bunlar tek tek en çok kullanılanları alıp birde kaliteli bir cır cır ile ömürlük olur diye düşünüyorum.

Hangilerinin lazım olacağını bilsem tek tek alırım ama, sanırım öyle alırsak setten pahalıya gelir :)

Furkan aracında güç ayarlı anahtarla sıkılacak cıvata ve somunlar bellidir. Zaten onlarla ilgili işlemler de bizleri aşar, bu alacağın seti de aşar. Bu kolların uzunluğu, sağlamlığıyla da doğru orantılıdır. Yani sen bu kolların ucuna boru takıp da zorlamadıktan sonra cırcırlarının bozulacağını sanmıyorum. Alet candır, bir tornavida bile yerine göre hayat kurtarır. İhtiyacın varsa almalısın, bence güzel bir set. Hiç olmazsa her şey derli toplu durur.

Abi zaten benim girişebildiğim ve gözümün kestiği şeyler parçanın sökülüp takılması işi. Detay motor işlemlerinden anlayamayız.

Ama geçenlerde tam marş basarken yanlışlıkla anahtarı geri kapattım, Marş yarım kaldı. Arıza lambası yandı, koda baktım KrankŞAft pozisyon Sensörü. Arızayı sildim bir daha vermedi.

Ama rahat durmadım araştırdım sökmek için E8 uçlu, lokma + uzatma harici sökülebilecek bir yerde değil. Sensör 90 TL, işçilik için 100 TL alır bu mercedesçiler :)

O yüzden bir civatalık bir iş ama 3-4 parça malzeme lazım. En azından bir köşede dursun diye uygun fiyatlı bir şey bakıyorum.

Aşağıdaki gibi bir cır cır kolu alıp gerekli olan lokmaları da temin edilip uygun bir takım yapılabilir.

http://www.adnhirdavat.com/Malzemeler/as/otomotiv/circir_lokma_kolu

Cırcır kolu bozulursa bunlardan bir tane alırım artık.

Bir cırcırın boyuna bak birde en büyük lokmanın boyuna bak. O lokma için o cırcırın boyunun yarım metre olması lazım.

Lokma genelde el girmeyen yerlerde kullanılır. Ben de tamir işi ile uğraşıyorum hiç lokma kullanmam.

Ağzı açık veya yıldız anahtar kullanıyorum. Torx olarak T saplı würth tornavida kullanıyorum.

Ben senin yerinde olsam arabanın genel civata tiplerini belirler ve ona göre takım düzerdim. Lokma almazdım.

Hafif işler için izeltaş, ağır işler için würth bakardım.

Sana bu yazdıklarım çok uçuk gelebilir ama adi takım adamı yolda bırakır, uyuz eder :D

Nihat hocam, Mükremin abiye yazdığım cevapta belirttim lokma takımı bana lazım olur bazı yerlerde elle çalışmak mümkün değil.

Cırcır bozulursa İzeltaşın yada würth'ün alırız artık napalım :)

Yorum bağlantısı

Hadi Cırcırı hariçten aldık diyelim. Uçların durumu nasıl sıyırdılar mı yoksa?

Çok bir kuvvet uygulamadım o yüzden sıyrılan yok, amatör anlamda iş görüyor abi

Yorum bağlantısı

oto tamirhanesi değilsiniz ki ,hergün 3-5 tane arabayla uğraşmayacaksınız ya,tek bir araba,2-3 ayda bir belki uğraşacaksınız parçalarla. herşey var içinde sonuçta,fiyatı da piyasaya göre makul,alınır,bagajda tutulur bence.

Yorum bağlantısı
Reşat Uz

geçenlerde elta tools marka 1/4 18 parçalı karbüratörcü aldım(40 tl) emme manifoldu egr borusu ve termostat söküp taktım uğraşanlar bilir en zor işlemlerden dir işimi gördü fakat sonradan farkettim cırcır kolu ayarlı olanları da var (uzalıp kısalıyor)dar yerlerde çok işe yarar mafsallı ara parça sı mutlaka olmalı bazı küçük setlere mafsalı koymuyorlar ayrıca 1/2 T ve uzun arakolum ve lazım oldukça tek lokmalar aldım ne gerekliyse onu alıyorum fazla takım kargaşası hoşuma gitmiyor 1/2 cırcır almaya da niyetim var ama lazım olunca

yukarıda bahsettiğim işlerden termostat su kaçırıyordu conta kesip ayarlamak yerine usta yenisini değiştirecek termostat + işçilik 200tl

emme manifolt temizliği ve egr temizliğinde parça değişimi yok tamirciler bu işleri sevmez yapsa da benim içime sinmez(bunlar yapılrken 1el arabası malzeme sökülüyor temizlenip tekrar takılıyor ) usta: abi hem manifold hem de egr borusu komple tıkalıydı 10 kg tinerle zor açtık bu şekilde nasıl çalışmış hayret dese 250/300tl işçilik verilir

Bu nedenle lokma takımı bir ihtiyaçtır ancak fazla detaylı olanlar kalitesiz olabiliyor fazla aparatlarıda pek işe yaramıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Benim ucuz bir lokma takımım var 1/4 inç.Ayrı olarakta 1/2 inç cırcır kolu ve uygun lokmalar da var.Kendi söküp takacağımız vida ve somunlar belli zaten.Yağ değiştirirken tapa,filtreyi söküyorum.Evde de kullanıyorum.Sıyırma gibi bir problem yaşamadım.Bijon anahtarı fazla yük taşıyor ve önemli diye izeltaş aldım.Ben de bu tür araçlarda kesinlikle kaliteden yanayım ama;malum kalite pahalı oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...