İbrahim Aslıoğlu 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 geçenlerde elta tools marka 1/4 18 parçalı karbüratörcü aldım(40 tl) emme manifoldu egr borusu ve termostat söküp taktım uğraşanlar bilir en zor işlemlerden dir işimi gördü fakat sonradan farkettim cırcır kolu ayarlı olanları da var (uzalıp kısalıyor)dar yerlerde çok işe yarar mafsallı ara parça sı mutlaka olmalı bazı küçük setlere mafsalı koymuyorlar ayrıca 1/2 T ve uzun arakolum ve lazım oldukça tek lokmalar aldım ne gerekliyse onu alıyorum fazla takım kargaşası hoşuma gitmiyor 1/2 cırcır almaya da niyetim var ama lazım olunca yukarıda bahsettiğim işlerden termostat su kaçırıyordu conta kesip ayarlamak yerine usta yenisini değiştirecek termostat + işçilik 200tl emme manifolt temizliği ve egr temizliğinde parça değişimi yok tamirciler bu işleri sevmez yapsa da benim içime sinmez(bunlar yapılrken 1el arabası malzeme sökülüyor temizlenip tekrar takılıyor ) usta: abi hem manifold hem de egr borusu komple tıkalıydı 10 kg tinerle zor açtık bu şekilde nasıl çalışmış hayret dese 250/300tl işçilik verilir Bu nedenle lokma takımı bir ihtiyaçtır ancak fazla detaylı olanlar kalitesiz olabiliyor fazla aparatlarıda pek işe yaramıyor oto tamirhanesi değilsiniz ki ,hergün 3-5 tane arabayla uğraşmayacaksınız ya,tek bir araba,2-3 ayda bir belki uğraşacaksınız parçalarla. herşey var içinde sonuçta,fiyatı da piyasaya göre makul,alınır,bagajda tutulur bence. Doğru oto tamirhanesi değilsiniz ki ,hergün 3-5 tane arabayla uğraşmayacaksınız ya,tek bir araba,2-3 ayda bir belki uğraşacaksınız parçalarla. herşey var içinde sonuçta,fiyatı da piyasaya göre makul,alınır,bagajda tutulur bence. Bir tamirci arkadaşımın söyledikleri:Günde ortalama 100 bijon söküyorum.Mercedes gibi bazı arabalar olmazsa bu anahtarı kıramazsın demişti.Bijon anahtarı için. Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 http://www.sanalisveris.com/urun/1/2--lokma-anahtar-takimi-25-parca_977109.aspx?CatID=9319 ben bunu kullanıyorum çok memnunum...Bu siteden de çok alışveriş ettim tavsiye ederim.Karaköyde yerine giderseniz biraz daha indirim yapıyorlar... Yorum bağlantısı
Eray Sireli 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 (düzenlendi) bits ucu yazan o siyah tornivida uçlarının hepsi kolayca yer. Lokma ve cırcır çok kasmadan güzelce kullanılır. 3 Eylül 2013 tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Eylül 2013 Yazar Paylaş 3 Eylül 2013 bits ucu yazan o siyah tornivida uçlarının hepsi kolayca yer. Lokma ve cırcır çok kasmadan güzelce kullanılır. Bits dediği uçların iyisinden var elimde kullanıyorum. Cırcır ve lokma takımım yok, E Torx lardan hiç yok, mercedesin hemen hemen her yeri Torx ve E-Torx dan oluşuyor T5'e bile ihtiyaç duydum Yorum bağlantısı
Eray Sireli 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 (düzenlendi) Bits dediği uçların iyisinden var elimde kullanıyorum. Cırcır ve lokma takımım yok, E Torx lardan hiç yok, mercedesin hemen hemen her yeri Torx ve E-Torx dan oluşuyor T5'e bile ihtiyaç duydum Torx'lerde dikkat edilmezse sıkıntılı olur bence. En iyisi bu seti almak zaten siz kullanacağınız için dikkatli davranırsınız, elinizde güzel düzenli bir set olur. Olmadı ileride bazılarını değiştirirsiniz. Çünkü iyileri gerçekten çok pahalı. Amatör kullanım için fazla masraf. 3 Eylül 2013 tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Eylül 2013 Yazar Paylaş 3 Eylül 2013 Torx'lerde dikkat edilmezse sıkıntılı olur bence. En iyisi bu seti almak zaten siz kullanacağınız için dikkatli davranırsınız, elinizde güzel düzenli bir set olur. Olmadı ileride bazılarını değiştirirsiniz. Çünkü iyileri gerçekten çok pahalı. Amatör kullanım için fazla masraf. Bana lazım olan alet edavatların kalitelisini alayım desem 1.000 TL den aşağı olmaz galiba Bu seti alayım, cırcırı bozulursa Kaliteli cırcır alırız napalım. ( Bu cırcır ismide ne güzelmiş ya cırcırcır ) Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Eylül 2013 Yazar Paylaş 7 Eylül 2013 (düzenlendi) Eskişehir'de 10 lira fazla verdim aldim. adam bir sorun olursa getir dedi. Birde 2 tonluk tekerlekli kriko aldım. Yakında 4 disk ve tüm balataları kendim değişeceğim. 300 lira işçilik istediler. O paraya bunları aldım Kullandıkça bu konudan yorumlarımı paylaşırım. 7 Eylül 2013 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Eylül 2013 Paylaş 7 Eylül 2013 Eskişehir'de 10 lira fazla verdim aldim. adam bir sorun olursa getir dedi. Birde 2 tonluk tekerlekli kriko aldım. Yakında 4 disk ve tüm balataları kendim değişeceğim. 300 lira işçilik istediler. O paraya bunları aldım Kullandıkça bu konudan yorumlarımı paylaşırım. Benim taktikten gidiyorsun. Bir işin işçilik ücreti o iş için kullanılan alet edavattan fazla tutarsa gidip o aletleri alır, işi kendim yapar, hiç olmazsa takım sahibi olurdum. Yerin de uygunsa çok iyi olur. Krikoyu almakla iyi etmişsin. Bir de iki adet, üçayak tabir edilen sehpa'lardan al. Çok işine yarayacak. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Eylül 2013 Paylaş 7 Eylül 2013 Hadi hayırlı olsun.. Hobi falan derken yakında bu işlere başlamayasın Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Eylül 2013 Yazar Paylaş 7 Eylül 2013 Benim taktikten gidiyorsun. Bir işin işçilik ücreti o iş için kullanılan alet edavattan fazla tutarsa gidip o aletleri alır, işi kendim yapar, hiç olmazsa takım sahibi olurdum. Yerin de uygunsa çok iyi olur. Krikoyu almakla iyi etmişsin. Bir de iki adet, üçayak tabir edilen sehpa'lardan al. Çok işine yarayacak. Evet abi, bazı işleri yapmak için süper usta olmaya gerek yok. Detay işler için illaki ustaya giderim ve işçiliği öderim. Ama fren diski ve balatası değişmek için biraz dikkat ve az biraz el yatkınlığı yeter diye düşünüyorum. Şimdi kütük ve plastik takozlardan arıyorum. Krikoya aldıkdan sonra illaki güvenlik için altını sağlama almak lazım(mış). Hadi hayırlı olsun.. Hobi falan derken yakında bu işlere başlamayasın Arkadaşlarıma yardımcı olmaya başladım son videolardan sonra; - abi benim arabada şöyle şöyle birşey var bakalım mı diyen birkaç kişi oldu. Ek iş her zaman iyidir 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 7 Eylül 2013 Yazar Paylaş 7 Eylül 2013 Bu setle birlikte alet parkım: İlâve olarak 4 adet mandal işkence, demir testeresi ve yan keskim var. Bu da krikonun ilk görevi: Tam sağda lpg tesisatı yüzünden kastırılımış bir yere sürtüyormuş tespit ettim Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 9 Eylül 2013 Yazar Paylaş 9 Eylül 2013 Aldığım seti; yan tarafta komşu bir abi var ona gösterdim, baksın iyimi değil mi diye (kendisi münferit olarak çalışıyor, bu işten para kazanıyor yani). Çok beğendi bana da al hem bundan hem de krikodan dedi. Bugün gittim birer tanede ona aldım Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 10 Eylül 2013 Paylaş 10 Eylül 2013 (düzenlendi) Her Türk oto tamircisinin olmazsa olmazı, başucu takımı '' balyoz '' yok. Şaka şaka, güle güle kullan. 10 Eylül 2013 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Eylül 2013 Yazar Paylaş 10 Eylül 2013 Her Türk oto tamircisinin olmazsa olmazı, başucu takımı '' balyoz '' yok. Şaka şaka, güle güle kullan. Küçük balyoz var ama resimde yok Teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Eylül 2013 Yazar Paylaş 15 Eylül 2013 Ürünü gittim incelledim. Furkan abi düzeyindeki kullanıcılar için ömürlük bir set diyebilirim. Tüm uçlar krom vanadyum kaplı. Zaten bu tarz bir sette en önemli özellik bu. Hayırlı olsu abi tekrardan Dün sen gelmeden önce büyük cırcır sol tekeri sökerken (önce bijon anahtarı ile gevşetmiştim), küçük cırcır'ıda davlumbazın altında birçok yerde kullandım, şimdilik sağlam gibi görünüyor. Büyük ve küçük kayar T kollar bile birçok iş için yeterli görünüyor. Kullandıkça dahada belli olacaktır. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Aralık 2014 Yazar Paylaş 4 Aralık 2014 Bilgi verme açısından; 1 yılı geçti, bir çok işte kullandım. Kullandığım lokma ve uçlarda veya cırcır kollarda bir sorun yok şimdilik. Yorum bağlantısı
Recommended Posts