İçeriğe Yönlendir

Elo 12-220Vac/5Vdc İnvertör

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Aydın Perçem
(düzenlendi)

Soğutucuyu komple dolaba koy.. :)  Adaptörlerin üzerinde yazar kaç ampere kadar akım verebildiği, eski bir şarjlı süpürge adaptör falan varsa işe yarar.. ;)

Valla dolaba sığsa kapağını açıp koymak aklımdan geçmedi değil.. :D

Evden piknik alanına gidene kadar anca kendini havalandırıyor.. :shok:

Serkan, her adaptör olmaz sanırsam.. Bir kere voltaj tutacak, soğutucunun da az bi akım çektiğini sanmıyorum.. Olmazsa kendim bir tane toplayacam.. :good1:

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Güzel bir ürün ancak 220 çıkışı sanıyorum amerikan tip prizle?

Sani ilk resime biraz daha dikkatli bakınca farkettim, Amerikan tip fiş de takılabiliyor, uyumlu.

110/220 aralığında adaptör ile beslenebilen veya üzerinde anahtar ile voltaj seçimi yapılabilen cihazlar bu aletle kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

32 GB micro SD kartı da 40 liraya alamazsın... :D

Elo da 32,5 lira.. :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Valla dolaba sığsa kapağını açıp koymak aklımdan geçmedi değil.. :D

Evden piknik alanına gidene kadar anca kendini havalandırıyor.. :shok:

Serkan, her adaptör olmaz sanırsam.. Bir kere voltaj tutacak, soğutucunun da az bi akım çektiğini sanmıyorum.. Olmazsa kendim bir tane toplayacam.. :good1:

Genelde şajlı ev aletleri 12 v. diye hatırladığımdan öyle dedim yav, tabi ki voltaj tutacak... ;)  Çok bir akım çekeceğini zannetmiyorum çünkü peltierli soğutucudur, yani içinde bir kompresör falan yoktur zannetmiyorum...Aletin bir fotosunu veya ilan linkini ekleyiversen aslında bakarız...

S-link'e 5 kuruş vermem.

Kaç senedir aynılar:

http://www.pclabs.com.tr/2007/08/07/sahte-usb-20-hub-incelemeleri/

Ben 5 li prizini bile aldım gayet memnunum, usb 3.0 olsa ne olur olmasa ne olur ayrıca...Ne transfer edeceğim allasen...  :p

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Genelde şajlı ev aletleri 12 v. diye hatırladığımdan öyle dedim yav, tabi ki voltaj tutacak... ;)  Çok bir akım çekeceğini zannetmiyorum çünkü peltierli soğutucudur, yani içinde bir kompresör falan yoktur zannetmiyorum...Aletin bir fotosunu veya ilan linkini ekleyiversen aslında bakarız...

buzlukta ince tip 2 tane buz kasedi var.(hani şu mavi olanlardan) hiç çakmağa falan takmaya gerek olmadan plajda sabahtan akşama kadar içecekleri  soğuk tutuyor. içine koyacaklarınızı dolaptan çıkarıp koyarsanız  ve soğuk tutucuya buz kasedi koyarsanız kafi gelir diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Ben 5 li prizini bile aldım gayet memnunum, usb 3.0 olsa ne olur olmasa ne olur ayrıca...Ne transfer edeceğim allasen...   :p

abi öyle deme, safranboluda fotoları dağıtacağım diye eve 1,5 saat geç gittim ya.. sırf usb portlarım 2.0 diye.. :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Hazır yeri gelmişken, evdeki 220 prizlere takılan ve çıkışı 12 V DC olan adaptörler var (ama bende yok :) ) Satılanlardan da hiç birinde kaç amper çıkışı var göremedim.

Elimde BİM den aldığım oto soğutucu var, hani şu 79 TL olan..

Bu adaptör o soğutucuyu (soğuk tutucuyu) çalıştırır mı? Amacım ertesi gün pikniğe gideceksem, geceden soğutucuyu soğutmak.. :good1:

Evet çalıştırır. Tabi güç kaynağından bahsediyorsak, evde oto teybi çalıştırmak için kullanılanlar ise.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Evet çalıştırır. Tabi güç kaynağından bahsediyorsak, evde oto teybi çalıştırmak için kullanılanlar ise.

bahsettiğim ürünün çıkış akımını bilmiyoruz.. (buzdolabını kaldırıp kaldıramayacağını..)

aşağıdaki mesela 500mA

http://www.sanalpazar.com/220-V-12-V-Donusturucu-Cakmak-Cevirici-Adaptor__isp5641081

720013.jpg

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Benim far yaptığım ledlerin bir tanesi 350 ma çekiyor. Ne çalıştıracak bu?

Hiç bir şey çalıştırmaz gibi görünüyor..

Mükremin abi yukarıdaki gibi bir ürünün, evde BiM de satılan oto soğutucuyu çalıştırıp çalıştıramayacağı gündemde olan.. 500mA in çok çok üzerinde çekiyordur soğutucu..

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

bahsettiğim ürünün çıkış akımını bilmiyoruz.. (buzdolabını kaldırıp kaldıramayacağını..)

aşağıdaki mesela 500mA

Çalıştırmaz, 500mA'de doğru değildir. O soğutucuyu çalıştıracak güç kaynağının fiyatı kendi fiyatını geçer bence.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hiç bir şey çalıştırmaz gibi görünüyor..

Mükremin abi yukarıdaki gibi bir ürünün, evde BiM de satılan oto soğutucuyu çalıştırıp çalıştıramayacağı gündemde olan.. 500mA in çok çok üzerinde çekiyordur soğutucu..

Aydın soğutucunun üzerinde değerler yazıyordur. Ora baksana. Ayrıca bir çok soğutucunun 220 V. girişi de vardır. Buna rağmen yine de gerekiyorsa. Trafolu, tam regüleli 2-3 A.lik bir adaptör alacaksın. Veya kendin yapacaksın.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan

O değil de sigara paketinin üzerine rahmetli Nokia nın "connecting people"ını koyup altına o sloganı koyunca değişik olmuş bayağı :D .

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Aydın soğutucunun üzerinde değerler yazıyordur. Ora baksana. Ayrıca bir çok soğutucunun 220 V. girişi de vardır. Buna rağmen yine de gerekiyorsa. Trafolu, tam regüleli 2-3 A.lik bir adaptör alacaksın. Veya kendin yapacaksın.

çektiği akım yazmıyor abi.. 220 girişi yok maalesef..

evet kendim halledicem galiba..

Yorum bağlantısı

çektiği akım yazmıyor abi.. 220 girişi yok maalesef..

evet kendim halledicem galiba..

Hmmm, sen elektrikçi değil misin. Evinde ölçü aleti yok mu? Ölçü aletiyle bu soğutucunun ne akım çektiğini ölçemiyor musun? ;)  Hadi cevap ver bakalım. Bu devlet seni yetiştirmek için ne kadar masraf yaptı biliyor musun? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Hmmm, sen elektrikçi değil misin. Evinde ölçü aleti yok mu? Ölçü aletiyle bu soğutucunun ne akım çektiğini ölçemiyor musun? ;)  Hadi cevap ver bakalım. Bu devlet seni yetiştirmek için ne kadar masraf yaptı biliyor musun? :biggrin:

kem küm.. hık mık..

kötü yakaladın..

ölçü aleti takım çantasında, soğutucuyla takım çantası kilerde, araba dışarda.

arabayı açecen, çakmak devresine seri ölçü aletini girecen, soğutucuyu açacen, çekeilen akıma bakecen, çarpma bölme yapacen.. burda beyin jimnastiği yapmak daha zevkli galiba.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

kem küm.. hık mık..

kötü yakaladın..

ölçü aleti takım çantasında, soğutucuyla takım çantası kilerde, araba dışarda.

arabayı açecen, çakmak devresine seri ölçü aletini girecen, soğutucuyu açacen, çekeilen akıma bakecen, çarpma bölme yapacen.. burda beyin jimnastiği yapmak daha zevkli galiba.. :D

Bunları yapacan, fotoğraflayacan,  sonuçlandıracan, çözüm üretecen ve çözümleyecen, sonra da burada paylaşacan, hepimize faydalı olacan. :yes:

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Bunları yapacan, fotoğraflayacan,  sonuçlandıracan, çözüm üretecen ve çözümleyecen, sonra da burada paylaşacan, hepimize faydalı olacan. :yes:

Abi sende kesin öğretmenlik geçmişi var, eğitimci ruhu var sende..

Yorum bağlantısı

Abi sende kesin öğretmenlik geçmişi var, eğitimci ruhu var sende..

Konuyu dağıtma, beni boşver.

Sen şöyle 3-4 A.lık bir trafo ve tam regüleli, voltaj ve amperaj ayarlamalı ve de dijital göstergeli (abarttım mı) bir adaptör devresi tasarlasan, uygulasan ve burada yayımlasan da bizler de aynısını yapıp evlerimizde böyle işler için kullansak olmaz mı?

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Abi tam bir güç kaynağı oldu bu, dijital gösterge bişey değil de (paraya bakar) hadi gerilimi de ayarladık , akım?

Yorum bağlantısı

Abi tam bir güç kaynağı oldu bu, dijital gösterge bişey değil de (paraya bakar) hadi gerilimi de ayarladık , akım?

Cevabı sen verecen:)

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

yok ben hazır alayım.. :) o tür ince işleri sana bırakalım abi..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bilgisayar kasalarının içindeki power işgörebilir bence. İllaki vardır evde işte kullanılmayan :)

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Bilgisayar kasalarının içindeki power işgörebilir bence. İllaki vardır evde işte kullanılmayan :)

Çıkışları 5V değilmiydi onların?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...