İçeriğe Yönlendir

Focus 2001 Model Lpg Li Motor Ariza Işığı Yaniyor

Kerim Ömür

Recommended Posts

Kerim Ömür

2 hafta önce motor ariza ışığı yaniyordu  götürdüm  ustaya lpgli araçlarda bu ışık yanar dedi şimdi söndürürz ama ilerleyen günlerde tekrar yanar demişti ve dedigide oldu tekrar sarı şekilde yaniyor motor ariza ışığı araç tüplü bu sorun nedir acaba bilen varmı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2 hafta önce motor ariza ışığı yaniyordu  götürdüm  ustaya lpgli araçlarda bu ışık yanar dedi şimdi söndürürz ama ilerleyen günlerde tekrar yanar demişti ve dedigide oldu tekrar sarı şekilde yaniyor motor ariza ışığı araç tüplü bu sorun nedir acaba bilen varmı ?

Usta düzgün ayar yaparsa o ışık yanmaz.

Aracın LPG kitinin markası ne?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

Aynı olayı bende yasadım bir kez yandı bir daha yanmadı gaz aldıgınız yeri degiştirin ışıgı söndürdükten sonra

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracın lpg markasi BRC kiti dedigin ne oluyor ?

LPG kalibrasyonu yani ayarı iyi olursa arıza lambası yanmaz.

Benim aracımda yol bigisayarı 10 litre gösterirken 10.8 litre LPG yakıyordu ve sürekli arıza lambası yanıyordu. LPG'ci bu değeri %15 olarak ayarladı. Yani 10 litre yol bilgisayarı gösterirken araç 11.5 litre yakıyor artık.

İyi bir ayar için

http://www.mocanotogaz.com.tr/ BRC veya https://www.google.com.tr/#q=lpg%20sait%20usta ikisinide bir arkadaşın aracını götürdüm ve ben memnun kaldım ilgilerinden. Mocan aracı seyir halinde kalibrasyon yapıyor.

Aynı olayı bende yasadım bir kez yandı bir daha yanmadı gaz aldıgınız yeri degiştirin ışıgı söndürdükten sonra

LPG kalitesi etkili ama LPG ayarına baktırmak lazım.

Yorum bağlantısı
Hasan Altıntaş

dostum aynı durum bendede oldu, usta farklı gaz kullanımından olur dedi, ayarı yaptı söndü ışık, o günden itibaren aynı yerden almaya çalışıyorum henüz yanmadı, özellikle ucuz kalitesi düşük gaz basıldığında beyin okumayı geç algıladığından oluyormuş..

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

lpg ayarından kaynaklı tamamen.usta ayarladım yanmaz diyor gönderiyor sonra yine yanıyor.ayar kablosunu alıcam kendim ayarlıyacam artık bende.kendim söndürüyorum tekrar yine yanıyor.ben dikkat ettim genelde yüksek vites düşük devirde yanıyor.

mesela 3 vites 2000 devir altında sürdüğümde genelde yanıyor bu neden olduğunu anlamış değilim

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

İlgili devirlerde yakıt karışımı doğru değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Ömür

gaz opetten aliyorum arkadaşlar gazda sorun olacağini sanmıyorum

Yorum bağlantısı

Arıza ışığı yanması, büyük olasılıkla, ustanın işini iyi yapamadığının göstergesidir. Arıza ışığı, yalnızca arıza kodunu silerek giderilmemelidir. Doğru kalibrasyonla ışığın gendinden sönmesi gerekmektedir.

Yani şöyle düşünelim. Adamın beyninde tümör var, doktora gidiyosun, ağrı kesici veriyor. Önemli olan tümörü iyileştirmektir. Yoksa adam ağrı hissetmez ama tümör büyür, büyür, sonunda adam rahmetli olur.

Montaj sonrası ilk kilometrelerde ışık yanabilir. Daha sonra lpg ciye gidilerek "hareket halindeyken, araba gidiyorken" bilgisayara bağlanıp, kalibrasyon-ayar yapılmalıdır. Sonrada bir daha ışık yanmamalıdır. Hele hele ışık yanarken uzun süre kullanmak motora zarar verir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arıza ışığı yanması, büyük olasılıkla, ustanın işini iyi yapamadığının göstergesidir. Arıza ışığı, yalnızca arıza kodunu silerek giderilmemelidir. Doğru kalibrasyonla ışığın gendinden sönmesi gerekmektedir.

Yani şöyle düşünelim. Adamın beyninde tümör var, doktora gidiyosun, ağrı kesici veriyor. Önemli olan tümörü iyileştirmektir. Yoksa adam ağrı hissetmez ama tümör büyür, büyür, sonunda adam rahmetli olur.

Montaj sonrası ilk kilometrelerde ışık yanabilir. Daha sonra lpg ciye gidilerek "hareket halindeyken, araba gidiyorken" bilgisayara bağlanıp, kalibrasyon-ayar yapılmalıdır. Sonrada bir daha ışık yanmamalıdır. Hele hele ışık yanarken uzun süre kullanmak motora zarar verir.

+1

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Tüm lpg li araçlarda bu ışık yanar normaldir diyen ustacıklara aracınızı kurcalatmayın. Toplamda 6 senedir LPG li araç kullanıyorum araçlarım da hiç motor arıza ışığı yakmadı.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Tüm lpg li araçlarda bu ışık yanar normaldir diyen ustacıklara aracınızı kurcalatmayın. Toplamda 6 senedir LPG li araç kullanıyorum araçlarım da hiç motor arıza ışığı yakmadı.

+1

LPGli araçta arıza lambası yanar diyen ustaya değil arabamı kurcalatmak, yanına dahi yaklaştırmam.

LPG kalibrasyonu düzgün yapılmayan araç arıza lambası yakar.

Arıza kodunu silip,arıza lambasını söndürmek sorunu çözmek değil üstünü örtmek demektir.

Akü kutup başını çıkarın yarım saat bekledikten sonra hiç LPG'ye geçmeden benzinde 100 Km binin.

Düzgün bir LPG servisine gidin. Otomatik kalibrasyon yaptırdıktan sonra yolda OBD destekli kalibrasyon yaptırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Ömür

Şuanda lamba söndü  gazı opetten aliyorum başka daha iyi tavsiyesi olan varmi ?

Yorum bağlantısı

Şuanda lamba söndü  gazı opetten aliyorum başka daha iyi tavsiyesi olan varmi ?

İleride bir zaman yine yanabilir. "Yeni" ustanıza götürdünüz mü? Araba giderken, kalibrasyon yapıldı mı? Bunları yaptırmadan sadece gaz aldığınız yeri değiştirdiyseniz, eli kulağındadır, yine yanacaktır.

Yorum bağlantısı
Kerim Ömür

İleride bir zaman yine yanabilir. "Yeni" ustanıza götürdünüz mü? Araba giderken, kalibrasyon yapıldı mı? Bunları yaptırmadan sadece gaz aldığınız yeri değiştirdiyseniz, eli kulağındadır, yine yanacaktır.

Hocam kalibrasyon yapilmadı ama dediklerinize göre en kısazamanda ustaya gideceğim

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Hocam kalibrasyon yapilmadı ama dediklerinize göre en kısazamanda ustaya gideceğim

Kalibrasyon öncesinde akü kutup başı söküp 1 saat kadar bekledikten sonra kutup başını tekrar takın. 

Sadece benzinde en az 50 Km kullanın. Tavsiye 100 km civarında benzinde kullanmanızdır.(Bu işlemi yapmazsanız otomatik kalibrasyon düzgün çıkmaz.İleride tekrar ışık yakabilir.)

Sonra iyi bir LPG servisine gidin, OBD destekli kalibrasyonu sorun.

En iyi LPG kalibrasyonu otomatik kalibrasyon ve sonrasında yolda OBD destekli yapılan kalibrasyondur.

Bu işlemlerin sonucunda f/p oranının gayet tatminkar olduğunu farkedersiniz zaten.

Bu işlemleri kendim yapıyorum ve sonuç harika....Muş'ta olsaydınız yardımcı olurdum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

az önce aygaz marka lpg aldim.100 metre gitmeden ariza isiginin yandigini farkettim.daha once hiç yanmamisti.tahminen durum ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

az önce aygaz marka lpg aldim.100 metre gitmeden ariza isiginin yandigini farkettim.daha once hiç yanmamisti.tahminen durum ne olabilir.

Aygaz'da olduğunu duydum.Katkılı olduğu için diyorlar.. Özellikle BRC arıza lambası yakıyormuş. Bunu buradaki servis dedi. Ama ben bu yaz bir çok kez Aygaz aldım. Sorun yaşamadım ama yaşamayacağım anlamına gelmez..

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Atiker sistemde ayar yaptırdıktan sonra yaklaşık 4000km gittim sürekli Aygaz alırım (sadece 2 defa PO aldım) arıza ışığım yanmadı

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

ben ayar yaptirmadim ve zaman zaman aygaz alirim.ilk defa yaninca panik yaptim :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

ben ayar yaptirmadim ve zaman zaman aygaz alirim.ilk defa yaninca panik yaptim :D

Daha önce aynı yerden gaz almışmıydınız?

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

Daha önce aynı yerden gaz almışmıydınız?

evet birçok kez gaz almıştım.bu seferkinin diğerlerinden farkı tüp bitmişti. bende motor biraz benzinle çalışsın dedim 2 gün benzinle kullandım aracı.

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

evet birçok kez gaz almıştım.bu seferkinin diğerlerinden farkı tüp bitmişti. bende motor biraz benzinle çalışsın dedim 2 gün benzinle kullandım aracı.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.

LPG sisteminde başka herhangi bir sıkıntı yoksa (nozul ölçüsü uygun olmalı, enjektör kalitesi,regülatör kalitesi  v.s.+yapılan işçilik) ve LPG ayarı düzgün yapılmışsa tüpü nerden alırsanız alın ve Tüpün bitmiş olması, full olması, yarı  olması arıza ışığı YAKMAZ.

Motor arıza ışığı yandıysa arıza koduna bakılmalı sonrasında gerekli işlemler yapılmalıdır.

Arıza koduna bakılmadan vay şu sorun var demek tamamen atmasyon olacaktır.

Tkrar geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...