İçeriğe Yönlendir

Focus 2001 Model Lpg Li Motor Ariza Işığı Yaniyor

Kerim Ömür

Recommended Posts

Güray Taşkan

2 hafta önce motor ariza ışığı yaniyordu  götürdüm  ustaya lpgli araçlarda bu ışık yanar dedi şimdi söndürürz ama ilerleyen günlerde tekrar yanar demişti ve dedigide oldu tekrar sarı şekilde yaniyor motor ariza ışığı araç tüplü bu sorun nedir acaba bilen varmı ?

ya arkadaş ne kadar saçma bir cevap şekli ya. Lpg'li araçlarda lamba yanarmış. Böyle bişey mantıken yine denmez yani. Hiç bişey bilmeyen yine demez ama bu adam demiş ;) 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kerim Ömür

Arkadaşlar daha önceden bu sorun hakkında konu açmıştım fakat  Ustaya gittim  arıza sorununa baktılar ateşlemeden kaynaklı bi kere sıkışınca   arıza ışığını yakmış dedi usta neyse kodu sildi arıza ışığı söndü eve gelmeden tekrar yandı arıza ışığı  sorun şu ki araç tüpte  çalışırken rolantisiz çalışıyor  istop edecekmiş gibi olup bi anda devri 900 1000 lere  geliyor  aracı boşta çalışır halde  durdurdum arkada tüpe baktım tüpün ibresi sabit değil aşağı yukarı oynayip duruyordu . Şimdi bu sorunu gidermek için  ankarada  hangi firma yada ustaya gidebilirm yorum yapan arkadaşlar şimdiden sağolsunlar.

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Arkadaşlar daha önceden bu sorun hakkında konu açmıştım fakat  Ustaya gittim  arıza sorununa baktılar ateşlemeden kaynaklı bi kere sıkışınca   arıza ışığını yakmış dedi usta neyse kodu sildi arıza ışığı söndü eve gelmeden tekrar yandı arıza ışığı  sorun şu ki araç tüpte  çalışırken rolantisiz çalışıyor  istop edecekmiş gibi olup bi anda devri 900 1000 lere  geliyor  aracı boşta çalışır halde  durdurdum arkada tüpe baktım tüpün ibresi sabit değil aşağı yukarı oynayip duruyordu . Şimdi bu sorunu gidermek için  ankarada  hangi firma yada ustaya gidebilirm yorum yapan arkadaşlar şimdiden sağolsunlar.

Öncelikle geçmiş olsun.

Araba öyle bi kerecik sıkışınca arıza lambası akmaz.

lamba yakmadan önce Arıza Kodunu  bekleyen belleğe yazar.

Sorun devam etmezse yani bi kerelikse sonradan siler.

Sorun devam ediyorsa ANA belleğe yazar ve bizde "ulan arıza lambası yandı" deriz

O ustadan kesinlikle uzak durun.Sadece arıza kodunu silmek çözüm değildir.

Arıza koduna bakarak sorunun kaynağı bulunmalı ve o yönde çalışma yapılmalıdır.

Sorunun kaynağı halledilirse ilerleyen süreçte  arıza lambası kendiliğinden söner.

Kaliteli bir LPG Servisine gidin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Müslüm Özkan

merhaba arkadaşlar 1 yıldır motorlambası yanmıyordu yeni yandı fakat 3 . 4 gün sonra kendiliğinden söndü bu son 1 ayın içinde 3 . 4 kez tekrarladı. tam hazırlandım lpg ustasına götüreyim dedim söndü.lovato lpg fakat neden söner merak ediyorum teşekür eder hayırlı ve kazasız akşamlar dilerim..

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Bugün benimki de yandı. Regületörde sıkıntı var basınç hatası veriyordu. Dün 2 defa stop etti. bugün ışık yandı sanırım önümüzdeki hafta ustaya ziyaret var  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Müslüm Özkan

merhaba arkadaşlar :lpg yi aynı istasyondan alıyorum şell zorda kalmadıkca fakat yakın zamanda edirneye gittim ve istanbulu geçtim 550 km de gaz bitti benzinle devam edtim edirne yolu üzerin de ki benzinlikten aldım lpg yi fakat araç 110 km demedi o halde motor ışığı yanmamıştı.ankarada sincan dayım aynı şell den alırım motor lambası kendiliğinden sönmesi beni şaşırtdı. inşallah birdaha yanmaz.fakat lpg ayarını otobanda yapmıştı ustam sağolsun 1 senedirde yanmıyordu inşallah tekrarlamaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

şükür aynı sorun bende de var :)  LPG marka var üzerinde kutup başlarını söküp söndürüyorum sonra o geri yakıyor sağolsun böyle idare ediyoruz.Gazı Opet ve shellden alıyorum. Okuduğum kadarıyla LPG ayarı gerekiyor. Peki ANKARa-POLATLI'da tavsiye edilecek bir usta tanıyor musunuz?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İskender Taş
(düzenlendi)

Ford focus 2001 model aracımın motor arıza ışığı yanıyordu. pc ye bağlandığında c1310 fren hidrolik basıncı çevrim birimi ön sol tekerlik devresi ve p0053 ho2s ısıtıcı direnci(sıra1 sensör1) arızalarını gösterdi kayıtları sildik ama ne anlama geldiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? ilgi alakanız için şimdiden teşekkürler...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Tamamen büyük harf kullanarak mesaj yazmıyoruz İskender Bey.
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Arıza ışığı yanması, büyük olasılıkla, ustanın işini iyi yapamadığının göstergesidir. Arıza ışığı, yalnızca arıza kodunu silerek giderilmemelidir. Doğru kalibrasyonla ışığın gendinden sönmesi gerekmektedir.

Yani şöyle düşünelim. Adamın beyninde tümör var, doktora gidiyosun, ağrı kesici veriyor. Önemli olan tümörü iyileştirmektir. Yoksa adam ağrı hissetmez ama tümör büyür, büyür, sonunda adam rahmetli olur.

Montaj sonrası ilk kilometrelerde ışık yanabilir. Daha sonra lpg ciye gidilerek "hareket halindeyken, araba gidiyorken" bilgisayara bağlanıp, kalibrasyon-ayar yapılmalıdır. Sonrada bir daha ışık yanmamalıdır. Hele hele ışık yanarken uzun süre kullanmak motora zarar verir.

Tüm lpg li araçlarda bu ışık yanar normaldir diyen ustacıklara aracınızı kurcalatmayın. Toplamda 6 senedir LPG li araç kullanıyorum araçlarım da hiç motor arıza ışığı yakmadı.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.

LPG sisteminde başka herhangi bir sıkıntı yoksa (nozul ölçüsü uygun olmalı, enjektör kalitesi,regülatör kalitesi  v.s.+yapılan işçilik) ve LPG ayarı düzgün yapılmışsa tüpü nerden alırsanız alın ve Tüpün bitmiş olması, full olması, yarı  olması arıza ışığı YAKMAZ.

Motor arıza ışığı yandıysa arıza koduna bakılmalı sonrasında gerekli işlemler yapılmalıdır.

Arıza koduna bakılmadan vay şu sorun var demek tamamen atmasyon olacaktır.

Tkrar geçmiş olsun

Gerekli cevaplar verilmiş.  :good1:

Yorum bağlantısı
Hakan Berber

bir ara petrol ofisinden aldım 5 km gittim gitmedim hemen arıza lambasını yaktı (arıza kodu katalizör sisteminin verimi eşik değerin altında) yazıyordu artık opetten ya da lukoilden alıyorum sorun yok suan

Yorum bağlantısı
ferdi yuksel

Merhaba,

Aynı sorunu bende yaşıyorum motor arıza ışığım arada yanıyor, sonrasında sönüyor. Anlamadığım şu; sorun varsa yanmaya devam etmeli, kendiliğinden tekrar sönmesi. Muhtemelen değişkenlik gösteren bir parametre yüzünden.

Bu sorunu tamamen çözen birini görmedim. Varsa onun bizi bilgilendirmesini rica ederim.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Kaliteli lpg kiti montajı ve ehil birinin yapacağı kalibrasyon ayarı ile o ışığın yanmaması lazım.  yaklaşık 3 yıldır kullandığım aracımda böyle bir sorunum olmadı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...