İçeriğe Yönlendir

Sigortalı İşyerimin Tavanına Üst Komşudan Su Geliyor

Nihat Palolu

Recommended Posts

Nihat Palolu

Arkadaşlar işyerimin üst katında daire var, kiracı oturuyor.

Geçen sene eski kiracı taşınırken banyo bataryalarını sökmüş, yerine adi bir şeyler takmış.

Bu sırada bataryanın bağlantısını yaparken duvar içindeki dirseği çatlatmış ve işyeri tavanımdan su gelmişti.

Araya emlakçı girdi ve tesisat onarıldı. Tabi ben ıslak tavanla baş başa kaldım.

Mal sahibi çirkef bir kadın kocası yok, karşınıza alıp konuşamıyorsunuz, hemen türlü türlü bahaneler uyduruyor.

Ben dul kaldım yaşlıyım yaptıramam gelip ben boyayım diye ağlayıp sızlayıp sinirlerimi hoplatıyor.

Geçen olan olayda sigorta şirketimi aradım gelip baktılar.

Sen bir boyacı bul teklif al biz sana ödeme yapalım dediler, iş yoğunluğundan ilgilenemedim, öylece kaldı.

Ev sahibi kadına sigorta aracılığıyla yaptıracağım demiştim, ağlayıp sızlamıştı, gelip benden parayı alırlar diye.

Bu sabah dükkana geldim yine su gelmiş tavandan, şimid ne yapayım?

Sigorta şirketi bana inanır mı? Geçen sene olmuş olayı şimdi yeni olmuş gibi gösteriyorsun der mi?

Sigorta şirketi bana ödeme yaparsa masrafları karşı taraftan mı alır?

Sigorta şirketim, Allianz.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Bence karşı taraftan ücreti mahsup ederler. Tabi bilenler daha iyi yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kesinlikle masrafları üst kat ödeyecek. Başımıza 2 defa geldi. Birinde mahkeme yoluyla yapıldı. İkincisinde de mahkemeye verildikten sonra adam yaptırdı davadan vazgeçildi. Kendinizi harap etmeyin. Sizle muhatap olmayanla uğraşmayın. Verin mahkemeye gitsin. O uğraşsın size ne.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar işyerimin üst katında daire var, kiracı oturuyor.

Geçen sene eski kiracı taşınırken banyo bataryalarını sökmüş, yerine adi bir şeyler takmış.

Bu sırada bataryanın bağlantısını yaparken duvar içindeki dirseği çatlatmış ve işyeri tavanımdan su gelmişti.

Araya emlakçı girdi ve tesisat onarıldı. Tabi ben ıslak tavanla baş başa kaldım.

Mal sahibi çirkef bir kadın kocası yok, karşınıza alıp konuşamıyorsunuz, hemen türlü türlü bahaneler uyduruyor.

Ben dul kaldım yaşlıyım yaptıramam gelip ben boyayım diye ağlayıp sızlayıp sinirlerimi hoplatıyor.

Geçen olan olayda sigorta şirketimi aradım gelip baktılar.

Sen bir boyacı bul teklif al biz sana ödeme yapalım dediler, iş yoğunluğundan ilgilenemedim, öylece kaldı.

Ev sahibi kadına sigorta aracılığıyla yaptıracağım demiştim, ağlayıp sızlamıştı, gelip benden parayı alırlar diye.

Bu sabah dükkana geldim yine su gelmiş tavandan, şimid ne yapayım?

Sigorta şirketi bana inanır mı? Geçen sene olmuş olayı şimdi yeni olmuş gibi gösteriyorsun der mi?

Sigorta şirketi bana ödeme yaparsa masrafları karşı taraftan mı alır?

Sigorta şirketim, Allianz.

Bildiğim kadarı ile;

Yaptırıyorsun, sigorta şirketi sonra üst katla hallediyor. Ancak 2 hafta arayla da olabilir bu durum. Niye yalancı durumuna düşeceksin ki abi?

Bu arada avatar olmamış sanki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bildiğim kadarı ile;

Yaptırıyorsun, sigorta şirketi sonra üst katla hallediyor. Ancak 2 hafta arayla da olabilir bu durum. Niye yalancı durumuna düşeceksin ki abi?

Bu arada avatar olmamış sanki :)

Geçen sene ki su izi ile bu sene ki su izi aynı, o yüzden acaba sigorta şirketi şüphelenir mi diye düşündüm.

Geçen sene gelip resim çekmişlerdi çünkü.

Olmamış mı avatar? Tamam daha yakışıklı bir resmimi yüklerim :)

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Öncelikle yapılacak olan her onarım, sigorta şirketinden çıkacak her kuruş üst kattan tahsil edilir. 

Eğer yeniden su gelme durumu var ise zaten tavanlarda ıslaklık ve nem mevcuttur. Eski dosyadan da hasar almamışsınız, şirketin hasarı karşılama zorunluluğu var.  Eksper davet edip,  Asistans firma yönlendirtip nem ölçer cihazla tavanın ıslaklığını tespit ettirebilirsiniz... 

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Öncelikle yapılacak olan her onarım, sigorta şirketinden çıkacak her kuruş üst kattan tahsil edilir. 

Eğer yeniden su gelme durumu var ise zaten tavanlarda ıslaklık ve nem mevcuttur. Eski dosyadan da hasar almamışsınız, şirketin hasarı karşılama zorunluluğu var.  Eksper davet edip,  Asistans firma yönlendirtip nem ölçer cihazla tavanın ıslaklığını tespit ettirebilirsiniz... 

Geçen sene ki olayda hasar almadım, hatta bu sene ki ödediğim prim geçen seneye göre düşük. Sordum düşmüş bu diye, hasarsızlık gibi birşey den bahsettiler.

Diyelim ki sigorta aracılığıyla bu hasarı yaptırdım. Önümüzdeki sene sigorta pirimim yükselir mi?

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam bu hasar için size 250 TL gibi bir rakam öderiz demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Geçen sene ki olayda hasar almadım, hatta bu sene ki ödediğim prim geçen seneye göre düşük. Sordum düşmüş bu diye, hasarsızlık gibi birşey den bahsettiler.

Diyelim ki sigorta aracılığıyla bu hasarı yaptırdım. Önümüzdeki sene sigorta pirimim yükselir mi?

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam bu hasar için size 250 TL gibi bir rakam öderiz demişlerdi.

Hasarsızlık indirimi bozulur illaki ama fark edeceği rakam 100 TL'yi geçmez diye düşünüyorum. Tavan ortalama kaç metrekare? 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Hasarsızlık indirimi bozulur illaki ama fark edeceği rakam 100 TL'yi geçmez diye düşünüyorum. Tavan ortalama kaç metrekare? 

Su gelen kısım bazı bölümlerde duvara da inmiş. Su gelen kısmı dükkan içinde ayrı bir bölüm gibi düşünün.

Şimdi boyanacak toplam alanı ölçtüm (tavan+duvar) 25 metrekare çıktı.

Tavan ve duvarlar, saten alçı üzeri plastik boyalı. Yani birazcık alçı tamiri de ister.

Ic4Rdm4.jpg

6aBEwdF.jpg

rLxWcMW.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Kadının evine sigortası varsa ona rucu ettirilir senin hasarsızlığın da etkilenmez.

ayrıca sigortası olmasa da sigortayı kadından ister gerekirse mahkene yolu ile alırlar...para alınınca da senin hasarsızlığın geri gelecektir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Eski iz ile Yeni iz birbirinden kolayca ayırtedilebilinir.

Şu kaçağı kendini belli eder yalancı durumuna düşmezsiniz. Bu yüzden içiniz rahat olsun....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Kadının evine sigortası varsa ona rucu ettirilir senin hasarsızlığın da etkilenmez.

ayrıca sigortası olmasa da sigortayı kadından ister gerekirse mahkene yolu ile alırlar...para alınınca da senin hasarsızlığın geri gelecektir...

Üst dairenin sigortası, emin değilim ama olmama ihtimali çok yüksek.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Haklısın, biran gözden kaçırdım... 

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bayanla son kez görüşün yaptırmazsa sigorta şirketini devreye sokacağını,mahkeme masraflarınıda ödemek zorunda kalacağını hatırlatın.Belki iş ciddiye binince masraflarınızı karşılar.Ayrıca yukarıdan gelen suya bir önlem alınmadığı sürece sizin sorununuz bitmez,boya yaptırmadan önce yukarıdaki su kaçağının kesildiğinden emin olun ve boyanacak bölgenin kurumasını bekleyin.

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

adamı gam 

duvarı nem yıkar deyip

bence en yakın zamanda çözüme ulaşın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

benim üstte diş doktoru var, geçen sene tadilat yaptırırken bunlarda boruyu kırmışlar, olduğu gibi bizim banyoya aktı, kışın olduğu için yazın yaptıralım dedi, hani nem filan kalmasın diye, geçen görevliyle haber yolladım, tamam demiş kaç gün oldu ses çıkmadı, bir hafta daha bekleyeceğim eğer ses çıkmaz ise sigortaya haber vereceğim.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

benim üstte diş doktoru var, geçen sene tadilat yaptırırken bunlarda boruyu kırmışlar, olduğu gibi bizim banyoya aktı, kışın olduğu için yazın yaptıralım dedi, hani nem filan kalmasın diye, geçen görevliyle haber yolladım, tamam demiş kaç gün oldu ses çıkmadı, bir hafta daha bekleyeceğim eğer ses çıkmaz ise sigortaya haber vereceğim.

Lokman abi ben de daha sigortaya haber vermedim, üst komşuya söyledim bir an evvel yaptırın arızayı diye.

Mal sahibi, kiracı veya emlakçı gelip, geçmiş olsun yapacağımız bir şey var mı diye sormazsa arayacağım sigortayı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Nihat işyeri sigortalarında kasko gibi hasarsızlık indirimi yoktur.

Dosyanı açtır, sorulursa her şeyi anlat. Hasarını alırsın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Nihat geçmiş olsun öncelikle, eski patronum ticarette acıma acınacak hale düşersin derdi ama bazen insan yine de dayanamıyor işte...Sen oradan ekmek parası kazanmaya çalışıyorsun, başına gelen bu işte kesinlikle sigorta şirketini devreye sokup gerekli işlemleri yaptırman gerekir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Az önce sigorta acentemi aradım, bugün cumartesi olduğu için yarım gün çalışıyorlar galiba telefona kimse cevap vermedi.

Allianz çözüm hattını aradım, acentem ile mi görüşeyim yoksa size mi sıkıntıyı ileteyim diye sordum.

Biz yardımcı olalım dedi telefondaki bayan, poliçe numaramı aldı hasar kaydını yaptı.

2013YB... şeklinde bir dosya numarası ve sigorta eksperinin isim ve telefonunu verdi.

Cep telefonuma hasar dosyası açıldığına dair mesaj da gönderdiler.

Pazartesi günü sigorta eksperini arayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Doğru yapmışsın.. O seni arar muhtemelen.. 

Valla abi sen bu işi biliyorsun. Sigorta eksperi sabah erkenden aradı :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...