Şakir Kaya 14 Eylül 2013 Paylaş 14 Eylül 2013 Arkadaşlar merhaba ford club tr yi uzun zamandir takip ediyorum ve böyle yararlı güzel bir siteye üye olduğum için mutluyum.Bir mondeo kullanıcısı olarak bazı tamir çalişmalarımı ve tecrubelerimi paylaşmak ,ve sizlerden gerekli bilgi ve yardımları alarak mondeomu diri tutmayı isterim. bugün olan bir olayı anlatayım Ön sol taraftan araç durur vazıyetteyken direksiyonu çevirince (tak-tak )diye ses geliyordu rahatsız olmaya başladım ve sanayiye uğradım- Antalyada tamircilr mondeomu görünce boğa görmüş gibi kaçıyorlar- neyse ustaya anlattim gel rot balans a gidelim baksınlar dedi gittik ön takım sağlam dedi teşhis edemedi rot balansçı,tamirci direksiyon kutusuda olabilir dedi amortisör takozu ve üst bilyası da neyse söktü amortisörü takozu üst bilyayı çıkardı( ben bir yıpranma göremedim)bunları bi değiştirelim dedi ok. dedim aldım geldim değiştirip montaji tamamladı test ettik aynı ses aynı şekilde devam ettiğini gorduk Allah Allah dedi direksiyon kutusuna baktırmaya gittik bu sefer gittimiz usta kutu olsa bariz şekilde belli olur dedibu direksiyon kutusu değil dedi... sonuç:usta direksiyon kutusu diye düşünürken direksiyon mafsalını yağlasak dedim olur dedi şiringa ile mafsalın içine yağ bastık ses kesildi direksiyonda rahatladi ilginç bir durum yani mondeo böyle ilginçlikleri olan bir araba bu yuzden seviyorum arabamı parça kolay kolay bozulmuyor yağsız kalıyor sadece . sizde yağlanacak bir parça varsa önce yağlayın sonra değiştirin derim.... 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2013 Paylaş 14 Eylül 2013 Güzel detay... Teşekkürler Şakir Bey.. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 aynen mondeoyu gören çoğu usta kaçıyor,ya da erkekliğe ... sürdürmeyip yapmaya çalışıyor ama yapamayıp daha da bozuyor(başıma geldi,yapamadı ve bana "ben mondeodan anlamam"dedi)salıncak burçlarında da bazı zamanlar aynı şekilde çözüm olabiliyor. Yorum bağlantısı
Ümit Aplak 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Şakir bey Tam olarak neresi yağlandı ? Benim direksiyondada arada döndürünce tak tak ses var ama çözemedimi İçerde bir yer mi? Birde ne yağ kullandı gres mi? Yorum bağlantısı
Şakir Kaya 19 Eylül 2013 Yazar Paylaş 19 Eylül 2013 Şakir bey Tam olarak neresi yağlandı ? Benim direksiyondada arada döndürünce tak tak ses var ama çözemedimi İçerde bir yer mi? Birde ne yağ kullandı gres mi? Yorum bağlantısı
Şakir Kaya 19 Eylül 2013 Yazar Paylaş 19 Eylül 2013 Umit bey iceride direksiyonun altina egilin direksiyon milinin tam ortasinda kapakli bir yer var el yordamiile bulabilirsiniz o kapagi cikarin icine once bol pas giderici sikin daha sonra siringa ile normal makina yagi sikin bunlari yaparken direksiyonu devamli saga sola cevirin 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 konu ön düzen olunca bende birşeyler yazayım. kule, takoz, bilye değiştirirken mutlaka orijinali ile değiştirin, başıma geldi yan sanayi aldım, tekrar değiştirmek zorunda kaldım, özellikle bilyeyi elle kontrol ettiğinizde aradaki farkı göreceksiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts