İçeriğe Yönlendir

Ford Kuga& Kia Sportage


Hasan Varnalı

Recommended Posts

(düzenlendi)

C max almadan önce ciddi şekilde Sportage, İX35 ve Kuga araştırması yaptım. Donanım olarak Kia ve Hyundai mükemmel diyebilirim. Kuga donanım olarak pahalıya geliyor. 

 

3 aracıda test ettim malesef performans konusunda bence yeterli değiller. Ama 3'ü de güzel araba. Kuga'ya binince kaliteyi fark ediyorsunuz ama diğerleri de çok kötü değil. Bu sınıf araçlar bence 2.0 dizel olmalı. Malesef vergi konusundan dolayı pek gitmiyor.

 

Ben tercihimi Spo'dan yana -fiyat nedeni ile- kullanırdım. Ama bende bi tavsiye vermek istiyorum. Türkiye'de bu sınıfta en çok Qhasqai satılıyor malumunuz. Bence Cam tavanlı navigasyonlu 2011 üstü (benzinliler uygun fiyatta zaten) düşünün derim. Haaa bide beyaz olsun :D


Ayrıca aracınız için 30.000 lira uçuk bir rakam. Dizel değilse tabi.

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Yakıt tüketim videolarımı inceleyin isterseniz. Bu aracın bu kadar az yaktığına inanmayabilirsiniz ama ben belki yüzlerce kez denedim. Sonuç hep aynı... 30lt lpg ile kabaca şehirlerarası 88 sabit hızla 500-530 km ,100-110-120 aralığında giderseniz 460-480 km yol yapabiliyorsunuz. Araç her japon gibi yol sesi alıyor. Ama aynı zamanda oldukça konforlu bir araç...Dediğim gibi yakıt önemliyse güvenlik istiyorsanız oldukça donanımlı olan asx'i tercih edebilirsiiniz. Şimdi aşk zamanı :)

Yusuf Bey, 88 hız ile yapılan testte bu değerler normal bence.

Asıl önemli olan 120'de ne yakıyor  :)  

88 ile gitmek biraz sabır istiyor uzun yolda :biggrin:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Az bekleyin, captur benzeri bir model pug da çıkacak, gelişmiş seçimli esp sistemi ile hafif arazi ve kar canavarı da olur aynı zamanda, 1.5 dci motoru söylemeye gerek yok, mercedes bile aldı kullanıyor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

budurrr. seçimli esp, 4x2 lerde an itibarı ile candır. Tepee de de var ama kamyonet sonuçta. 3008 de de var ama, bu segmnete yakılacaktır

Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan

Yusuf Bey, 88 hız ile yapılan testte bu değerler normal bence.

Asıl önemli olan 120'de ne yakıyor  :)  

88 ile gitmek biraz sabır istiyor uzun yolda :biggrin:

ben 2 sene önce 110 ortalama ile uzun yol gittim. Amasya samsun rize dolaştım geldim. dediğim gibi 110 ortalama ile 440-460 km yol yapıyor. 110 ortalama diyorum 110 ortalama tutturmak için yüksek hızdada kullanmak gerekir malumunuz. Yani en asgari 440km yol yapar bu makina. Daha ne olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Deneyim olarak daha objektif bir paylaşım gerekirse 100-110 km şehirlerarası cruse control kullanarak gidilince 1 depe (50 lt civarı) ile 700- 750 km civarı yapılabiliyor SPO için. Tabi bu hızda yola tahammül zor olduğu için insan basıyor ve yakıt tüketimi artıyor. Bence bu sınıf bir araç için çok ciddi bir değer değil. 2008 Corolla benzinli ile bir kıyaslayın çok ciddi bir fark olmadığını göreceksiniz.

Aracın motoru bence gayet yeterli ve çok yakmıyor ancak araç SUV olduğu için yüksek ve rüzgar direnci fazla. Yakıtı etkileyen en büyük faktör bu olsa gerek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan

benim söylediğim değerler mininmum ve lpg değerleridir. Bir depo benzinle asx şehirdışı 960km yol yapanlar var. ben benzinde şehirdışında kullanmadım ama benle aynı anda alan arkadaşım halen benzinli biniyor o şehirdışı benzinde 960km yol yaptı. o da 110-120 giden biridir.Benim kullanımımla lpgde özellikle şehiriçinde 20kr yakıyor. Şehirdışında dayanamayıp bastığımda 110-120-130 gidersem yolun ve trafiğin durumuna göre en kötü 440km yapıyor. bu değer genelde 460-480 km kesin oluyor. Birde ben 88 sabit giderim derseniz o vakit bu araç için yine lpg de 530km gider hatta dahada gider....Lpg değerlerinin tamamı 30lt gaz ile oluyor. varın siz hesabedin....

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Alper Altndağ
(düzenlendi)

2012 Kia Sportage Sahibiyim 1.6 Gsl Plus 135 ps Biraz Fazla Yakıyor Ama Yaktığına Deyiyor.

tarihinde Alper Altndağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...