İçeriğe Yönlendir

Aracımın Orjinalinde Sis Lambası Yok, Nasıl Yapılır ?

Furkan Kocak

Recommended Posts

Furkan Kocak

Iyi forumlar abilerim. Aracim connectin en bos modeli oldugundan dolayi sis lambasi mevcut olmamaktadir. bende bu sorunu cozmek icin elektrikciden 80 TL ye sis lambasi aldim. adam ben takmiyorum dedi. kendim takabilirmiyim ? tapmponu inceledigimde uygulayacagim, vidalayacagim bi zemin bulamadim. bu konuda bi bilginiz var mi ? yardimci olursaniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Emrullah Güler

senin arcın tamponuna sis farı bağlayamassın  cok zor olur sıs farlı tipte tampon alman lazım senin kinin içinde sis far ayakları ve yeri yoktur

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Aracın sis farı bölümü plastik oraya sis takımı takılabilir diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

62648_4651016721961_1769200733_n.jpg

1175635_10200579491478302_508846609_n.jp

Aldigim sis lambasi bu sekilde :

1239823_10200579498078467_768212536_n.jp

tamponun yakindan resmi ;

1235905_10200579501758559_1324494704_n.j

Sürekli yağışlı ve sis olan bir yerde mi yaşıyorsunuz?

Yagis sisten ziyade aksesuar olarak dusunuyorum :)

kaç model aracınız ?

2010 

senin arcın tamponuna sis farı bağlayamassın  cok zor olur sıs farlı tipte tampon alman lazım senin kinin içinde sis far ayakları ve yeri yoktur

Fotograflarda goruldugu gibi yeri var ama orayi kestigimde nasil bi uygulama yapmam gerektigini bilmiyorum. En son care slikon vs yapistiricilar ama onada sicak bakmiyorum 

Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN

koskoca araba yapıp iki ampülden kaçıyolarya bende ona deli oluyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

koskoca araba yapıp iki ampülden kaçıyolarya bende ona deli oluyorum.

Aynen oyle. maksat lx , glx le farki cogaltmak 

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Bilmem kaç yüz km öteden sadece ekrana bakarak bu cevabı vereceğinizi tahmin etmiştim. İşte o aksesuar diye yaptığınız karşıdan gelen sürücünün gözünü almaktan başka işe yaramıyor. Sisli havada kullanmıyor iseniz. Zaten bizim millet hiç bişeyi amacına uygun kullanmaz. Mesela gazeteyi okumak için değil cam silmek için kullanır bizim millet. Neyse Başarılar.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Orayi kesmeden sokmek mumkun degilmi her takanin kesip silikon yaptigini sanmiyorum .

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Bilmem kaç yüz km öteden sadece ekrana bakarak bu cevabı vereceğinizi tahmin etmiştim. İşte o aksesuar diye yaptığınız karşıdan gelen sürücünün gözünü almaktan başka işe yaramıyor. Sisli havada kullanmıyor iseniz. Zaten bizim millet hiç bişeyi amacına uygun kullanmaz. Mesela gazeteyi okumak için değil cam silmek için kullanır bizim millet. Neyse Başarılar.

Amacim uzun yolda kullanmak degil. ust modellere uyum saglamak, aradaki farki kapatmak denebilir. Sagolun.

Orayi kesmeden sokmek mumkun degilmi her takanin kesip silikon yaptigini sanmiyorum .

Abi dun arabayi kriko ile kaldirip baktim inceledim. cikacagi tirnak vs bisey yok. kesmekten baska care yok sanirim. keserim o sorun degilde eger oturmassa far geri donus eziyetli olacak tampon full degiscek.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Aldığınız parça takmak istediğiniz yere tam oturacak mı? Tamponu kesmeden oturmaz büyük ihtimalle, en azından iç kısmını kesmek gerekir.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Hic bunlara sis takili olani gormedim oyuzden net birsey diyemiyorum.ama focuslar icin dysunuyorum olmayanlara alip takilabiliniyor bunlar icinde vardir bir yolu.

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Aldığınız parça takmak istediğiniz yere tam oturacak mı? Tamponu kesmeden oturmaz büyük ihtimalle, en azından iç kısmını kesmek gerekir.

Evet tam uygun. ic kismi kesip uzerine vidalamayi dusundum ama oylede fazla orginal bi goruntu saglayamayacagim. biraz daha dista durar gibi geliyo. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Evet tam uygun. ic kismi kesip uzerine vidalamayi dusundum ama oylede fazla orginal bi goruntu saglayamayacagim. biraz daha dista durar gibi geliyo. 

Dışta durursa siz de aldığınız lambanın dış plastiğini kesersiniz.

Bu tampon için Ford'un orijinal sis lambası yok mu?

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Dışta durursa siz de aldığınız lambanın dış plastiğini kesersiniz.

Bu tampon için Ford'un orijinal sis lambası yok mu?

Dis plastigi kesersem tampon icerisinde sabitleyecegim bi yer yok malesef :( var ama oda ayni sekilde. bu sadece birebir takliti. serviste taktirmaya kalksak olur olmadik fiyat veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Mutlaka takacağım diyorsan, sis yuvasının içinde yuvarlak olan, girintili çıkıntılı bölümü kesip elinde mevcut olanı uydurmaya çalış.

Aldığın lambalar iç kısma oturusa ( eğer daha küçükse ) yapıştırabilirsin.

Baktın olmuyor, o zaman gerçek ölçüde kesip bakarsın, baktın yine olmuyor, orijinalini yaptırırsın.

Çünkü daha lambaları oturttuktan sonra elektrik işi de olacak, kablo düğme falan.

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Mutlaka takacağım diyorsan, sis yuvasının içinde yuvarlak olan, girintili çıkıntılı bölümü kesip elinde mevcut olanı uydurmaya çalış.

Aldığın lambalar iç kısma oturusa ( eğer daha küçükse ) yapıştırabilirsin.

Baktın olmuyor, o zaman gerçek ölçüde kesip bakarsın, baktın yine olmuyor, orijinalini yaptırırsın.

Çünkü daha lambaları oturttuktan sonra elektrik işi de olacak, kablo düğme falan.

bu kadar zor oldugunu bilseydim almazdim dogurusu. fazla incelemeden almistim. oranin tirnakli oldugunu dusunerek. ins ic kisma oturur da uzmez beni. elektrik isi kolay. sagolsun peder anliyor :) sagolsin yardimin icin abi eyvallah :)

Hic bunlara sis takili olani gormedim oyuzden net birsey diyemiyorum.ama focuslar icin dysunuyorum olmayanlara alip takilabiliniyor bunlar icinde vardir bir yolu.

Focuslarin kolay. tirnakli yapmislar + kablolarida cekili vaziyette. bi kac aracta gordum ben. ornegin ;

1238867_10201973130759522_1973931363_n.j

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bu tampona sisfarı takmak kolay değil ve bahsettiğin gibi kolay değil malesef İbrahim.

Ya kesip kendi imkanlarınla uyduracaksın yada kople tamponu değiştireceksin. Bir arkadaş öyle yapmıştı ucuza tampon buldu birde kendininkini takasa verdi.

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Bu tampona sisfarı takmak kolay değil ve bahsettiğin gibi kolay değil malesef İbrahim.

Ya kesip kendi imkanlarınla uyduracaksın yada kople tamponu değiştireceksin. Bir arkadaş öyle yapmıştı ucuza tampon buldu birde kendininkini takasa verdi.

Tampon bulursam lx tamponu gerekir. oda boyali olucaktir. simdi on tampon boyali olupta arka tampon boyasiz olmaz. masraflar cogaliyor :( vazmi gecsem ne yapsam acaba

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Aksesuarcilar takmiyormu ben sisleriniz ziyan olmasin diye diyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Tampon bulursam lx tamponu gerekir. oda boyali olucaktir. simdi on tampon boyali olupta arka tampon boyasiz olmaz. masraflar cogaliyor :( vazmi gecsem ne yapsam acaba

Tampon serviste boyasız olur, araca göre boyanır, Yani istersen boyasız alabilirsin.

Dışardanda alcaksan boyasızını bulursun ;) Üretilirken boyalı üretilmiyorki boyasızını bulamiycaksın  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Tampon serviste boyasız olur, araca göre boyanır, Yani istersen boyasız alabilirsin.

Dışardanda alcaksan boyasızını bulursun ;) Üretilirken boyalı üretilmiyorki boyasızını bulamiycaksın  :biggrin:

Servis maddi olarak biraz sknti :D cikma olarakta hepsi boyali malesef :D boyasizlarda yeni modellerde hep boyle yerleri var ama sis yok :( yarin bi ostime gidecegiz mecbur :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Boyalı olsun uygun bulabiliyorsan. Sonra arkayıda boyatırsın. Boyasız bu tampon pek güzel durmuyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...