İçeriğe Yönlendir

Aracımın Orjinalinde Sis Lambası Yok, Nasıl Yapılır ?

Furkan Kocak

Recommended Posts

Furkan Kocak

Aksesuarcilar takmiyormu ben sisleriniz ziyan olmasin diye diyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Mahallede var bi tane fazla guvenmiyorum acikcasi. ulusada gidemiyorum ehliyet cikmadi daha :D simdi sislerden olmayalim diye tampon masrafina girmek istemiyorum :D su kapi kollari, arka plakalik ve aynalar kafama takildi birazda. boyatsam sorun olur mu ? illa cikmami ayarlamam lazim ? folyo diyorlar bide ne kadar dayanikli olur ? bilgin varsa abi :)

Boyalı olsun uygun bulabiliyorsan. Sonra arkayıda boyatırsın. Boyasız bu tampon pek güzel durmuyor.

bende ayni gorusteyim. uygun bu cikma bulabilirsem bakcam artik. sisleride cope aticaz mecbur

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Mahallede var bi tane fazla guvenmiyorum acikcasi. ulusada gidemiyorum ehliyet cikmadi daha :D simdi sislerden olmayalim diye tampon masrafina girmek istemiyorum :D su kapi kollari, arka plakalik ve aynalar kafama takildi birazda. boyatsam sorun olur mu ? illa cikmami ayarlamam lazim ? folyo diyorlar bide ne kadar dayanikli olur ? bilgin varsa abi :)

Boya gövde rengine daha güzel olur aynaları parlak siyah yapabilirsin ön ve arka tamponu boyat iyi biryerde daha güzel olur.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam

aslan abim.

80tl verdin sis farını aldın. muhtemelen elinde degupaj makinen filanda yoktur sen kendi çabalarınla oraları kesmeye kalkarsan yüksek ihtimal hazır tamponu sakatlayacaksın. veya tesisatı bağlarken bir sorun oluşturabilirsin.

üşenme bi oto elektrikçiye git, işe başlamadan önce hiç işten anlamayan biri gibi bu işin olup olmayacağını bitince düzgün güzel duracakmı diye sor. kaça yapacağının pazarlığını da yap.

son tavsiye 3 kademeli anahtar ile taksın orjinal far düğmesine dokunmasın orjinalden sadece arkadaki sisler çalışsın böylece havalı olsun diye ön sisleri yaktığında arkadaki adamın gözünü de parlak kırmızı ışık ile rahatsız etmezsin.

1.kademe düz açık, 2.kademe sis kapalı, 3.kademe uzun farlarla birlikte sislerde çalışır şekilde yapsın. selektör yaptığında dördü birden yanar çok hoş oluyor. Hadi kolay gelsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Furkan Kocak

Araca dun sisleri taktim. elektirigi bugun Ankaraya gelince cekmeyi dusunuyodum. gelirken ufak bi kaza yaptik oda sis lambasinin yanagini kirdik. artik o yanaktan bi daha bulabilirsek olur. pazartesi bi ostime gitmeyi dusunuyorum. tavan rafi , cam filmi falan yapilcak :)1381497_10200769672992721_488215858_n.jp1378074_10200769674712764_743881887_n.jp1385986_10200769677352830_1352018442_n.j

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Vida yerine siyah silikon kullansaydınız keşke sabitlemek için.
Orjinal gibi durmuş, vidaları saymazsak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Vidalar uzaktan siritmiyor.Gayet guzel olmus elinize saglik.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

tesisat işi basit ben kendim çektim akünün oraya :D kadar :D herşeyi ayarladım :D  sadece elektrikçiye role yi bağlatmıştım elinize sağlık vida hariç gerisi süper :D

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Vida yerine siyah silikon kullansaydınız keşke sabitlemek için.

Orjinal gibi durmuş, vidaları saymazsak.

Silikon gunesi gorunce birakiyo diyolar. vida hem saglam olur. biran evvel bitsin diye yanlis attim vidalari :D simdi uzerine siyah yuvarlak bant yapistirdim hic belli olmuyor :)

Güzel olmuş ellerinize sağlık.

Eyvallah abi :)

Vidalar uzaktan siritmiyor.Gayet guzel olmus elinize saglik.

Eyvallah sagolasin abi

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Silikon gunesi gorunce birakiyo diyolar. vida hem saglam olur. biran evvel bitsin diye yanlis attim vidalari :D simdi uzerine siyah yuvarlak bant yapistirdim hic belli olmuyor :)

Eyvallah abi :)

O dediğini normal kalitesiz şeffaf silikon yapıyor.

Siyah silikon sorun yaratmaz. Ben bir ara  siyah silikonla plakayı yapıştırmıştım canım çıkmıştı sökene kadar, şeffaf silikonla yapıştırınca asılınca elime kalıyor  :D

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

tesisat işi basit ben kendim çektim akünün oraya :D kadar :D herşeyi ayarladım :D  sadece elektrikçiye role yi bağlatmıştım elinize sağlık vida hariç gerisi süper :D

akuden cekince arza lambasi yanar diyolar :D elektirigi park lambasindan alip ayni zamanda iceriye anahtar koymayi dusunuyorum :D hem karsilama isiklariyla birlikte sislerde yanar. zaten parklar her turlu acik oldugu icin istedigim zaman kullanirim acip diye dusunuyodum :D bugun elektirikciyi aradim. oda tofas mi bu araba dedi. sen gel cikma connect far anahtari buluruz direk oraya cekeriz dedi. bulabilirsek guzel olcak ins :) 

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

akuden cekince arza lambasi yanar diyolar :D elektirigi park lambasindan alip ayni zamanda iceriye anahtar koymayi dusunuyorum :D hem karsilama isiklariyla birlikte sislerde yanar. zaten parklar her turlu acik oldugu icin istedigim zaman kullanirim acip diye dusunuyodum :D bugun elektirikciyi aradim. oda tofas mi bu araba dedi. sen gel cikma connect far anahtari buluruz direk oraya cekeriz dedi. bulabilirsek guzel olcak ins :)

en güzel fikir o zaten  ford connect bana göre :D  tofaş dır parçalayıp toparlaması kolay bi araçtır :D 

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

O dediğini normal kalitesiz şeffaf silikon yapıyor.

Siyah silikon sorun yaratmaz. Ben bir ara  siyah silikonla plakayı yapıştırmıştım canım çıkmıştı sökene kadar, şeffaf silikonla yapıştırınca asılınca elime kalıyor  :D

artik deldik ya keske delmeden soyleseydin :D o degil dun taktim abi :D bugun okuzun biri tam arabanin on tampona surttu sis lambasinin yanagi kirildi. o da ayri bi sorun simdi 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Iyi forumlar abilerim. Aracim connectin en bos modeli oldugundan dolayi sis lambasi mevcut olmamaktadir. bende bu sorunu cozmek icin elektrikciden 80 TL ye sis lambasi aldim. adam ben takmiyorum dedi. kendim takabilirmiyim ? tapmponu inceledigimde uygulayacagim, vidalayacagim bi zemin bulamadim. bu konuda bi bilginiz var mi ? yardimci olursaniz sevinirim.

Furkan profilinden öğrenci olduğunu görüyorum yazdığın iletinin imla hatalarını bir tarafa bırakayım dedim de başlıktan hiç birşey anlamadım :shok:  .Aracimin orginalinde demişsin ya burası aracın neresi oluyor :unsure2:

Ben ön maskeyi hiç yakıştıramadım tabii bu benim şahsi fikrim.Birde önünde ne yazıyor tam seçemedim warmachine mi ne var onun üstünde ne yazıyor :nea:

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

en güzel fikir o zaten  ford connect bana göre :D  tofaş dır parçalayıp toparlaması kolay bi araçtır :D

ahaha onceki arac kartaldi :D istedigim gibi oynama yapabiliyodum :D simdi  insan ister istemez cekiniyor :D

Furkan profilinden öğrenci olduğunu görüyorum yazdığın iletinin imla hatalarını bir tarafa bırakayım dedim de başlıktan hiç birşey anlamadım :shok:  .Aracimin orginalinde demişsin ya burası aracın neresi oluyor :unsure2:

Ben ön maskeyi hiç yakıştıramadım tabii bu benim şahsi fikrim.Birde önünde ne yazıyor tam seçemedim warmachine mi ne var onun üstünde ne yazıyor :nea:

Klavyede az cok kaciriyoruz dikkat etmiyoruz. on maske yok abi aracta ? turbo yazisindan mi bahsediyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ahaha onceki arac kartaldi :D istedigim gibi oynama yapabiliyodum :D simdi  insan ister istemez cekiniyor :D

Klavyede az cok kaciriyoruz dikkat etmiyoruz. on maske yok abi aracta ? turbo yazisindan mi bahsediyorsunuz ?

çekinme bence :D ben bütün acemiliğimi :D connectte attım peşine palio geldi  onun peşinede era geldi düşün gerisini

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

çekinme bence :D ben bütün acemiliğimi :D connectte attım peşine palio geldi  onun peşinede era geldi düşün gerisini

Su an connect yok mu abi ? :D bakalim cozecez bu aracida :D

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

bu kadar zor oldugunu bilseydim almazdim dogurusu. fazla incelemeden almistim. oranin tirnakli oldugunu dusunerek. ins ic kisma oturur da uzmez beni. elektrik isi kolay. sagolsun peder anliyor :) sagolsin yardimin icin abi eyvallah :)

Focuslarin kolay. tirnakli yapmislar + kablolarida cekili vaziyette. bi kac aracta gordum ben. ornegin ;

1238867_10201973130759522_1973931363_n.j

Ben yukarıdaki aracı senin zannettim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Furkan Tanrıveren

iyi forumlar abiler

2012 90ps connectime sis farı takmayı düşünüyorum ön tamponu ve far anahtarınıda değiştirmeyi düşünüyorum.Aklıma sadece elektrik tesisatında hazır kablosu var mı yok mu yoksa ayriyetten tesisat mı çektirmem gerekiyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

iyi forumlar abiler

2012 90ps connectime sis farı takmayı düşünüyorum ön tamponu ve far anahtarınıda değiştirmeyi düşünüyorum.Aklıma sadece elektrik tesisatında hazır kablosu var mı yok mu yoksa ayriyetten tesisat mı çektirmem gerekiyor

Konunuz birleştirilmiştir. Lütfen konu açmadan evvel arama yapınız.

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

Merhaba moderatör abi konuyu sen birleştirdin hiç kimse soruma cevap vermiyor.Bunun için ne yapmalıyım

Abiler bugün ford başere gittim sis farı takılıyor mu diye takarız ama 600tl parçalara fiyat çıkardılar.Ama sis farı takmak için bir gün de araba orda kalıcakmış .Takılması zor ve sıkıntılı olduğunu söylediler bana bir yol gösterebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba moderatör abi konuyu sen birleştirdin hiç kimse soruma cevap vermiyor.Bunun için ne yapmalıyım

Abiler bugün ford başere gittim sis farı takılıyor mu diye takarız ama 600tl parçalara fiyat çıkardılar.Ama sis farı takmak için bir gün de araba orda kalıcakmış .Takılması zor ve sıkıntılı olduğunu söylediler bana bir yol gösterebilir misiniz?

Yetkili serviste bu rakamı çıkarmaları normal. Ankara'daki üyelerimizden yardım alın, onların tanıdığı bu işi yapmış olan elektrikçileri mevcuttur. Onlar yardımcı olacaktır size. Erkan Uludağ ile mesela görüşebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Furkan Kocak

Aracın resmı varmı ? benim aracla birbirse benim yaptıgım gibi cin malıyla isi ucuza mal edebilirsiniz. ben servise sordugumda tamponun degısmesı gerektigini ve ardından sis lambası takılacagını yeni hat cekilecegi içinde anahtarın falan degişecegini söylemişlerdi. bu fiyat normal yani. en iyisi 75 liraya çin malı al. 50 lirayada monte ettir elektirigini çektir kullan bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...