Eyup Asil 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Arkadaşlar öncelikle merhaba. Aracıma 4 adet yeni lastik aldım. Müteakiben rot ve balans ayarına soktum hemde iki defa fakat bi türlü düzlemedi araba. usta şaseden oluyor çekiçleyelim filan dedi ama kabul etmedim. Aracımın hiçbir kazası yok. Sonra jantları değiştir göbekelr oynuyor filan dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Sorun ile ilgili fikri ya da çözüm önerisi olan varmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Peki lastikler değişmeden önce varmıydı bu olay? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Rot ayarı yapılırken lastik havada oluyor. Yere bastığında yapılan işlemlere rağmen çekme oluyorsa, ben olsam rot kollarına ve rot başlarına baktırırım boşluk var mı diye. Yere bastığında esneme yapabilir belki. Ekleme: Olmaz olmaz ama, lastik ebatları farklı olmasın sakın? Düşük bir ihtimal ama bir kontrol edin yine de. 20 Eylül 2013 tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eyup Asil 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 evet lastik değiştirmeden öncede vardı. araç 110 geçince direksiyon titreme yapıyor ayrıca. Rotcunun biri halledemedi belki onda problem vardır diye başka bi rotcuya götürdüm yine yok yine yok olmadı ... Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Bunun birçok sebebi olabilir örnek disk....diskleri hiç değiştirdinizmi ? bence iyi bir rot balanscıya gösterin derim. Yorum bağlantısı
Eyup Asil 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 Rot ayarı yapılırken lastik havada oluyor. Yere bastığında yapılan işlemlere rağmen çekme oluyorsa, ben olsam rot kollarına ve rot başlarına baktırırım boşluk var mı diye. Yere bastığında esneme yapabilir belki. Ekleme: Olmaz olmaz ama, lastik ebatları farklı olmasın sakın? Düşük bir ihtimal ama bir kontrol edin yine de. Yok ebatlarla ilgili sıkıntı yok aynı. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 evet lastik değiştirmeden öncede vardı. araç 110 geçince direksiyon titreme yapıyor ayrıca. Titreme ile çekme farklı sorunlar. Titre balanstan Çekme rot ayarından olur. Bence başka bir yere gidin. Ben petlas aldıktan sonra 2 defa araç balansa girdi. Bir türlü titreme kesilmedi. Sonra benim eski lastikçiye gittim. Biliyordum onun çok iyi balans yaptığını. Götürdüm Ali ustaya verdim aracı bir defa yaptı ve çok memnunum. Bence siz başka bir rot balasnçıya gidin derim. Yorum bağlantısı
Eyup Asil 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 Bunun birçok sebebi olabilir örnek disk....diskleri hiç değiştirdinizmi ? bence iyi bir rot balanscıya gösterin derim. iki taneye ustaya gösterdim. ikiside "iyi" ustalarmış ama sonuç yok. Ankarada bildiğiniz iyi bir yer varsa gösterebilrim. jantta eğrilik vs olabilir.. ustanın birisi öyle dedi jantlar yamuk dedi. ama şimdi 700-800 milyonda bi jantlara vermek istemiyorum bi daha Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 arabanın geçmiş hakkında bilginiz var mı? kaza şart değil, ufak bir kaldırıma sürtme, asfaltan yüksek veya düşük logar' lara çarpmak v.s etkili olur, eğer ilk sahibi iseniz emenate verdiğiniz kimsler oldu mu? ... fren merkezlerini kontrol ettirin, çeken tarafdaki fren balatası veya fren kampanası, diğerlerine göre daha fazla ısınıyor mu?.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 ustanın birisi öyle dedi jantlar yamuk dedi. ama şimdi 700-800 milyonda bi jantlara vermek istemiyorum bi daha Preste düzelir jantlar...yeniden almanıza gerek yok...tanesini 25-30 tl ye düzeltiyorlar. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Titreme ile çekme farklı sorunlar. Titre balanstan Çekme rot ayarından olur. Bence başka bir yere gidin. Ben petlas aldıktan sonra 2 defa araç balansa girdi. Bir türlü titreme kesilmedi. Sonra benim eski lastikçiye gittim. Biliyordum onun çok iyi balans yaptığını. Götürdüm Ali ustaya verdim aracı bir defa yaptı ve çok memnunum. Bence siz başka bir rot balasnçıya gidin derim. Bence öyle olmayabilir, başıma geldi, ön lastik tabandan balon yapmıştı. Lastik değiştik düzeldi. Konusu aşağıda, Gerçi arkadaşın lastik değişiminden önce de problemi varmış. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/238727-fiesta-van-direksiyon-sola-cekmesi-ve-cozumu/ Yorum bağlantısı
Aydın Sert 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Aynı sorun bende vardı, aks laleleri değişti düzeldi. Yorum bağlantısı
Eyup Asil 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 arabanın geçmiş hakkında bilginiz var mı? kaza şart değil, ufak bir kaldırıma sürtme, asfaltan yüksek veya düşük logar' lara çarpmak v.s etkili olur, eğer ilk sahibi iseniz emenate verdiğiniz kimsler oldu mu? ... fren merkezlerini kontrol ettirin, çeken tarafdaki fren balatası veya fren kampanası, diğerlerine göre daha fazla ısınıyor mu?.. Abicim balatalara hiç bakmadım? Bide balataları bi kontrol edeyimm Aynı sorun bende vardı, aks laleleri değişti düzeldi. aks lalesi nedir? ve fiyatı ne kadar? titreme tamam hadi janttan vs den oluyor araba niye çekiyor ben oraya takılı kaldım ? Preste düzelir jantlar...yeniden almanıza gerek yok...tanesini 25-30 tl ye düzeltiyorlar. jantın düzletiriz ama 2 gün sonra tekrar yamulur en iyisi çelik jant takıtr dedi usta.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 jantın düzletiriz ama 2 gün sonra tekrar yamulur en iyisi çelik jant takıtr dedi usta.. Aracınızda saç jantmı var ? Yorum bağlantısı
Eyup Asil 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 Aracınızda saç jantmı var ? alimunyum jant, kapaklı olanlarından x paket olduğu için dizayn jant diye geçiyor. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 bazı rot balanscılar tam enkaz benim başımada geldi ama saglam bir usta işi çözer disklerde oldugunu sanmıyorum disklerden olsa frene bastıgınız zaman direksiyonu sallar bu bana göre rot balans ayarsızlıgından kaynaklı eger önceden de yapıyorsa orjinal olmayan salıncak ta bu sıkıntıyı yaratabilir Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 bende 2 ay once lastıklerımı degıstırdım,hava lastıklerını kontrol etmek aklıma gelmedı ınanılmaz cekmeye basladı.lastık basıncları ınanılmaz dusmus.tekrar hava bastık duzeldi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 alimunyum jant, kapaklı olanlarından x paket olduğu için dizayn jant diye geçiyor. Bence bir düzeltin jantları preste ona göre yorum yapalım derim. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Aks lalesi aks başlarında iç kısımda bulunan parça. Çekme konusunda bir yorum yapamayacağım, bende çekme sorunu yoktu. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 bana aks ve rot gibi geldi bu sorun.aks milinde eğrilik,lalelerde sıkıntı varsa bu sorunlara yol açabilir.gaza yüklendiğinizde mi yapıyor ,120 km hızla giderken gazdan ayağınızı çektiğinizde yapıyormu? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Bence öyle olmayabilir, başıma geldi, ön lastik tabandan balon yapmıştı. Lastik değiştik düzeldi. Konusu aşağıda, Gerçi arkadaşın lastik değişiminden önce de problemi varmış. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/238727-fiesta-van-direksiyon-sola-cekmesi-ve-cozumu/ Lastikler değiştikten sonra olmuş zaten. Lastik değişiminden önce sadece titreme varmış. O balans veya lastik sorunundan. Ancak sola veya sağa çekme genelde rot ayarı. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Lastikler değiştikten sonra olmuş zaten. Lastik değişiminden önce sadece titreme varmış. O balans veya lastik sorunundan. Ancak sola veya sağa çekme genelde rot ayarı. Yok yav önceden de vardı demiş. Ama titreme için önceden olup olmadığını yazmamış. 1 Yorum bağlantısı
Behram Doygun 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Titreme 100'ü geçtikten sonra oluyorsa sorun balans yada lastik-jantlarda araç sağa yada sola çekmesi fren yapınca ise fren balatalarının ayarsız olmasından ama fren yapmadan oluyorsa rot ayarı bozuk yada rot başlarında en son ihtimal ise amortisör patlak bir amortisör de çekme yapar benim başıma gelmişti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts