Emre Şimşek Dün saat 16:35 Paylaş Dün saat 16:35 Söğürmenin tam olarak ne olduğunu az önce öğrendim ben 2014'te foruma katılmış birisi olarak. Forumun mazisi dipsiz kuyu gibi Dharma Girişimi mübarek. 1 5 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 16:56 Paylaş Dün saat 16:56 Foruma ilk girdiğim zamanlarda yapılmıştı, katılamadık o zaman, olsa da yesek 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 17:04 Paylaş Dün saat 17:04 Selçuk Bakış yazdı: Foruma ilk girdiğim zamanlarda yapılmıştı, katılamadık o zaman, olsa da yesek Artık simit çay 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 17:04 Paylaş Dün saat 17:04 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: C3? Niğde söğüc planı yapılırsa Citroen C3 test için katılma yönünde planlama yapabilirim. 750 km kadar mesafe. Epey bi ölçmek biçmek lazım Dün saat 17:05 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Bence o lezzet için 3 şarj da 750 km mesafe ölçümüde ve hatta her türlü yakıt tüketimi göze alınır diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ev sahibi görmedi henüz. Peşin vergileri de bitirdi ama. Kamyonla sefere mi gitti ne.. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Abi hesapladımda, yeni dünya düzeni ekonomi programımı aşacak kadar yüksek mebla çıkıyor. Kriter Citroen C3 (2012 1.4 VTi BMP) Hyundai i20 (2025 1.0 T-GDI DCT) Motor & Teknoloji Atmosferik (Eski Nesil) - 5 İleri Yarı Otomatik Turbo (Yeni Nesil) - 7 İleri Çift Kavrama 90 km/h Tüketim (Ort.) ~5.3 - 5.4 Litre / 100 km ~4.8 - 5.0 Litre / 100 km Toplam Yakıt Maliyeti ~4.400 TL ~4.125 TL Otoyol Ücreti (O-4) ~540 TL ~540 TL Yağ Eksiltme Maliyeti ~0.6 Litre eksiltir (Yanına 1LT yağ alman lazım: +300 TL) Yok / İhmal edilebilir Yorgunluk / Konfor Yüksek. (Vites geçiş sarsıntısı, motor sesi, süspansiyon sertliği) Düşük. (Sessiz kabin, sarsıntısız vites, daha iyi yol tutuş) Yokuş Performansı Düşük. (Bayılma riski, vites küçültme ihtiyacı) Yüksek. (Turbo torku ile 7. viteste tırmanır) Amortisman / Eskime Kendi aracın 1.500 km yaşlanır, lastiklerin eskir. Şirket aracı olduğu için sana maliyeti Sıfır. GENEL TOPLAM CEP MALİYETİ ~5.240 TL (Yakıt + Yol + Yağ) ~4.665 TL (Yakıt + Yol) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali Darbaz yazdı: Abi hesapladımda, yeni dünya düzeni ekonomi programımı aşacak kadar yüksek mebla çıkıyor. Kriter Citroen C3 (2012 1.4 VTi BMP) Hyundai i20 (2025 1.0 T-GDI DCT) Motor & Teknoloji Atmosferik (Eski Nesil) - 5 İleri Yarı Otomatik Turbo (Yeni Nesil) - 7 İleri Çift Kavrama 90 km/h Tüketim (Ort.) ~5.3 - 5.4 Litre / 100 km ~4.8 - 5.0 Litre / 100 km Toplam Yakıt Maliyeti ~4.400 TL ~4.125 TL Otoyol Ücreti (O-4) ~540 TL ~540 TL Yağ Eksiltme Maliyeti ~0.6 Litre eksiltir (Yanına 1LT yağ alman lazım: +300 TL) Yok / İhmal edilebilir Yorgunluk / Konfor Yüksek. (Vites geçiş sarsıntısı, motor sesi, süspansiyon sertliği) Düşük. (Sessiz kabin, sarsıntısız vites, daha iyi yol tutuş) Yokuş Performansı Düşük. (Bayılma riski, vites küçültme ihtiyacı) Yüksek. (Turbo torku ile 7. viteste tırmanır) Amortisman / Eskime Kendi aracın 1.500 km yaşlanır, lastiklerin eskir. Şirket aracı olduğu için sana maliyeti Sıfır. GENEL TOPLAM CEP MALİYETİ ~5.240 TL (Yakıt + Yol + Yağ) ~4.665 TL (Yakıt + Yol) 2000 liraya gider gelirim ben.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: 2000 liraya gider gelirim ben.. Ha ha ha ha . Boş koltuk varmı. Koltuk için 500 öderim. Abi yapay zeka senin için 2900 dedi.. artı 2,5 saat şarş süresi ekledi. Gider Kalemi Citroën C3 (2012 1.4 VTi BMP) Opel Corsa-e (2024 Elektrikli) 1. Yakıt / Enerji ~4.455 TL (Benzin) ~2.350 TL (%20 Ev + %80 Hızlı Şarj) 2. Otoyol Ücreti (O-4) ~540 TL ~540 TL 3. Bakım & Yağ Gideri ~350 TL (0.6 Lt Yağ Eksiltme) 0 TL (Yağ derdi yok) 4. Araç Yıpranması Yüksek (136.000 km'lik motor ve şanzıman yorulur) Düşük (Sadece lastik aşınması) 5. Yemek Masrafı 🍔 ~2.300 TL (Standart mola: 2 Ana Öğün + Çay/Kahve) ~3.000 TL ⚠️ (Şarj süresince sıkılan aile AVM/Cafe harcaması) 6. Zaman Kaybı Yok (İstediğin yerde dur/kalk) +3 Saat (Mecburi şarj beklemeleri) CEBİNİZDEN ÇIKAN TOPLAM ~7.645 TL ~5.890 TL 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 saat önce Paylaş 5 saat önce bunlar adil değil Ali...algı yapma. Niğdeye mola vermeden gidebilecek adam sınırlıdır. Ben iki kez 40 dk mola verdim. Birinde kahvaltı diğerinde de yemek yedim. 40 değil 30 olur muydu olurdu. ama 20 olmazdı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: bunlar adil değil Ali...algı yapma. Niğdeye mola vermeden gidebilecek adam sınırlıdır. Ben iki kez 40 dk mola verdim. Birinde kahvaltı diğerinde de yemek yedim. 40 değil 30 olur muydu olurdu. ama 20 olmazdı. Abi i20 boşver, ben C3 satırı ile kıyaslıyorum. Ayrıca Yakıt verimliliği tekniklerini kullanacağımda alacağım sonucu hesaba katmıyorum. 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 saat önce Paylaş 5 saat önce O zaman bu Senin lastik parası veriip vermemenin tasarrufla alakası yok. o özel bir konu burada paylaşmasan da olur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: O zaman bu Senin lastik parası veriip vermemenin tasarrufla alakası yok. o özel bir konu burada paylaşmasan da olur. Ozaman bu nasıl tüm masrafları ekle diyince 3 kişilik yemek fiyatıda ekledi. Gemini 3 pro deniyorum yeni çıktı. Gider Kalemi Citroën C3 (2012 1.4 VTi BMP) Opel Corsa-e (2024 Elektrikli) 1. Yakıt / Enerji ~4.455 TL (Benzin) ~2.350 TL (%20 Ev + %80 Hızlı Şarj) 2. Otoyol Ücreti (O-4) ~540 TL ~540 TL 3. Bakım & Yağ Gideri ~350 TL (0.6 Lt Yağ Eksiltme) 0 TL (Yağ derdi yok) 4. Araç Yıpranması Yüksek (136.000 km'lik motor ve şanzıman yorulur) Düşük (Sadece lastik aşınması) 5. Yemek Masrafı 🍔 ~2.300 TL (Standart mola: 2 Ana Öğün + Çay/Kahve) ~3.000 TL ⚠️ (Şarj süresince sıkılan aile AVM/Cafe harcaması) 6. Zaman Kaybı Yok (İstediğin yerde dur/kalk) +3 Saat (Mecburi şarj beklemeleri) CEBİNİZDEN ÇIKAN TOPLAM ~7.645 TL ~5.890 TL 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 2000 liraya gider gelirim ben.. Kar yağsa da Erciyes e gitsek, bakalım çıkarken harcadığını inerken kazanacak mı 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: bunlar adil değil Ali...algı yapma. Niğdeye mola vermeden gidebilecek adam sınırlıdır. Ben iki kez 40 dk mola verdim. Birinde kahvaltı diğerinde de yemek yedim. 40 değil 30 olur muydu olurdu. ama 20 olmazdı. 1000 dönüm arazide beleş tatil de yapıyor hocam adam zengin 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Fatih Uzun yazdı: Kar yağsa da Erciyes e gitsek, bakalım çıkarken harcadığını inerken kazanacak mı Ben o hatayı bi kere yaptım yaylada doldurdum arabayı son çıkmadan aklıma geldi 97 ile başladım inmeye hemen doldu ve sonra fren tutmamaya (yani normal fren istemeye) başladı. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Ben o hatayı bi kere yaptım yaylada doldurdum arabayı son çıkmadan aklıma geldi 97 ile başladım inmeye hemen doldu ve sonra fren tutmamaya (yani normal fren istemeye) başladı. Yukarı çıkınca şarzı 50,60a ayarlamak lazım,biz benzinliler basıyoruz hocam frene inerken o kadardan birşey olmaz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Fatih Uzun yazdı: Kar yağsa da Erciyes e gitsek, bakalım çıkarken harcadığını inerken kazanacak mı Bolu da olur. Harcadığının 1/3 ünü belki kazanır. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bolu da olur. Harcadığının 1/3 ünü belki kazanır. Yine forumca naylonla aşağı kaymalı olsun,10 sene oldu herhalde abi Erciyese gideli. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 32 dakika önce Yazar Paylaş 32 dakika önce 12 senelik konu hortlamış Servet Aydın yazdı: Saatleri ayarlayalım Sanki saati belli adamsın haberim olmadan geliyon Geldiğin Otelde adamım çıkıyor... Mehmet Göktürk yazdı: 2 dir niğdeye gidiyorum yeme içme güzel. çarşı da güzel. boluda bir duruyorum sonra gölbaşında duruyorum. iki şarj molası yetiyor. Hocam hiç haberim olmadı Mehmet Ozyurek yazdı: Ev sahibi görmedi henüz. Peşin vergileri de bitirdi ama. Kamyonla sefere mi gitti ne.. Dün de bakmıştım ama hiç görmemişim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts