Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Merhaba arkadaşlar aldığım günden beri sağ arka yolcu tutacağı kendini bırakmıış ööyle sallanıyordu araç sallandıkça taktuk vuruyodu kapıya, iki yay tutuyordu bu kolları fakat ikiside kırılmış yada boştaydı, baktım iki yayda kırılmış . bi kola iki yay fazla diyerek sağlam koldan yayın birini söktüm baktım tek yayda kolu çok rahat tutuyor ve diğerine monte ettim, aynı sorunu olan arkadaşlar için buyrun resimler. bu ilk hali . işaretli yerden ince bir tornavidayla kapağı yukarı doğru kaldırıyoruz ve yay mekanizmasının olduğu yeri görüyoruz. tekrardan işaretli yerden kastırarak kızak gibi o plastiği yukarı doğru ittiriyoruz ve kol boşa çıkıyor plastik gediğinden çıkarıyoruz. yayı takarken yayın uzun kısmını kırmızı işaretli yerine kısa kısmını sarı işaretli yere yerleştiriyoruz, önce sarı kısmı yerleştirip sonra kargaburunla kırmızı kısmı gediğe oturtup topluyoruz ve bitmiş hali Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Âla! Yaratıcı olmuş valla. Güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Faydalı paylaşım için teşekkürler...ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Bunu düşünmek yapmaktan daha zor.Çoğumuzun aklına gelmez. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Âla! Yaratıcı olmuş valla. Güle güle kullanın Faydalı paylaşım için teşekkürler...ellerinize sağlık. Bunu düşünmek yapmaktan daha zor.Çoğumuzun aklına gelmez. teşekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Güzel çalışma. Ama iki yayında kırıldığı kolu tek yay nekadar süre tutar? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Teşekkürler, bu problemi yaşayan arkadaşlar rahatlıkla giderebilirler..... Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Güzel çalışma. Ama iki yayında kırıldığı kolu tek yay nekadar süre tutar? takarken o kadar zorladımki kırılmadı ya dahada kırılmaz:) zaten tam açılımda dahil yaya çok fazla bir yük binmiyor yay sadece bıraktığında geri çekmesini sağlıyor. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 çok güzel anlatmışsınız ve resimlere de iyi işaretleme koyarak desteklemişsiniz............. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Elinize sağlık Bir de yavaş kapanabilenlerden yapılabilme yolu olsa tadından yenmez. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Elinize sağlık Bir de yavaş kapanabilenlerden yapılabilme yolu olsa tadından yenmez. arkadaşta avensis var yavaş kapanan sisteme bi bakiimmi dedim takım çantamı aldım kapısını açtım, babası göster ama elletme demiş, dokundurtmam dedi.:) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 (düzenlendi) Güzel çalışma olmuş.Ancak ben çok fazla dayanacağını düşünmüyorum.Kullanılmazsa olabilir..Çünkü çift yay olmasının bir mantığı mutlaka vardır.Siz bence bu dönemde oraya uyacak başka bir yay bulun.Diğer tarafa da onu takın..Mutlaka uygun yay bulunur. Mesela eski ahşap çamaşır mandallarında ki yaylar iş görebilir. Ahşap dedim ama aşağıdakiler daha rahat bulunabilir.Bunlarda uyar..Hatta kesin uyar gibi.. 2 Ekim 2013 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Çok sert olur abi o yay. olmaz.. takın görün Çamaşır mandalı yayaları eskisi gibi değiller artık.. Ben cuk olur. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 (düzenlendi) Güzel çalışma olmuş.Ancak ben çok fazla dayanacağını düşünmüyorum.Kullanılmazsa olabilir..Çünkü çift yay olmasının bir mantığı mutlaka vardır.Siz bence bu dönemde oraya uyacak başka bir yay bulun.Diğer tarafa da onu takın..Mutlaka uygun yay bulunur. Mesela eski ahşap çamaşır mandallarında ki yaylar iş görebilir. Ahşap dedim ama aşağıdakiler daha rahat bulunabilir.Bunlarda uyar..Hatta kesin uyar mandal yayından tutunda oyuncak tabanca tetik yayına kadar denedim tek çare mevcut yay kullanmak kaldı, ben çok sağlam olduğu kanaatine vardım deneyeceğiz göreceğiz . Saygılar... mandal yayı çook kalın. 2 Ekim 2013 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 İnceleri de var bakmak lazım Tüm mandallar aynı değil. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 İnceleri de var bakmak lazım Tüm mandallar aynı değil.olmaz.tüm mandallarada baksaniz olmaz. Yorum bağlantısı
Recep Güney 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 iyi fikir ve güzel uygulama. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 olmaz.tüm mandallarada baksaniz olmaz. Peki üstad Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Aynı işlemi geçen hafta ben de yaptım. Focus I lerde genellikle oluyor galiba. Ben de aracı aldığımda sağ ön kapıya ait olan bu durumdaydı. Ticaret yapan arkadaşlarım kumpasla ölçtüler ve Yaysan'a varana kadar görüştük ama bulamadık maalesef. Ensonunda şoför kapısı üstündekini söktüm, yaylardan birini alıp sağ ön kapı tutamağına taktım. Elim direksiyonda olduğundan zaten kullanmıyorum. En azından açık halde durup gözüme batmıyor. Elinize emeğinize sağlık.... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Kırstasiyelerde yaylı plastik yada metal kıskaçlar var boy boy.. Onların yayı mutlaka uyacaktır.. Yaylı mandal bulmaktan daha kolay Yorum bağlantısı
Recommended Posts