İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites


Ibrahim Toglu
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Ibrahim Toglu

Bugün cvt vites aracımın yol bilgisayarında otomatik vites kutusu arızası şeklinde bi ibare belirdi herhangi bir olumsuzlk yoktu oysa. Ardından durdum motoru stop edip tekrar çalıştırdım uyarı kayboldu ve seyrime devam ettim. Küçük ilçedeyim anlayan da yok sorun ne olabilir sizce?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acilen istanbula götürün aracı ve şanzıman onarımını yaptırın.. Yoksa sorun hızla büyüyecek.. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

geçmiş olsun.. CVT şanzıman büyük ihtimalle dişlileri parçalıyor sıyırıp sıyırıp bir zaman sonra araba hareket etmiyor olacak. Moralinizi bozmak istemem ama masraf yüksek çıkabilir. 

Yorum bağlantısı
Ibrahim Toglu

Allah korusun şanzıman yağını değiştireceğim serviste epeydir değişmemiş olsa gerek inşallah düzelir bakmalarını da isteyeceğim şanzımana moralim sıfır iki gündür. Daha 3 ay önce aldım ve çok memnundum aracımdan. Yorumları okuyunca şok oldum kabus gibi.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ibrahim Toglu

Arkadaşlar dün aracımı ankara şaşmaz sanayide bir otomatik vitesçiye bıraktım. Cihaza bağladılar p2765 giriş türbin devir sensörü b devresi -aralıklı şeklinde bir hata verdi. Usta türbinin arızalı olduğunu tamir edilmesi gerektiğini tamir işleminden sonra yeni gibi olacağını söyledi. Sıra olduğunundan o gün için açanayacaklarını söyledi. Bu arada araçla sürüş yaptı bir problem görünmüyor fakat hata verdiğine göre tamir olmalı yoksa daha büyük sorunlar açar dedi. Ben de otobüsle kastamonuya dönüp aracı bıraktım orada. Bugün arayıp maliyetle ilgili bilgi vereceklerini söylediler. Türbin tamir olmazsa masraf büyürmüş olursa 1700 civarı dedi inşallah sorun hallolur da moralim normale döner.

Yorum bağlantısı
Ibrahim Toglu

Arkadaşlar aracımı dün itibariyle geri aldım. Türbin revizyonu yapılmış yağ ve filtreleri değişmiş. Sorun yok gibi görünüyor. 1600 tlye mal oldu ankara şaşmaz sanayide yapıldı. İnşallah tekrarlamaz. Bilginize.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ibrahim Toglu

arkadaşlar aracım dün akşam itibariyle tekrar vites kutusu arızası verdi tamiri yapan ankaradaki  ustayı aradım beyin değişecek diyor sizden yardım rica ediyorum parça fiyatına 2500 tl dedi. yaptıracağım mecburen ama bu parçanın fiyatı bu mudur? bir de farklı konu açmama gerek var mı bilmiyorum ama bu arızadan ve hepinizce malum olan cvt sorunlarından dolayı 4 ay önce çocuk gibi sevinerek aldığım aracımdan soğudum gaza basmaya çekinir hale geldim. 1.6 titanium mondeo ile tüp durumundan dolayı ecoboost olmayanla değiştirmi fikrim var tüpte uyum sorunu olur mu? bu konuda düşünceleriniz benim için belirleylici olacaktır. yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm

Oraya 2.500 buraya 1.600...... Ve de sorunlarınız çözülür mü bilmiyorum. İstanbul-Bostancı ve Maslak oto sanayinde çok çok meşhur 2 tane "otomatikçi" usta var. İstanbul'a git-gel fazladan 1.000 tl verirsiniz ama arabanız düzelir. Ama bu şekilde habire ustalara maaş öde. Daha kötü malesef. İnşallah tez zamanda düzelir.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Acilen istanbula götürün aracı ve şanzıman onarımını yaptırın.. Yoksa sorun hızla büyüyecek.. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ibrahim Toglu

istanbula götürebilirim bu saatten sonra yapacak başka da bir şey yok. fakat bu sorunla ilgili aracı tamir eden ustanın beyin değişecek tanısı var ve düzelir diyor bu konuda fikri olan donanımlı arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ibrahim Toglu

İstanbulda usta tavsiye edebileceğiniz yer var mı arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...