Ali Emre Arslan 7 Ekim 2013 Paylaş 7 Ekim 2013 Arkadaşlar hiç anlamadığım bir işe girmek üzereyim yani anlamadığım dediğim daha önce tecrübe etmediğim bir ticari boyut.Gayrimenkul danışmanlığı ile uğraşan profosyonelleşmiş arkadaşlarımız ve abilerimizden bazı altın değerinde tavsiyeler almak isterim .Özelden yazarsak memnun olurum .saygılar... Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan 7 Ekim 2013 Yazar Paylaş 7 Ekim 2013 özelden değil direk buraya yazılsın bence herkes faydalansın , kısmet olursa bende kısa zamanda bu işe gircem. hayırlısı kardeşim..ikimiz içinde Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Gayrimenkul danışmanlığını ne şekilde yapmayı düşünüyorsunuz, Bir franchise alıp onun üzerinden mi çalışacaksınız? Böyle bir franchise işletmede sadece çalışan olarak mı yer alacaksınız yada kendi ofisinizi açıp kendi adınıza mı çalışacaksınız? Bizim 1991'den beri faaliyette olan emlak ofisimizi şu an ben işletiyorum, çoğu işte olduğu gibi dışarıdan çok basit gözüken, kolay para kazanıldığı düşünülen bir sektör.İlişki yönetimi ve çevre üzerine kurulu bir iş.Emlakçılar Odası'na kayıt olup, eğitimlerine katılıp oradan sertifika almanız gerekiyor ( Tabi bir çok korsan emlakçının vergi kaydı bile yok ).Emlakçılıkta en büyük sıkıntı sektörde geçmişte yaşanılan kötü tecrübeler nedeniyle tüm emlakçıların aynı gözle değerlendirilmesi.Bunu aşabilmek ve kendinizi kanıtlayabilmek için belli bir süreye ihtiyacınız olacaktır.Sektörde işini hakkıyla yapan ve markalaşan bölgesel ofislerde mevcut ancak her zaman kendini geliştirme ve yenilikler bulmak gerekiyor.Örneğin ben ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi'ni bitirdim.Bilgi paylaşımı ve çevrenin önemi nedeniyle sektördeki birçok meslektaşımızla her zaman dirsek teması halinde olmamız gerekiyor ( işini doğru ve dürüst olanlar tabiikii ) Çoğu insanın hayatında bir iki kez yaşadığı ev alma yada satma deneyimine tanık ve yardımcı olmak bazen oldukça fazla stresli oluyor.Yapılan işin sonucunda insanların memnuniyetlerini ve mutluluklarını aktarmaları bana oldukça keyif veriyor.Bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, hayırlısı olsun. 3 Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan 8 Ekim 2013 Yazar Paylaş 8 Ekim 2013 Gayrimenkul danışmanlığını ne şekilde yapmayı düşünüyorsunuz, Bir franchise alıp onun üzerinden mi çalışacaksınız? Böyle bir franchise işletmede sadece çalışan olarak mı yer alacaksınız yada kendi ofisinizi açıp kendi adınıza mı çalışacaksınız? Bizim 1991'den beri faaliyette olan emlak ofisimizi şu an ben işletiyorum, çoğu işte olduğu gibi dışarıdan çok basit gözüken, kolay para kazanıldığı düşünülen bir sektör.İlişki yönetimi ve çevre üzerine kurulu bir iş.Emlakçılar Odası'na kayıt olup, eğitimlerine katılıp oradan sertifika almanız gerekiyor ( Tabi bir çok korsan emlakçının vergi kaydı bile yok ).Emlakçılıkta en büyük sıkıntı sektörde geçmişte yaşanılan kötü tecrübeler nedeniyle tüm emlakçıların aynı gözle değerlendirilmesi.Bunu aşabilmek ve kendinizi kanıtlayabilmek için belli bir süreye ihtiyacınız olacaktır.Sektörde işini hakkıyla yapan ve markalaşan bölgesel ofislerde mevcut ancak her zaman kendini geliştirme ve yenilikler bulmak gerekiyor.Örneğin ben ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi'ni bitirdim.Bilgi paylaşımı ve çevrenin önemi nedeniyle sektördeki birçok meslektaşımızla her zaman dirsek teması halinde olmamız gerekiyor ( işini doğru ve dürüst olanlar tabiikii ) Çoğu insanın hayatında bir iki kez yaşadığı ev alma yada satma deneyimine tanık ve yardımcı olmak bazen oldukça fazla stresli oluyor.Yapılan işin sonucunda insanların memnuniyetlerini ve mutluluklarını aktarmaları bana oldukça keyif veriyor.Bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, hayırlısı olsun. Aynı şehirdeyiz sevgili adaşım...Tanışmak görüşmek isterim önerileriniz benim için önemli.Bu işe nasıl gireceğim konusunda küçük bir bilgi veriyim.Çok yakın bir arkadaşımın ağabeyi şu an kavuklarda satış danışman müdürü pozisyonunda onun şirketleşeceği bir kurumda bana gündüz bu tarz bir iş teklif etti malum müzisyen olduğumuz için bir de elit kesimlerde çevremin sağlam olmasından mütevellit..Bende neden olmasın dedim.Dediğiniz kursa yazıldım online olarak eğitim veriyorlar tabiki sertifikayı alacağım çünkü bilgiden zarar gelmez.Benim merak ettiğim husus müşteri portföyünü nasıl oluşturacağım yani tüm çevreye kart dağıtmaktan artık bu işe girdim haberiniz olsun demekten farklı yollar olmalı bunlarıda inşallah yüz yüze geldiğimizde konuşuruz saygılar hayırlı işler... Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Çevrenizdeki herkes potansiyel müşterinizdir.Bu sebeble böyle bir işe girdiğinizi tüm çevrenize duyurmanız size katkı sağlar.Öncelikle kendi çevrenizdeki potansiyel alıcı ve satıcıları listeleyin daha sonra ihtiyaç duydukları gayrimenkulleri çıkarın ve bu tür gayrimenkulleri bulabileceğiniz emlakçı arkadaşlarımızla irtibata geçin, ancak bu tür seyyar bir çalışma birçok emlakçı tarafından çok fazla dikkate alınmaz, bu nedenle bir an önce kendi işyerinizi faaliyete geçirmeniz size avantaj sağlayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan 8 Ekim 2013 Yazar Paylaş 8 Ekim 2013 (düzenlendi) Büromuz Alsancakta açılış işlemleri ile uğraşıyoruz .Ama tabi ki siz daha iyi bilirsiniz sahada ilk önce ürün toplamamız lazım onun içinde belli bir süre hep koşturmaca ile geçecek..Şu an bizim mahalle resmen şantiye sahası eski evlere hep mütahit girdi.Oralardan başlamayı planlıyorum )Sempatikliğimizi ve yılların verdiği müzisyenlikten kazandığımız insan analizi yeteneğimiz inşallah işe yarar ve bana güzel bir gündüz işi olmuş olur..Tecrübe etmek için heyecanlanıyorum mesela ilk ev yada bir şey satıp kiraladığım zaman çok hoş olur herhalde acaba nasıl bir his?? 8 Ekim 2013 tarihinde Ali Emre Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts