İçeriğe Yönlendir

Kapı Gergisi

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Merhaba,

Aracımın sol ön kapı gergisi kırık. Değiştirmesem bir sorun teşkil eder mi? Değiştirsem montajı nasıl yapılıyor bilen var mı? Kapı tamamen sökülüyor mu yoksa üzerinde montaj yapılabiliyor mu?

zsEZPnN.jpg?1

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapınızın kademeli olarak açılmasını sağlayan gergidir. Ayrıca menteşelerin de zorlanmamasını sağlayan gergidir. Şu an kapınız son kademesine geldiğinde nasıl stop ediyor?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Kapınızın kademeli olarak açılmasını sağlayan gergidir. Ayrıca menteşelerin de zorlanmamasını sağlayan gergidir. Şu an kapınız son kademesine geldiğinde nasıl stop ediyor?

fıestamın kapısı sert ve seslı kapanıyor.sebebı gergı yayımıdır?yada fıtıller eskıdıgı ıcın midır?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

fıestamın kapısı sert ve seslı kapanıyor.sebebı gergı yayımıdır?yada fıtıller eskıdıgı ıcın midır?

Fitiller bi kontrol edilmeli, kapı ayarına bakılmalı. Kapıda daha evvel tadilat yapılmışsa düzenli mi vs... Sebebi çok olabilir. Ustanın görmesi daha doğrudur.

Yorum bağlantısı
Misafir

Şuan sanki Palio kapıları gibi her kademede çat çat çat diye yüksek ses çıkarıyor. Son kademede ise şuan için sıkıntısız duruyor. Ama kapıyı son kademede tutan bir menteşe var gibi biliyorum. Bu kademe için sanırım. Bu şekilde kullanım sorun yaratır mı? Parça onlinefordyedekparca da 30 TL. Benim düşüncem/ sıkıntım montajda komple kapı filan sökülür mü?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şuan sanki Palio kapıları gibi her kademede çat çat çat diye yüksek ses çıkarıyor. Son kademede ise şuan için sıkıntısız duruyor. Ama kapıyı son kademede tutan bir menteşe var gibi biliyorum. Bu kademe için sanırım. Bu şekilde kullanım sorun yaratır mı? Parça onlinefordyedekparca da 30 TL. Benim düşüncem/ sıkıntım montajda komple kapı filan sökülür mü?

Kapı trimi sökülüp ulaşılıyordu diye hatırlıyorum gergiye, ama tam emin değilim. Cmax'çiler daha doğru cevap verecektir.

30tl için ben böyle kullanmazdım açıkçası. Yine de siz bilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

kapı döşemelerinin sökülmesi gerekli..

araç tarafındaki civata sökülüyor, kapı döşemesi sökülüp içerdeki iki civata sökülüyor (somunlar görüldüğü üzere dışarda.) parçayı döşeme söküldükten sonra kapı içinden çekip alıyorsunuz..

oto döşemeci 20 TL ye halleder..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkürler.

Kapı trimi sökülüp ulaşılıyordu diye hatırlıyorum gergiye, ama tam emin değilim. Cmax'çiler daha doğru cevap verecektir.

30tl için ben böyle kullanmazdım açıkçası. Yine de siz bilirsiniz.

kapı döşemelerinin sökülmesi gerekli..

araç tarafındaki civata sökülüyor, kapı döşemesi sökülüp içerdeki iki civata sökülüyor (somunlar görüldüğü üzere dışarda.) parçayı döşeme söküldükten sonra kapı içinden çekip alıyorsunuz..

oto döşemeci 20 TL ye halleder..

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Aslında bir seçenek daha var.. Ama değer mi bilmem..

Kaportacıya gidiyorsunuz,

Döşemeyi ve parçayı söktürüyorsunuz,

Kaynattırıyorsunuz, (hatırladığım kadarıyla gergi metalden olması gerekiyordu, plastik ise bu olmaz..)

Yerine taktırıyorsunuz.

Toplamda 30TL .. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Aslında bir seçenek daha var.. Ama değer mi bilmem..

Kaportacıya gidiyorsunuz,

Döşemeyi ve parçayı söktürüyorsunuz,

Kaynattırıyorsunuz, (hatırladığım kadarıyla gergi metalden olması gerekiyordu, plastik ise bu olmaz..)

Yerine taktırıyorsunuz.

Toplamda 30TL .. :)

Gergi plastik  :(

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

kapı döşemesini sökmüştken, kapı içindeki delik kapama süngerlerini de kontrol et kerem, bazen yırtılmış oluyor ve acayip cızırtı (müzik dinlerken, bas vurdukça..) yapıyor..

Yorum bağlantısı
Misafir

kapı döşemesini sökmüşken, kapı içindeki delik kapama süngerlerini de kontrol et kerem, bazen yırtılmış oluyor ve acayip cızırtı (müzik dinlerken, bas vurdukça..) yapıyor..

Farları taktırırken anladım ki buralarda gerçekten işini severek yapan, farklı yerlerde gözüne batan/ kötü görünen yerleri düzeltmek tamir etmek için çabalayan ve seni olumlu yönlendiren bir usta yok maalesef. Şimdi ben bu iş için sanayiye gitsem ve desem ki "delik kapama süngerlerine bakalım, gerekirse değiştirelim" yok birşey olmaz onlardan deyip aynen kapatacak döşemeyi. Eminim.. Şuan far motorlarım çalışmıyor, kısa farlar sanki stadyumu aydınlatacak. 15 katlı binanın 15.katına kadar heryeri aydınlatıyor. Bugün başka bir ustaya daha gideceğim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Kerem abi çalıştığın şirkette personel taşımacılığını üstlenen firmalar vardı. Şoförlere sor onların sanayide tanıdığı ustalar vardır oradan yönlendirirler seni.

Babam da otobüs şöförü olduğu için çorluda kaliteli ustaların olduğunu biliyorum. Onlar birbirlerini bilirler :)

Eyvallah Mert. Soracağım hemen akşama. Teşekkürler. :good1:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Farları taktırırken anladım ki buralarda gerçekten işini severek yapan, farklı yerlerde gözüne batan/ kötü görünen yerleri düzeltmek tamir etmek için çabalayan ve seni olumlu yönlendiren bir usta yok maalesef. Şimdi ben bu iş için sanayiye gitsem ve desem ki "delik kapama süngerlerine bakalım, gerekirse değiştirelim" yok birşey olmaz onlardan deyip aynen kapatacak döşemeyi. Eminim.. Şuan far motorlarım çalışmıyor, kısa farlar sanki stadyumu aydınlatacak. 15 katlı binanın 15.katına kadar heryeri aydınlatıyor. Bugün başka bir ustaya daha gideceğim.

Far yükseklik motoru için küllük aydınlatma ampulü kesik mi kontrol edin..Kesik ampulü çıkardım ertesi gün çalışıyordu yükseklik ayarı,artık tesadüf mü bilemiyorum.

12v-1.2 w dipsiz ampul

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Far yükseklik motoru için küllük aydınlatma ampulü kesik mi kontrol edin..Kesik ampulü çıkardım ertesi gün çalışıyordu yükseklik ayarı,artık tesadüf mü bilemiyorum.

12v-1.2 w dipsiz ampul

Bakacağım... Ancak eski farlarda takınca çalışıyor, yenilerde tık yok. Sanırsan kablo tesisatında sorun olabilir yada bilgisayara bağlatıp ayar yaptır filan dedi usta..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bakacağım... Ancak eski farlarda takınca çalışıyor, yenilerde tık yok. Sanırsan kablo tesisatında sorun olabilir yada bilgisayara bağlatıp ayar yaptır filan dedi usta..

Yeni farlar orjinal mi ,ucuz olanlarında far ayar motoru yok diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Misafir

Yeni farlar orjinal mi ,ucuz olanlarında far ayar motoru yok diye biliyorum

Ucuz olanlardan, hatta bedava oldu benimkiler. Ama motorları eskilerden söktük bunlara taktık. Eskilerde çalışan motorlar bunlarda çalışmıyor. Yenilerde yeri, tesisatı, kabloları, soketleri vs hepsi var. Ama çalıştıramadık...

Yorum bağlantısı
Mert Can Usta

o değilde çok acı şekilde can vermiş geçmiş olsun :D . Bugün dikkat ettimde plastik ama gayet gerekli bir parçaymış . Hasar görmesi çok uğraş anlamına geliyor sanırım

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba,

Aracımın sol ön kapı gergisi kırık. Değiştirmesem bir sorun teşkil eder mi? Değiştirsem montajı nasıl yapılıyor bilen var mı? Kapı tamamen sökülüyor mu yoksa üzerinde montaj yapılabiliyor mu?

Kırık olan kapı gergisi değil. Gergi üzerindeki plastik kaplama. En çok çalışan sol ön kapı olduğu için önce o eskiyor. Bu şekilde kullanmanın hiç bir sakıncası olmaz. Sadece kapı açıkken kendiliğinden kapanabilir.

Yaklaşık iki hafta önce ben de değiştirdim. Değişimi çok kolay değil. Kapı iç döşemesini söküyorsunuz (önceden bir kaç tane plastik klips alın çünkü sökülürken bazıları kırılacak) , ardından kablo bağlantılarını hallediyorsunuz ve  6 adet cıvata ile tutturulmuş sac muhafazayı  söküyorsunuz. Bu muhafaza söküldüğünde sadece yerinden oynayıp esniyor, çünkü cam bu muhafazaya bağlı. Ben camı sökmeden köşeden esneterek gergiyi çıkardım ve yeni gergiyi bir tel ile bağlayarak yerine oturttuktan sonra somunlarını sıktım. Daha sonra da söktüğünüz sırayla topluyorsunuz.

Bu işlere yeteneğiniz yoksa veya daha önce böyle işler yapmadıysanız mutlaka önceden bu aracı tanıyan  bir ustaya gidiniz.

Yorum bağlantısı
Misafir

Kırık olan kapı gergisi değil. Gergi üzerindeki plastik kaplama. En çok çalışan sol ön kapı olduğu için önce o eskiyor. Bu şekilde kullanmanın hiç bir sakıncası olmaz. Sadece kapı açıkken kendiliğinden kapanabilir.

Yaklaşık iki hafta önce ben de değiştirdim. Değişimi çok kolay değil. Kapı iç döşemesini söküyorsunuz (önceden bir kaç tane plastik klips alın çünkü sökülürken bazıları kırılacak) , ardından kablo bağlantılarını hallediyorsunuz ve  6 adet cıvata ile tutturulmuş sac muhafazayı  söküyorsunuz. Bu muhafaza söküldüğünde sadece yerinden oynayıp esniyor, çünkü cam bu muhafazaya bağlı. Ben camı sökmeden köşeden esneterek gergiyi çıkardım ve yeni gergiyi bir tel ile bağlayarak yerine oturttuktan sonra somunlarını sıktım. Daha sonra da söktüğünüz sırayla topluyorsunuz.

Bu işlere yeteneğiniz yoksa veya daha önce böyle işler yapmadıysanız mutlaka önceden bu aracı tanıyan  bir ustaya gidiniz.

Bilgileriniz için çok teşekkürler Mükremin Bey. Sanırım değiştirmeyeceğim. Buralarda aracı tanıyan usta bulmak zor gibi. 

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit
(düzenlendi)

Bizimde aynı şekilde sol ön kapı :)

tarihinde Ahmetcan Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...