İçeriğe Yönlendir

2013 B-Max Otomatik Şanzıman Arızası


Niyazi Ramazanoğlu

Recommended Posts

Niyazi Ramazanoğlu

Arkadaşlar,vites atma konusunu daha öncede anlatmıştım.Bu'da 2. bölümü gibi oldu.Bir seyahat için yola çıktığımda, aracın vites atımlarının değiştiğini farkettim.Genelde daha düzgün sarsıntısız atan (powershift-otomatik şanzıman) bilhassa 2 viteste takılı kalıyor, 80 km. cıvarına kadar bağırarak çıkıyor,viteslerde bocalama yapıp vitesi kendi kendine normal bir gaz basışında küçültüp büyütüyordu.Bu durumda devam etmek sakıncalı diye, servise doğru dümen kırdım.Ancak serviste usta denemeye çıktığından yaklaşık 1.5 saat kadar bekleyip,kendisiyle yola çıktığımda arıza yokolmuştu.pc'ye bağlandığında bu arıza ve arka pencerelerdeki açılıp kapanmalar dahil hiçbiri görünmedi!Şanzıman arızası' da göstermedi.Bu yeni triptonik şanzımanlar, düz şanzıman tipinde sadece kavrama-balata değişik bir motorla konumlandırılmış.Kanaatime göre,kendi kendine d.balatası devreye giriyor,şaşırıyor.Yalnız bu durum kalkışla başlayınca devam ediyor.Araç bir müddet söndürülürse olay bitiyor.Serviste,usta yeni gelen programı+şanzıman+pencerelerle ilgili son programlarıda yükledi,şanzımanın bu kararsızlığı bu formatla düzelirse ne ala; yoksa kavrama-motor arızası diye, tekrar servisin kapısını aşındıracam.Bu arada 1.6 otomatik viesli olduğunu belirtmek isterim.(daha önce şanzımanla ilgili anlattıklarım düzeltilemediğinden bu noktaya geldi.) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Niyazi bey, nacizane tavsiyem; Bu tip saçma salak arızaları yaşayınca videoya kayıt etmeniz. Servis izleyince kanaat getiriyor birçok gizli soruna.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Niyazi Ramazanoğlu

inanırmısınız,bir saat olayı anlattım,ancak ustanın yüzünde birşey görünmüyorki ifadesini görünce tekrar anlattım.Kendiside kanaaat getirdiki program yükledi ve bana yüklerken gösterdi.Şimdi; ilk motorda patlama sesi, eksozdan /viteslerde silkeleme avans vurumu/ viteslerin kararsızlığı-takılı kalması ile başlayıp devam eden birleşik ve artan arıza zincirine gelindi.

Yorum bağlantısı
Niyazi Ramazanoğlu

plakam 33


yolda otobandaydım.bir ara çekici çağırmayıda düşündüm.neticede yürüyor.Ancak dediğim şekilde kararsız viteslerle.

Yorum bağlantısı
Niyazi Ramazanoğlu

Bence bu arıza bu formattan sonrada devam ederse,balatayı sıyırır gibi.Bu araçlar tam otomatik değil.bir motor konmuş normal şanzımana, balatayı o ayarlıyor.bazen basıp basıp çekiyor,bazende hiç birşey yapmıyorki takılı kalıyor.Sıfır bir araçta olmayacak birşey.İnanılmaz.


ad vermek belki doğru değil ,ancak ankara yolundan,mrs-eski tulumba durağı, petrol-srv'e geldim desem anlarsınız.

Yorum bağlantısı
Misafir

plakam 33

yolda otobandaydım.bir ara çekici çağırmayıda düşündüm.neticede yürüyor.Ancak dediğim şekilde kararsız viteslerle.

 

Otobanda seyir halindeyken hız sabitleyici aktif miydi ?

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

geçmiş olsun . otomatiklerin arızası manuele göre biraz daha fazla anlaşılan . 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Reşit Can Yurdacan

Niyazi bey adınıza üzüldüm sıfır araç alıp bu şekilde olay yaşamak sıkıcı olmalı (diğer başlığınızda bende aynı araçtan kullandığımı ve böle bir arızanın olmadığını bahsetmiştim) siz aracınızı peki sport konumunda kullanmayı denedinizmi sport konumunda da aynı problemleri yaşadınızmı acaba. Benim aracımda da cam arızası dışında çok şükür bir arıza çıkmadı. Umarım en kısa sürede aracınızın arızası giderilir.

Yorum bağlantısı
Berk İçen

Arkadaşlar aracı aldıktan sonra 500 km de falan şanzıman inceden ses vermeye başladı daha sonra ses arttı ve yaklaşık 4500km de falandı silkeleme ve vuruntu artmaya araç 1-2. vites aralarında saçma sapan ivmelenmeler yapmaya başladı ve serviste garantiden komple şanzıman değişti ancak yeni takılan şanzıman da da herhalde powershift in özelliği :( bozuk yollarda aracın camını açın şakır şakır ses yapıyor arabadan acayip soğudum ayrıca direksiyon kutusundan ses geliyor aldığımdan beri onu da daha sonra değiştirelim dediler bu ne anlamadım sanki 70 model araç aldım sürekli servis arka cam arızası,kapı fitillerinin düşmesi bahsetmeye gerek yok zannedersem acilen bu araçtan kurtulmalıyım :yes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...