İçeriğe Yönlendir

2013 Fiesta Motor Dairesi Kirliliği Üzerine...

Oktay Zırhlı

Recommended Posts

Oktay Zırhlı

Arkadaşlar hepinize merhaba. Aracımı mayıs başında aldım. Şimdiden 12 bin km yi gördüm. Yeni bir iş kuruyorum ve çok fazla km yapmak zorunda kalıyorum. Benim sıkıntım şu; motor kaputunu açtığımda aracım henüz yeni olmasına karşın, sanki 5 yaşında bi araç kadar kötü, kirli görünümü ile rahatsız eden bir manzara ile karşı karşıya kalıyorum. Gördüğüm kadarı ile bütün fiestalarda aynı durum var. Motor dairesini yıkamaya karşı olan ve km si benimki ile neredeyse aynı olan abimin fiat fiorinosunun motor dairesi ise pırıl pırıl. Bu durumu yaşayıp da çözüm bulan kimse varsa lütfen, önerilerini bekliyorum. Kazasız belasız sürüşler hepinize...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yoldaki toz is pis içerde yer yapar, kozmetik bir görünüm. Çözüm derken bu bir sorun değil, yıkanınca temizlenir ama aynı zaman aralığında aynısı olacaktır aynı yollarda gidip geldikçe

Yorum bağlantısı
Oktay Zırhlı

yoldaki toz is pis içerde yer yapar, kozmetik bir görünüm. Çözüm derken bu bir sorun değil, yıkanınca temizlenir ama aynı zaman aralığında aynısı olacaktır aynı yollarda gidip geldikçe

Sevgili Çağlar Bey, erken cevabınız için öncelikle teşekürler. Yani asıl sıkıntım neden diğer araçların motor daireleri pırıl pırılken bizim fiestanınki bu kadar çabuk kirleniyor. Bu yalıtımla ilgili bir sorundur diye düşünüyorum açıkçası. Belki şimdilik mekanik bir sıkıntı yaratmaz ama ya 2 yıl sonra ne olacak? Bu açıdan çözüm arıyorum doğrusu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pırıl olanlar yıkatmıştır, marka ile ilgisi yok, segment farkı ile alt toz koruma olabilir üst segmentte o daha çok dayanabilir temiz kalmaya

Yorum bağlantısı
Misafir

Aynen Çağlar abi'nin de söylediği gibi bazı araçlarda motorun altını tamamen kapatan korumalar bulunmaktadır.Bunlar sayesinde motorları daha temiz kalmaktadır.sizin aracınızda bulunmadığı için bu kadar fazla kirleniyordur.Alt korumalar satılmakta ancak fiyatları bence gereksiz yüksek(300-500 tl aralığında)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

plastik toz koruması aksesuar olarak satılmaz, orjinalde varsa vardır, diğer koruma dedikleri saçtan kater korumadır

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Arada bir yıkayabilir yada yıkatabilirsiniz hatta silikon bazlı cilalar ile kirlenmesini geçiktirebilirsiniz ama Çağlar bey motorun kirlisi makbuldür der  :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arada bir yıkayabilir yada yıkatabilirsiniz hatta silikon bazlı cilalar ile kirlenmesini geçiktirebilirsiniz ama Çağlar bey motorun kirlisi makbuldür der  :D

ekspertiz yaparken büyük fayda

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

tanıdık bir usta ara sıra hava ile kabasının alınması yeterli derdi hep. 

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Motor  temizleme  spreyleri var  fırca ve sprey ile  temizlenip sonrada  basınclı el pompnası ile  durulanabilir ,  basınclı el pompası  100 bar  vb gibi olmadıgı icin elektriksel aksamada  zarar vermez,  denemedim ama denemek niyetindeyim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...