İçeriğe Yönlendir

Anahtar Yıkandı,çalışmıyor.


Hüseyin Uzun

Recommended Posts

Hüseyin Uzun

Arabanın anahtarını pantolonun cebinde unutup çamaşır makinesine attık.anahtar bir güzel yıkandı.maşallah tertemiz oldu fakat işlevini yitirdi.yedek anahtarı kullanıyoruz ondada uzaktan kumanda olmadığı için insanı baya yoruyor.

Tamiri mümkün mü ? Yada ne yapmak gerekir ?

Yorum bağlantısı
Hakan Karataş06

Geçmiş olsun aynısı geçen hafta benim başıma geldi biraz güneşte kuruttuk birazda saç kurutma makinesi şu an eskiden daha iyi  :fiuw:  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Geçmiş olsun aynısı geçen hafta benim başıma geldi biraz güneşte kuruttuk birazda saç kurutma makinesi şu an eskiden daha iyi :fiuw:

Ev ahalisi yıkayıp anahtarı yerine koymuş.bende yıkandığını bilmediğimden arabayı çalıştırmaya çalıştım.gerçi nemli değildi ama calıştırmadı aracı.o kadar güneşte beklettim saç kurutma makinesi tuttum ama fayda etmedi.

Napsak acaba servis yolu gözüktü galiba :/

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

servisten rakam aldıktan sonra anahtarcı arayın veya doğrudan anahtarcı..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

servisten rakam aldıktan sonra anahtarcı arayın veya doğrudan anahtarcı..

Anahtarcı yapabilcek mi dersiniz ?

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

kısa devreden dolayı pil bitmiş olabilir . yada ıslandığında içinde pilde olduğu için pilin voltajı devreye zarar vermişte olabilir . 

 

önce iyice kurutup yeni pil deneyin düzelmezse anahtarcılar .çözer sorunu 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun

arabanın çalışmaması enteresan geldi bana çünki immo çipinde elektrik yoktur tamamen manyetik tir kumanda kısmına gelince ise  içini açıp pili çıkartıp ufak bir diş fırçası ile bir kaç damla selilozik tiner kullanarak  kartın arka kısmı ve ön kısmını güzelcene fırçalarsan (kartın hafif ıslanacağı kadar) fön makinasi ıle kurutursan sorun çözülecektir diye düşünüyorum bu işlemden sonra kumandanın araca tanımlanması gerekebilir (bence gerek kalmaz ama yazayım forumdada mevcut detaylı ararsan bulabilirsin)

 

kontağa anahtarı takıp

1.kademeye kadar çevirip

6 saniye içinde 4 kez 2.kısma getirip 1 kademeye getirirseniz bip sesinden sonra kumandanızın herhangibi bir butonuna basarsanız programlanmış olur

 

he ayrıca unutmadan pilinizi kesinlikle değiştirin o pilden pek hayır gelmez :D bütün özelliğini yitirmiştir

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hami Erışık
(düzenlendi)

kumandanın çipi arızalanmadı ise arabayı çalıştıması lazım aracı çalıştıran çip+metal anahtar kısmı..elektronik kısım sadece kapı kilidi ve camları açmada geçerlidir ÖRNK;kumandasız anahtarın.

tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Görücü

böyle birşey benimde başıma geldi anahtarı anahtarı denize düşürdüm aldım kurttum saç kurutma makinesi ile ilk önce çalışmadı sonra kumandayı açtım pilini kartını çıkarttım kontak speyi ile güzelcene temizleyip bütün parçaları takmadan kendiliğinden kuruması için bıraktım taktığım da düzgüncene çalıştı ve olay olalı nerdeyse iki sene geçti ve birşeyyok serviste sordum anahtar kumanda proğramlama falan 750-1000 arası değişeceğini söylemişti

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Bence kumandaya herhangi bir arıza söz konusu olmaz. Anahtarı güzel bir söküp kuruladıktan sonra pilini yenisiyle değiştirin çalışmaya devam edecektir. Uzun süre suda beklediği için pilin şarjı boşalmıştır..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Servise gitmeyin derim.. servis önceki aracımızda doğuş oto vw t5 anahtarı için 780tl fiyat cekti , dışarda anahtarcıda sordum aynı şekil yapılacağını anlattı 170 tl fiyat verdi. Tabi o ara cepten para vermemek için kaskomuz var diye kasko üzerinden mecbur yaptırdık ama o verdikleri fiyata değil :D sonra servisten aradılar kasko 500 tlsini karşiliyo felan diye ,dışardan özel servis tanıdığa gittik kaskodan 400tl bizden 100 tl aldı.

 

siz düşünün kaskodan yaptırcam diyince anahtar 800 tlden 500 e düştü.. vay be :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sıfır ford anahtarları 100-150 lira arası.

Kasko bozdurmaya değmez.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun
(düzenlendi)

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim herkese...

Uyarılarınız üzere kumandanın içindeki pili değiştirdik (30 tl) karşılığında sorun ortadan kalktı :) kocaman bir ohhhh çektim :))))

tarihinde HUSEYİN UZUN tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Tekrardan geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Evet anahtırcı bütün halinde bunlar dedi pilin üstünde lehimler vardı.

pil 30 tl miymiş ?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serhat Özel

Arkadaşlar bi konuda şöyle bi sorum var size.

Arabanın kapılarını uzaktan kumanda ile açıp kapatınca işaret olarak sinyal lambaları yanıp sönüyordu.bir süre sonra sadece kitleyince işaret vermeye başladı.şimdi ise ne açınca ne de kapatınca sinyaller yanıp sönüyo.sizce bunun nedeni ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

merkezi kilite ait sigara paketi büyüklüğünde siyah bir kutu oluyor . onda bir sıkıntı olabilir . 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...