Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 arkadaslar aracima yeni boya koruma yapilmis ve boya makinasyla boya kalin cikiyor icime kurt dustu boya degerleri 160 la 210 arasinda gidip geliyor boyali yer ise 310 cikiyor baska bi audiye tuttuk makineyi 120 130 larda cikti ben anlamadim arac boyali degil die aldik fordun boyasimi kalin acaba anlamadin aracim fume renk titanium x tir moralim bozldu acikcasi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Agir kazasi,taklasi olmadiktan sonra...boya kalinmis...dert değil... Boşuna kendinizi uzmeyin... 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 yani bakan ustayi aradim normal boya koruma kalin gosteriyor dedi bana icimrahatladi o an ama blmiyorim bilir kisilere danismak istedm Yorum bağlantısı
Hami Erışık 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 genelde ilk araba alınırken boyaya dikkat ediliyor. bendede olmuştu. kendim çizikten dolayı boyatınca arabayı,çizigin önemsiz önemli olanın kaza oldugunu anlıyor. şuan araba alacak olsam 1-2 parça boyaya hiç bakmam bile.takıntıda yapmam. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 hamibey bakmiyorum bende ama makinede 200 flan cikti sonra baska arabaya tuttu az cikti kimi yer 160 170 cikti boyali yer 310 cikti oyle dusunnce boyann kalinoldgnu dusunuyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Boya koruma bu kadar artış yapmaz..Bilginiz olsun. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 bu arabann normal degeri nedir peki ? Yorum bağlantısı
Hami Erışık 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 hamibey bakmiyorum bende ama makinede 200 flan cikti sonra baska arabaya tuttu az cikti kimi yer 160 170 cikti boyali yer 310 cikti oyle dusunnce boyann kalinoldgnu dusunuyorum illaki ögrenmek istiyorsanız eger,içinizde şüphede varsa; iyi bir kaportacıya gösterin,adamlar 10 metreden anlar boyayı,makinalar halt etmiş yanında.. yalnız arabayı gösterirken; yeni alacam deyin, yoksa boyacılar arabadan sogur diye bakmazlar alınmış arabaya.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 bu arabann normal degeri nedir peki ? Ford için 180 den sonrasına şüphe ile bakarım ben 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 yapılan boya korumalar yaklaşık olarak 20-30 mikron boyayı kalınlaştırır ki sorun olacak kafaya takacak bir durum değildir. boyalı parça; atılan boya ve vernik ile ustasının işine bağlı olarak 300-400 mikronlarda gezer.. makinada 160-210 mikron çıkan yerleri ince pasta ile polishing ped kullanarak uygulama yapın ve 1 gün snra tekrar makinayla bakın.. hatta daha detay vereyim; internette araştırınız ve görünüz ki, bu alanda faaliyet gösteren 5-6 firmaya denk gelirsiniz. ilanları " fabrika mikron ölçülerinde araçlarınız garantili boyanır"... hadi buyrun.. bağlayın makinayı ve o parçayı 120-130 mikron görün sizin arabanızda 160 arkadaşınızın arabasında 120 çıktı diye boyalı değildir o parça.kaldı ki fabrika boyaları bile bir çok araçta farklıdır. yani arabanın %100'ü 120mikron değildir... ford bayide bir ara denk gelmiştim, servise gittiğim vakit.. aracın mikron değeri 300-350 olarak dolanmakta ve araç sıfır km lakin mikron kalın diye uygun fiyata satılmaktaydı.. ne oldu durum bilmiyorum. mikronlar gelende ford olarak söylüyorum 120-160 arası normal ölçüdür.. her markanın farklıdır.. dedıklerınız benı rahatlattı gercekten tavanda bıyer 150 bıyer 160 bıyer 180 190 cıkıyor boyalı kapıda 290 300 cıkıyor normal kapıda ıse 200 180 190 kaputta bıyer 150 bıyer 180 190 gosterebılıyor cok kısıyı aradım baktırdıgım kısıyıde aradım boya koruması oldugu ıcın o kadar cıkması normal oldugunu soyledı ıcımı rahatlattı bıraz bide boyası puturlu duruyor bu arabaların boylemıs sanırm oncesınde seat vardı bende boyle degıldı alısamadım henuz Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Benim sattığım focus 180-210 arasıydı. Hiçbir yerinde boya yoktu. Expertizde fabrikasyon boya kalınlığı yüksek yazıyordu. Her yeri yüksekse sorun değil bence. Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 Benim sattığım focus 180-210 arasıydı. Hiçbir yerinde boya yoktu. Expertizde fabrikasyon boya kalınlığı yüksek yazıyordu. Her yeri yüksekse sorun değil bence. abı heryerı aynı hemen hemen ama boyalı yer fazla cıkıyor o kadar Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Ben alırken baktırmıştım her yerine 180-210 arası çıkmıştı. Boyasızdı kesinlikle. Yani fabrikasyon boyalıydı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Ben alırken sorun yapmadım, satarken de sorun olmadı, canını sıkma. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 Ben alırken baktırmıştım her yerine 180-210 arası çıkmıştı. Boyasızdı kesinlikle. Yani fabrikasyon boyalıydı valla super haberler bunlar Ben alırken sorun yapmadım, satarken de sorun olmadı, canını sıkma. duyduklarımdan sonra sıkmıyorum valla abıcım ıcım rahatladı 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Bir çok firmada boya kalınlığı orijinal 110-120 mikron oluyor. Fordda biraz daha kalındır. Mesela benim sattığım 2005 focusta her taraf 140-160 mikrondu. Hem alırken hem satarken kontrol ettirmiştim. Sadece bir parçanın küçük bir bölümünde 180 çıkmıştı. Ölçen ustalar bu 180 lik yerde de sonradan boya olmadığını fabrikasyon olduğunu söylemişlerdi... Dolayısıyla için rahat olsun... Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 Bir çok firmada boya kalınlığı orijinal 110-120 mikron oluyor. Fordda biraz daha kalındır. Mesela benim sattığım 2005 focusta her taraf 140-160 mikrondu. Hem alırken hem satarken kontrol ettirmiştim. Sadece bir parçanın küçük bir bölümünde 180 çıkmıştı. Ölçen ustalar bu 180 lik yerde de sonradan boya olmadığını fabrikasyon olduğunu söylemişlerdi... Dolayısıyla için rahat olsun...evet abicim sizin dedklernz sayesinde artik icim rahat Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 Ölçüm yapılan makine de başrol oyuncusu, Ali Gürsoy un ithal ettiği cihaz var ki resmi kurumlarda da bu kullanılıyor referansı yeterli yolununz ne zaman düşerse gelin ölçelim http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 19 Ekim 2013 Yazar Paylaş 19 Ekim 2013 Ölçüm yapılan makine de başrol oyuncusu, Ali Gürsoy un ithal ettiği cihaz var ki resmi kurumlarda da bu kullanılıyor referansı yeterli yolununz ne zaman düşerse gelin ölçelim http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ osman usta bakti aracima alirken caglar abi hafta ici bi gelicem insallah tanismis oluruz Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 20 Ekim 2013 Paylaş 20 Ekim 2013 Benim arabam komple boyalı ama kazasız alırken hiç dert bile etmedim neticede araba bu, park edip cebimize koyma şansımız yok bugün komple boya 3-5.000 tl Allah razı olsun aldığım kişi beni bu masraftan kurtardı en azından benim bakış açım bu 2 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 20 Ekim 2013 Paylaş 20 Ekim 2013 Benim arabam komple boyalı ama kazasız alırken hiç dert bile etmedim neticede araba bu, park edip cebimize koyma şansımız yok bugün komple boya 3-5.000 tl Allah razı olsun aldığım kişi beni bu masraftan kurtardı en azından benim bakış açım bu Aslında kimse sorun yapmayacak ama satarken alıcılarda sorun yapmasa. Bende bindim komple boyalı arabaya hem de 95 modeldi. Buna rağmen sorun yaptılar. Sizin gibi boyayı umursamayanlarda çıkıyor ama o zamana kadar arabayı neden satılıga çıkardıgınızı unutursunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2013 Paylaş 20 Ekim 2013 yetkili servis zamanı alıcı satıcı birbirine girmiş, haberim yok boya ekspertzi yapıyorum, 1 aydan kısa süre önce boya koruma mı yapıldı dedim, satan boynuma sarıldı alıcı da ikna oldu aldı 2 Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 20 Ekim 2013 Paylaş 20 Ekim 2013 Aslında kimse sorun yapmayacak ama satarken alıcılarda sorun yapmasa. Bende bindim komple boyalı arabaya hem de 95 modeldi. Buna rağmen sorun yaptılar. Sizin gibi boyayı umursamayanlarda çıkıyor ama o zamana kadar arabayı neden satılıga çıkardıgınızı unutursunuz. Aslında boya işi benim için komedi gibi bir şey Biz Türkler arabalarımızı o kadar çok seviyor ve benimsiyoruz ki, kendimize yapmadığımız masrafı bir çırpıda arabalarımıza yapıyoruz arabasının motorundan farklı bir ses gelipde usta usta dolaşmayan neredeyse yok gibidir ama döşümüzden hırıtlı gelse doktora gitmek neredeyse hiç birimizin işine gelmez, nede olsa masraf kapısı Ben yıllar içinde yaşadığım olayları harmanlayarak bu kafaya uzun zaman önce ulaştım ... elbette bende arabam derli toplu, güzel olsun istiyorum ( araba alırken iyi arabayı gerekirse aylarca arayıp bulup alıyorum ) ama boyası var diye asla takılmam '' HER KURTLU BAKLANIN, KÖR BİR ALICISI ÇIKAR '' ... şakası bir yana arabamı satacaksam durumu net olarak anlatırım alıcıya, ister alır ister almaz, neticede para onunsa malda benim Ben arabayı nasıl aldıysam biride benden nasıl olsa alır diye bakarım Yukarıda Allah belki bu rahatlığımdandır daha PİYASA DEĞERİ ile satmak isteyip 15 günden fazla satışta kalan arabam olmadı 2 adet MK2 mondeo bunlara dahildir ... dediğim gibi bunlar tamamen benim kişisel fikirlerim, kimseyi kırmak veya eleştirme gibi bir amacım yok iyi pazarlar ... 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 20 Ekim 2013 Yazar Paylaş 20 Ekim 2013 yetkili servis zamanı alıcı satıcı birbirine girmiş, haberim yok boya ekspertzi yapıyorum, 1 aydan kısa süre önce boya koruma mı yapıldı dedim, satan boynuma sarıldı alıcı da ikna oldu aldı benimkide ayni olay abi osman usta bakti tmam dedi neresinde boya var soledi aldik dun sanayide baktilar bunn heryeri boyali dediler sok oldum dedim boya koruma var ondan olmasn yok dediler okdr olmaz aradim osman ustayi dedm moralim bozuldu bole bole o arabada boya koruma var normal kalin cikmasi dedi icime su serti biraz olsun sizin isminizi verdi caglar beyle birlkte bakariz gel haftaici bigun dedi icini dahada rahatlatir o dedi Yorum bağlantısı
Recommended Posts