İçeriğe Yönlendir

Rezulteo'dan Spor Lastik Denemeleri - 2013

Berk Yalçın (REZULTEO)

Recommended Posts

Berk Yalçın (REZULTEO)
(düzenlendi)

Herkese merhaba, özellikle de spor araç meraklılarına =)

Daha önce başka bir konu içerisinde belirtmiştim; Rezulteo olarak bazı spor lastikleri Magny-Cours pistinde test ettik diye.. :f1:

Ufak bir hatırlatma -> karşılaştırdığımız lastikler :

- Bridgestone Potenza S001
- Continental ContiSportContact 5
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
- Hankook Ventus S1 evo2 K117
- Michelin Pilot Sport 3
- Nexen N 8000
- Pirelli PZero
- Toyo Proxes T1 Sport
- Vredestein Ultrac Vorti
- Yokohama Advan Sport V105

Ve sonuçlar sonunda hazııırrrrr !!! :

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-testleri-deneme/buyuk-rezulteo-karsilastirmasi-10-spor-lastik-mercek-altinda-24172

Okumaya üşenenler için ufak bir video da hazırladık :

Ve bu deneme anından kareler de oluşturduk sizlere sunmak için :

http://www.flickr.com/photos/rezulteo/sets/72157635794604616/ (lastiklerin deneme öncesi ve sonrası halleri de mevcut)

Düşüncelerinizi, yorumlarınızı bekliyoruz bu konuyla ilgili olarak.. Çünkü bizim için çok önemliler =) Bunu sizinle paylaşırken gerçekten biz de çok heyecanlıyız ve işinize yaracağını, beğeneceğinizi umuyoruz!!

Tüm yorumlar için şimdiden ekibim adına teşekkürler !!! ;)

tarihinde Berk Yalçın (REZULTEO) tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Anlatım video için teşekkürler.  :bravo: Lastik uzmanı olarak BuKonuya (sorunumla ilgili-mchelin lastik hakkında) yorum yaparsan cok sevinirim  :give_rose:  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

En iyisi yokohama çıkmış gibi, üşendim sadece videoya baktım yalnız :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kuru zeminde bile 3 mt. e varan fren mesafesi farkı var, araba boyu 4mt iken, bir de bunu ıslakta görün fark katmerli artıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Yokohama Advan Sport V105'in bu lastikler arasından, tutunma olarak 1. çıkacağını video'yu, yazıyı okumadan tahmin etmiştim..

Benim için hiç surpriz olmadı.

Frenlemede ile 2.sırada olması ne kadar kaliteli bir lastik olduğunu ortaya koymuş..

Aşınma Performansı ile gene lider konumda

3 Yıllık Yokohama AdvanSport V103'den, bile okadar çok memnundum ki...

Benim için herzaman Yokohama ve Diğerleridir...

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

O zaman ADAC testlerinin hepsi FOS. Continental berbat ötesi çıkmış  :nea:  :shok:

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bence lastiğin ilk kullanımdaki performansını ne kadar süre koruyabildiği de önemli. P7 Cinturatoları ilk aldığımda ıslak zeminde bile mükemmel bir duruş sağlarken. 10.000 kilometre sonra kup kuru zeminde bile saçmalamaya başlamıştı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

yokohama A drive yok muydu sende?

Soru kime Çağlar abi ? :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Soru kime Çağlar abi ? :)

Alıntı yapmamış ama bana ise cevaplayım :)

205/55/16 ebatında, Yokohama C Drive 2 Ad002

225/40/18 ebatında, Yokohama Advan Sport A103

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

yerli lastikleri merak ediyoruz: lassa , petlas

Hakikaten ya petlas bi ADAC testine girsin sonuncu da olsa bence başarılı sayılabilir. En azından hangi konularda başarılı az çok kıyaslayabilirdik.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Özellikle, Petlas Velox Sport PT741, testini beklyoruz..

Ayrıca Snowmaster W651 Kış Lastiği, testide merak konusu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

Yokohama Advan Sport V105'in bu lastikler arasından, tutunma olarak 1. çıkacağını video'yu, yazıyı okumadan tahmin etmiştim..

Benim için hiç surpriz olmadı.

Frenlemede ile 2.sırada olması ne kadar kaliteli bir lastik olduğunu ortaya koymuş..

Aşınma Performansı ile gene lider konumda

3 Yıllık Yokohama AdvanSport V103'den, bile okadar çok memnundum ki...

Benim için herzaman Yokohama ve Diğerleridir...

Şahsen ben bunu çok iyi görüyorum forumda ve sizden kesinlikle bu konuda yorum bekliyordum =)

yerli lastikleri merak ediyoruz: lassa , petlas

Neden olmasın ;)

Özellikle, Petlas Velox Sport PT741, testini beklyoruz..

Ayrıca Snowmaster W651 Kış Lastiği, testide merak konusu

Test edilecek lastiğin kararlaştırılması için, kesinlikle bir anket yaparız zaten.

Bence lastiğin ilk kullanımdaki performansını ne kadar süre koruyabildiği de önemli. P7 Cinturatoları ilk aldığımda ıslak zeminde bile mükemmel bir duruş sağlarken. 10.000 kilometre sonra kup kuru zeminde bile saçmalamaya başlamıştı.

Lastiğin birçok performansı aşınmasıyla paralel olduğu için, test ettiğimiz lastiklerin aşınmalarını da ölçtük.  ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Lastik işinden anlayanlar bütçe sorun değilse Yokohama der, Continental tamamen hayal kırıklığı olmuş. Neden Dunlop yoktu; sport Maxx GT ve TT'yi görmek isterdim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Lastik işinden anlayanlar bütçe sorun değilse Yokohama der, Continental tamamen hayal kırıklığı olmuş. Neden Dunlop yoktu; sport Maxx GT ve TT'yi görmek isterdim.

Abi, bu sene durumum elvermediğinden Petlas VeloxSport pt741 aldım. Umduğumdan iyi bir lastik çıktı. Açıkçası bukadar iyi olacağını tahmin etmemiştim. Beni şaşırttı. Sıcak Asfaltta, Fren performansı kötü gibi sadece..

Bütçe konusuna gelince, Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza, Continental spor Contack 5, Good Year Asymetric 2 ile Yohohama Advansport aynı fiyatlarda, bunlardan çok daha pahalı bir lastik değil..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Abi, bu sene durumum elvermediğinden Petlas VeloxSport pt741 aldım. Umduğumdan iyi bir lastik çıktı. Açıkçası bukadar iyi olacağını tahmin etmemiştim. Beni şaşırttı. Sıcak Asfaltta, Fren performansı kötü gibi sadece..

Bütçe konusuna gelince, Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza, Continental spor Contack 5, Good Year Asymetric 2 ile Yohohama Advansport aynı fiyatlarda, bunlardan çok daha pahalı bir lastik değil..

Saydığın dörtlü dışında olanları kast etmiştim, Petlas, Toyo, Kumho gibi alternatifleri. Ben Petlas almadığıma pişman oldum yaza inşallah 235/45/18 ebadında güzel bir şey alacağım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Teşekkürler harcanan vakit ve nakit için.

Ticari araçlar için test isteriz. Yolların % 60'ı kango-connect, doblo kaynıyor ve sürekli yük altında bu araçlar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Islak zemin testi olmadan tam sıralama olmaz, asıl belirleyici olan ıslak zemin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Adac, testinde 205/55/16'da ıslak zemin, fren performansında açık ara Yokohama C Drive 2 en iyisiydi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Süper bir test olmuş.. Tebrikler teşekkürler. 

Testlerde neden focus tercih ettiniz, Bir de, ortam müsaitmiş orada mangal yapmadan mı geldiniz..    :mangal:

Üç, toplantılarımıza katılmayı düşünmüyor musunuz, tanışmalıyız artık diye düşünüyorum.  :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

:good1: Başarılı, aydınlatıcı bilgiler  :bravo:

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...